Miért nem szeretik az emberek az Ázsiaiakat?
Miért nem szeretik az emberek az Ázsiaiakat?
Én például imádom őket (főleg Koreat) nem tudom miért, mert semmi kapcsolatom nincs egy Ázsiaival sem, a zénéjüket se szeretem de mégis úgy vagyok vele, hogy nem lehet őket utállni. Csak elgondolkoztat, hogy miért utállják őket a magyarok? Mert sok itt lakik? Sok ember lakik külföldön azoknak miért nem vágják a képükbe, hogy húzhatsz vissza rizset termeszteni?
Nemrég futottam bele ebbe:
Az alul lévő fórum tele van "dögöljön meg az összes kínai" hozzászólóval, mellesleg ez a srác nem kínai, de ez egy átlagos sárgautálót nem érdekel.
A tipikus szöveg - a kutyazabáló büdös kínaiak elveszik a magyartól a munkát, döglött állatokat adnak el és béna minőségű ruhákat, ráadásul nem adóznak, kihasználják a magyarokat, stb., emellé jön a japánok bálnavadászata, vagy amivel szintén ma találkoztam, élő rákok automatában. Ami "hihetetlen kegyetlenség", minden "köcsögsárgát" műanyag dobozban kéne halálra kínozni, de amikor a libatömésről, egy átlagos csirketelepről vagy a Tescos függőlegesen úszó halakról esik szó, akkor hallgatás van. Valahol a levágott kisnyuszin, őzikén szörnyülködnek, itt pedig normális. A tengerimalacokat pedig Dél-Amerikában eszik meg, ez miért számít barbárabb dolognak, mint a nyúlevés? Persze, a kutya itt barát, de pl. az indiaiaknak meg a tehén az, kb. azt érzik a marhahúslevesnél, mint mi a kínaiak kutyáinál.
A szám nagyjából épp ezekről a sztereotípiákról szól, pont ő az, aki már azelőtt összeszedte a negatív jelzőket, hogy a hozzászólók ráaggatták volna.
Egyébként én is félig ázsiai vagyok mint ő, én is megkaptam már a takarodj vissza Kínába sárga cigány jelzőt, de én sem vagyok kínai, itt nőttem fel, ide tartozónak érzem magam. Még csak BMW-m sincs, adózom és kutyát sem eszem.
Igen, csak akik így gondolják, rám is rámhúzzák a hülye sárga jelzőt, mert nem veszik a fáradságot, hogy megkülönböztessék a BMW-s magyarkihasználó köpködő kínait a többiektől - vagy akár a kínaiakat a nem kínaiaktól, nem szeretem ha lekínaiznak, bár régen, amikor még alig voltak itt ázsiaiak egyszerűen nem magyar = cigány voltam, attól jobb.
BMW-s, feketéző, másokat kihasználó, tahó, gusztustalan ember magyarból is van elég, csak azokat nem jegyzi meg annyira senki. Mellesleg a tahó módon viselkedő kínaiakat én se szeretem, volt szerencsém hozzájuk.
A fent említett srác se hinném, hogy köpködne az úton és nem árul édes-savanyú kutyát - bár a Barátok Köztben színészkedés egyeseknek attól is rosszabb. :)
Én például - eddig - imádom az ázsiaiakat, pedig én magam nem vagyok az. Nap mint nap van lehetőségem találkozni, beszélni velük, és eddig nem igazán tudnék elmondani a hosszú évek alatt semmi negatívumot róluk. Én még nem láttam a sokat emlegetett köpködő, krákogó, fingó-büfögő viselkedést eddig egyiküktől sem (annál inkább a nálunk henyélő, maguknak "mindent" megengedő fejlett nyugati államok képviselőitől, élükön a németekkel, amerikaiakkal). A kínaiak általánosságban szerények, figyelmesek, előzékenyek, és türelemmel vannak olyan helyzetekben is, amikor egy átlag magyarnál már régesrég elfüstöl a szociálparaszti biztosíték, és vadul fröcsögni kezdene. A cigányok többsége - nem mindegyik! tisztelet a kivételnek - még ennél is durvábban reagálhat (vannak cigány haverjaim, közelről is ismerem az életét nem egynek). A kérdésre válaszolva - aki nem ismer valamit, az eleve tart tőle, valódi infók, és tapasztalatok hiányában pedig igyekszik bármilyenekkel kitölteni a hézagot. Így nem lehetséges valódi kritikai hozzáállás részéről, csak előítéleteken, mások véleményén, szóbeszédeken alapuló. Próbál a sztereotípiákból kiindulni. Ez aztán vadul félrevezető lehet. Szerintem akik utálják az ázsiaiakat, azok nem a saját szemükön keresztül néznek.
Mielőtt bárkinek is eszébe jutna: a homoszexualitást pl. nem támogatom, bár önmagában nem is támadom, de a felvonulást fujolom, ugyanúgy, mint ha pl. a buszon egy fiatal hetero pár cuppogva nyálazza egymást. A jó ízlésnek és a beteges hajlamoknak is megvannak a határai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!