Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az életek értelme?

Mi az életek értelme?

Figyelt kérdés
Mit tűztetek ki magatok elé, ami fenn tartja az életkedvetek? Én a szerelemben hittem, de miután elveszítem azt, csak mélyebbre zuhanok. 20/f

2013. okt. 7. 21:06
1 2 3
 1/22 piriiiiii ***** válasza:
100%

Az én életem ételme maga az élet értelmének szépsége, és annak meg- és felismerése.

A boldogság... nálam a boldogságot az emberi kapcsolatok és az életben való helyes meglátás, döntés alkotja. És a művészet. A helyes élet, és a gondolkodás. Nem is tudom, erről órákat tudnék beszélni...

16/L

2013. okt. 7. 21:17
 2/22 anonim ***** válasza:
Számomra az élet értelme az, hogy kihúzzam a vágyaim listájáról a dolgokat. Nagy részük úgy hiszem sosem lesz kihúzva.
2013. okt. 7. 21:19
 3/22 A kérdező kommentje:
Első. Az ismeretek gyűjtése, a megismerés és felismerés nekem is a céljaim között van, ám az egymagában nem olyan erős, hogy elég kedved adjon sajnos.
2013. okt. 7. 21:20
 4/22 piriiiiii ***** válasza:

Akkor rosszféle ismereteket gyűjtesz... ezek az ismeretek nem elég elevenek ahhoz, hogy felismerj dolgokat... és én nem az iskolában tanult sok agyhalált okozó baromságra gondolok.

Érezni sokkal fontosabb, mint tudni.

Magyarul nincsen kedved élni??

2013. okt. 7. 21:24
 5/22 anonim ***** válasza:
51%

Minden nőt megdugni.

Kb nem fog összejönni,de igyekszem.

2013. okt. 7. 21:25
 6/22 piriiiiii ***** válasza:
100%
És, ha végeztél minden nővel, akkor a férfiakkal akarod folytatni, vagy áttérsz a nőstvény állatokra? És ha minden állati és emberi nősténnyel végeztél, akkor mi lesz? Elveszted életkedved?
2013. okt. 7. 21:27
 7/22 A kérdező kommentje:

Leginkább filozófiákról beszélek én is, buddhista dolgok, a régi pogány világ. Érdekelnek a sámánok, a természettel való egységük és az elképzeléseik az Univerzumról, az ember és világa közötti kapcsolat. Viselkedés, reakciók, minden ilyesmi érdekel. Én sem a tankönyvesről beszélek, leginkább magam szedem össze a tudni valókat, vagy például a viselkedésnél a megfigyelésre hagyatkozom.

Hát, elég ingatag vagyok életkedvvel kapcsolatban. Szívesen élek, hisz a pillanat szép, de a jövő nem túl derűs. Ez volna a csökkenő életkedvem alapja.

2013. okt. 7. 21:28
 8/22 piriiiiii ***** válasza:
100%

Akkor ezzel igencsak hasonlóan vagyunk.

Ellenben úgy vélem, hogy nem a pillanat szép, hanem a világ. Az én életkedvemet az emberek veszik el.

Nagyon gyakran megfordul a fejemben, hogy nekem rabság az élet az emberek között, és ide vagyok láncolva, nem mehetek el innen.

Viszont akkor győzedelmeskedhetek, ha átlépem a sekélyes emberi tetteket, magamra koncentrálok és a jóra. Ha nem leszek hiszékeny és átverhető, és csak a szeretet vezérel, semmi baj sem lehet. És nagyon idiótán hangozhat ez így, mint valami hittérítő (megjegyzem, Istenben nem hiszek... saját, szépen felépített "vallásom" és törvényeim vannak), de tényleg a szeretet a legfontosabb. Semmi más. De ennek csak úgy volna értelme, ha MINDENKI belátná ezt... sajnos nincs így, ezért rossz a helyzet.

De én szeretem a rossz helyzetet is. Úgy értem, a velem történő rosszat is, vagy hogy mondjam, na... a rossz, lehangoló érzelmeimet, mert azok is az enyémek, és a rossz döntések, rossz történések ugyanúgy azzá tesznek engem, ami most vagyok, mint a jó és helyes pillanatok.

Na mindegy, kezdek összevissza írni.

2013. okt. 7. 21:34
 9/22 A kérdező kommentje:

A tömegekkel én sem tudom magam tisztázni, ennek ellenére szeretek közöttük lenni, megnyugtat. De már annyira eltávolodtak attól, amik valójában, hogy ez miatt idegenek lettek a saját bolygójukon, nem is igyekeznek megismerni azt, épp ezért nem is szeretnek igazán (nem engem, úgy általában.). Ennek ellenére a tiszteletet fontosnak tartom és igyekszem betartani azt. A világ valóban gyönyörű és rengeteg dolgot tanulhatunk még, az ember is érdekes, így a megismerésük is ugyanennyi szépséggel jár. Azt hiszem elfelejtettem ezeket, még ha foglalkoztatnak is.

Na de látod, engem már az megnyugtat, hogy vannak hozzám hasonlóan gondolkodó emberek, igazából sokkal jobb kedvem lett, köszönöm!

2013. okt. 7. 21:43
 10/22 anonim ***** válasza:

Én nekem az az életem értelme hogy boldog legyek , ahhoz hogy boldog legyek pedig szerelemre van szükségem fiú-lány mit számít amíg ő is szeret :)

Ezenkívül barátokra is szükségem van, akikben feltétlenül megbízhatunk egymásban jóban-rosszban nekem ezek a legfontosabbak.

Ezután pedig még ami nélkül nem akarok élni az a zene a tánc a színjátszás és még szeretnék úgy élni, hogy nincsenek anyagi egészségügyi gondjaim, se nekem se azoknak akiket szeretek.

Szerintem ennyi elég is lenne ahhoz hogy azt mondjam hogy tökéletes életem van

2013. okt. 7. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!