Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A férfiakat miért zavarja az,...

A férfiakat miért zavarja az, hogy van büszkeségem?

Figyelt kérdés
Állandóan összeveszek mindegyikkel, mert elvárják, hogy fejet hajtsak, de sose teszem meg, mindig felemelt fejjel járok, ha tetszik, ha nem. Meg kicsit fiús is a járásom, szabados, nem valami nőies és ebbe is sokszor belekötöttek már. Meg azt vettem észre, hogyha nem igazodok az ő véleményükhöz, akkor már nem vagyunk barátok. A kérdést az ihlette, hogy most romlott meg a kapcsolatom az unokabátyámmal, akit eddig imádtam. Ja és természetesen ez nem minden férfire érvényes, csak azokra, akikkel én találkozok, úgyhogy ne vegye senki általánosításnak. Felénk túl sok a macsó.

2013. nov. 9. 15:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
9 Nem vagyok olyan domináns, de azt elvárom, hogy ne mindig nekem kelljen fejet hajtani csak azért, mert nő vagyok. Számomra az nem kapcsolat, ha az egyik fél el van nyomva. Az csak egy érdekkapcsolat, vegetálás, vergődés, vagy nem tudom, hogy nevezzem. Én mindig helyet adok a másik ember személyiségének. Az unokabátyám nem tudom, miért haragszik rám, de mivel volt saját véleményem, nem követtem őt mindenben, ezért legyintett rám és elfordult tőlem. Gondolom, elvárta volna, hogy fejet hajtsak neki. Ráadásul úgy, hogy hiszek a saját igazamban. Ezt nem értem az emberekben, hogy miért akar mindenki uralkodni a másik felett? Miért akar mindenki jobb lenni a másiknál? Nincsenek is őszinte kapcsolatok. Ez látszik. És nem kell, hogy egy pasi rinyagép legyen, bár nem minden nő rinyagép, csak ezt rájuk aggatják...én csak azt várom el, hogy emberséges legyen. Ilyen nehéz ez?
2013. nov. 9. 20:54
 12/18 A kérdező kommentje:
10 Mindig elismerem a hibámat, legalábbis amikor észreveszem. De ha nem vagyok hibás, akkor hagy ne kelljen már bűnhődnöm.
2013. nov. 9. 20:55
 13/18 anonim ***** válasza:

attól mert néha fejet hajtasz még nem vagy elnyomva...

látszik, hogy nem volt még részed komoly párkapcsolatban

van egy mondás ami így szól: "nem azért adok neked igazat, mert igazad van, hanem azért mert többre becsülöm a kapcsolatunkat mint egy veszekedést"

vagy valahogy így van, de a lényeget remélem érted

néha a férfiaknak igazat kell adni, akkor is ha nincs nekik, mert ha ellenszegülsz, akkor abból csak nagy vita lesz és legyen már neked több eszed

hidd el, ő sem úgy fogja felfogni, hogy most behódoltál neki és a talpnyalója vagy, hanem tudni fogja, hogy miatta csinálod

2013. nov. 9. 23:57
 14/18 anonim ***** válasza:
Mindketten nyakig benne vagytok abban, hogy idáig fajult. Ebben a tudatban könnyebb átlátni a helyzetet.
2013. nov. 10. 16:13
 15/18 A kérdező kommentje:
13 Vagyis okos enged, szamár szenved. Ezért uralják hülyék a világot. És nem kell feltétlenül veszekedni, lehet beszélgetni is, meg megérteni a másikat. Én senkinek ne fogom ápolgatni az egóját.
2013. nov. 10. 16:59
 16/18 A kérdező kommentje:
14 Eddig hozzám se szólt szinte, csak nagyon ritkán beszéltünk. De alapvetően bírtuk egyműst. Legalábbis én őt kedveltem. De úgy látszik, ez nem volt kölcsönös. Nem tudom.
2013. nov. 10. 17:00
 17/18 V_era válasza:

Ismerős szitu, nemrég nagyrészt emiatt lett vége egy komolynak induló kapcsolatomnak. Nagy volt a szerelem, csak mindketten borzasztó makacs természetűek voltunk, én pedig túl sokszor nem engedtem. Az ilyen domináns, férfiasabb nőknek nem egyszerű a szerelmi életük, mert papucs pasit semmiképp nem akarunk, viszont a férfi egonak is nehéz behódolni, amikor mondjuk tudod (vagy akkor úgy gondolod), hogy nincs igaza az illetőnek - nálam ez néha pl. szinte fizikai fájdalmat okoz.

Mindez ugyanakkor arra is rádöbbentett, mennyire önző vagyok, mert magamat fontosabbnak tartottam, mint őt vagy a kapcsolatunkat. A megoldás szerintem is az, hogy mindig észben tartod, mennyit ér neked a másik és mindaz, ami köztetek van (lehet az rokoni vagy baráti kapcsolat is), és ha kell, tízszer is meggondolod, mit mondj és hogyan, mielőtt kinyitnád a szád. Mert sokkal nagyobb a veszteség, amikor rádöbbensz, olyan embert veszítettél el a saját hülyeséged miatt, akit soha nem akartál.

Ha férfias férfi kell, neked is úgy kell viszonyulnod hozzá, hogy ezt a férfiasságát melletted is gyakorolhassa. A férfiak sajnos ilyenek, a többség nem szereti a véleményükhöz agresszíven ragaszkodó csajokat. A "női fortélyokat" erre találták ki, hogy te is érvényesíthesd az akaratod. Nyilván nem túl egyenes dolog ilyesmit alkalmazni, de a béke érdekében van úgy, hogy elkerülhetetlen.

2014. febr. 23. 01:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Igazság szerint a dominancia, és persze bármilyen más jellemvonás, ami azzal jár, hogy hatalmas belső feszültséget kelt benned az, ha esetleg kétségbevonják az igazadat, vagy bármi más módon (akaratlanul is) közlik veled, hogy nem vagy elég jó, mind-mind egy nagyon elfajult belső bizonytalanságra vezethető vissza. Ezek a "jellemvonások" ilyen szinteken (leküzdhetetlen védekezési kényszer, adrenalinlöket, vérkomolyság) inkább személyiségzavarként kezelendők. Mondom zavar. Mondom kezelés. Lehetőleg orvosi kezelés. Ki kell deríteni, mit pótol ez a túlzásokba eső, hibbant gyagya, és mi kellene valójában, hogy lehetne megkérni a másik embert, hogy legyen rá tekintettel. Sokszor kötünk ki ott, hogy jaj, félek ennyire megnyílni előtte, mert mi van, ha... Most őszintén, mivel jobb, ha semmi nincs, mert egy szerep vagy, és az egész életedet arra pazarlod, hogy begajdulva elmarj magad mellől bárkit, csak próbáljon meg szeretni!
2014. febr. 25. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!