Erőss Zsolt egy példakép (volt)?
Nekem a példakép egy hős, aki másokért tett valamit, másokért érzett felelősség miatt halt (hősi) halált, vált mártírrá.
A hegymászást szenvedélynek tartom, és nem látok különbséget a kábszeres, vagy az alkoholista közt, aki belehalt szenvedélyébe. Erőss Zsolt eddig öt hegymászótársa halt meg közös túra közben, ( [link] )Kiss Péterrel együtt hatan (ha jól számoltam). Ilyen statisztika után (és család mellett) felelősségteljesen, sem új társat, sem új túrát nem vállaltam volna (amputált lábbal).
Nekem nem negatív példa, vagy csak én gondolom így?
Digo-nak2
Igazad van, de még sem. Külföldi munkatársaid vélhetőleg nem tudnak Zsolt 6 meghalt társáról. Senna nem vitt a halálba másik hat F1-est, és amúgy is, kerékpárral munkába járni nagyobb kockázat, mint 300-al száguldani mondjuk a H.-ringen. A más értékrenddel van a baj!
"Külföldi munkatársaid vélhetőleg nem tudnak Zsolt 6 meghalt társáról. Senna nem vitt a halálba másik hat F1-est"
Itt látszik hogy fogalmad nincs róla miről beszélsz. Senkit nem vitt a halálba, mindenki tudta hová megy és tudták hogy ott a hegyen mi vár rájuk és hogy csak magukra számíthatnak.
A medianak koszonheto?? :D
Gyozike, meg VV Eva a medianak koszonheto, de ne mondjuk mar hogy mindennapos hogy valaki megmaszik 14 8000meternel magasabb hegybol 10-et, ebbol 2t fel labbal!
Digo-nak3
A hegymászás is egy embert próbáló (elismerésre méltó) teljesítmény, mint bármelyik sport, de még is más. Az olimpikon nem kockáztatja az életét. Számomra az olimpikon sportoló, a hegymászó csak egy sportolónak látszó fanatikus, aki ha épp nem nem a mászást találta volna ki magának, akkor lenéznénk, elítélnénk. Erre legyek büszke?
A curling pl olimpiai sport, jar erte aranyerem, himnusz, ujsagcikk.
Megis osszemerhetetlenul nagyobb teljesitmeny feljutni pl a K2-re. Akkor hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!