Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretik az emberek...

Miért nem szeretik az emberek az Ázsiaiakat?

Figyelt kérdés

Miért nem szeretik az emberek az Ázsiaiakat?

Én például imádom őket (főleg Koreat) nem tudom miért, mert semmi kapcsolatom nincs egy Ázsiaival sem, a zénéjüket se szeretem de mégis úgy vagyok vele, hogy nem lehet őket utállni. Csak elgondolkoztat, hogy miért utállják őket a magyarok? Mert sok itt lakik? Sok ember lakik külföldön azoknak miért nem vágják a képükbe, hogy húzhatsz vissza rizset termeszteni?

#Ázsia #magyar #ázsiaikak
2013. nov. 9. 18:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
6%
Nem bízom bennük.
2013. nov. 9. 22:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég futottam bele ebbe:

[link]

Az alul lévő fórum tele van "dögöljön meg az összes kínai" hozzászólóval, mellesleg ez a srác nem kínai, de ez egy átlagos sárgautálót nem érdekel.

A tipikus szöveg - a kutyazabáló büdös kínaiak elveszik a magyartól a munkát, döglött állatokat adnak el és béna minőségű ruhákat, ráadásul nem adóznak, kihasználják a magyarokat, stb., emellé jön a japánok bálnavadászata, vagy amivel szintén ma találkoztam, élő rákok automatában. Ami "hihetetlen kegyetlenség", minden "köcsögsárgát" műanyag dobozban kéne halálra kínozni, de amikor a libatömésről, egy átlagos csirketelepről vagy a Tescos függőlegesen úszó halakról esik szó, akkor hallgatás van. Valahol a levágott kisnyuszin, őzikén szörnyülködnek, itt pedig normális. A tengerimalacokat pedig Dél-Amerikában eszik meg, ez miért számít barbárabb dolognak, mint a nyúlevés? Persze, a kutya itt barát, de pl. az indiaiaknak meg a tehén az, kb. azt érzik a marhahúslevesnél, mint mi a kínaiak kutyáinál.

A szám nagyjából épp ezekről a sztereotípiákról szól, pont ő az, aki már azelőtt összeszedte a negatív jelzőket, hogy a hozzászólók ráaggatták volna.

Egyébként én is félig ázsiai vagyok mint ő, én is megkaptam már a takarodj vissza Kínába sárga cigány jelzőt, de én sem vagyok kínai, itt nőttem fel, ide tartozónak érzem magam. Még csak BMW-m sincs, adózom és kutyát sem eszem.

2013. nov. 9. 22:56
 13/18 anonim ***** válasza:
22%
#12: az átlagos sárgagyűlölőnek nem a hozzád hasonló, beilleszkedésre képes kínaiakkal van gondja, hanem a nagy számú többséggel, aki rá akarja erőltetni az európaiakra a "kultúráját" (már ha a nyilvános krákogást, köpködést és hasonlókat kultúrának lehet nevezni).
2013. nov. 9. 23:25
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

Igen, csak akik így gondolják, rám is rámhúzzák a hülye sárga jelzőt, mert nem veszik a fáradságot, hogy megkülönböztessék a BMW-s magyarkihasználó köpködő kínait a többiektől - vagy akár a kínaiakat a nem kínaiaktól, nem szeretem ha lekínaiznak, bár régen, amikor még alig voltak itt ázsiaiak egyszerűen nem magyar = cigány voltam, attól jobb.

BMW-s, feketéző, másokat kihasználó, tahó, gusztustalan ember magyarból is van elég, csak azokat nem jegyzi meg annyira senki. Mellesleg a tahó módon viselkedő kínaiakat én se szeretem, volt szerencsém hozzájuk.

A fent említett srác se hinném, hogy köpködne az úton és nem árul édes-savanyú kutyát - bár a Barátok Köztben színészkedés egyeseknek attól is rosszabb. :)

2013. nov. 9. 23:44
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
De sok mindent tudtok a kínaiakról.-.- én félig kínai vagyok és félig magyar, és apám aki kínai Még soha az életébe nem evett kutyat.. -.-
2013. dec. 10. 06:30
 16/18 anonim ***** válasza:
17%
Nekem egy hölgy mesélte, (aki egyébként magyar), hogy egy időben kínai étteremben dolgozott, és az volt neki furcsa és visszataszítoó, hogy az ottani kínai dolgozók (szakácsok, vágók, mosogatók) a vécé használata után nem mostak kezet!
2015. jan. 13. 08:54
 17/18 anonim ***** válasza:
89%
Ilyesmi magyar étteremben is előfordul, sőt, cifrábbak is. Dolgoztam mindkettőben, találkoztam tiszta kínai étteremmel és olyan magyar konyhával, hogy ha odahánytam volna a konyha sarkába az se tűnt volna fel.
2015. jan. 14. 15:41
 18/18 anonim válasza:

Én például - eddig - imádom az ázsiaiakat, pedig én magam nem vagyok az. Nap mint nap van lehetőségem találkozni, beszélni velük, és eddig nem igazán tudnék elmondani a hosszú évek alatt semmi negatívumot róluk. Én még nem láttam a sokat emlegetett köpködő, krákogó, fingó-büfögő viselkedést eddig egyiküktől sem (annál inkább a nálunk henyélő, maguknak "mindent" megengedő fejlett nyugati államok képviselőitől, élükön a németekkel, amerikaiakkal). A kínaiak általánosságban szerények, figyelmesek, előzékenyek, és türelemmel vannak olyan helyzetekben is, amikor egy átlag magyarnál már régesrég elfüstöl a szociálparaszti biztosíték, és vadul fröcsögni kezdene. A cigányok többsége - nem mindegyik! tisztelet a kivételnek - még ennél is durvábban reagálhat (vannak cigány haverjaim, közelről is ismerem az életét nem egynek). A kérdésre válaszolva - aki nem ismer valamit, az eleve tart tőle, valódi infók, és tapasztalatok hiányában pedig igyekszik bármilyenekkel kitölteni a hézagot. Így nem lehetséges valódi kritikai hozzáállás részéről, csak előítéleteken, mások véleményén, szóbeszédeken alapuló. Próbál a sztereotípiákból kiindulni. Ez aztán vadul félrevezető lehet. Szerintem akik utálják az ázsiaiakat, azok nem a saját szemükön keresztül néznek.

Mielőtt bárkinek is eszébe jutna: a homoszexualitást pl. nem támogatom, bár önmagában nem is támadom, de a felvonulást fujolom, ugyanúgy, mint ha pl. a buszon egy fiatal hetero pár cuppogva nyálazza egymást. A jó ízlésnek és a beteges hajlamoknak is megvannak a határai.

2018. jan. 16. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!