Érdemes olyantól bocsánatot kérni, aki ezt felhasználná arra, hogy...?
A saját részét is rád testálja, tehát vidd el a balhét helyette is, vagy a saját részét meg sem vizsgálja, hogy neki miben volt része, csak rólad és a te bűnösségedről van szó, kioktat, odadörgöli minden sérelmét stb.
Én a saját lelkiismeretem nyugodtságáért kernék bocsánatot, mert tudom nekem miben volt részem, de azt is, hogy a másiknak miben volt része.
Csak tapasztalat alapján ez a lelkiismeretességem ki van használva arra, hogy bebizonyítsák, hogy az egész és minden is tőlem indult ki, csak én vagyok minden baj okozója, tehát ha bocsánatot kérek, akkor a másik (sajnos) úgy látja, hogy ezt még be is ismerem.
Adjam alá a lovat, csak hogy nekem tiszta legyen a lelkiismeretem?

Ez nagyon szubjektív. Olyanért ne kérj bocsánatot ami nem a te hibád volt. Ha hibás vagy, akkor csak azt emeld ki amiben tényleg hibáztál, és ne mindent vállalj magadra a békesség érdekében.
Amit leírtál az tipikus bűnbak keresés, még azt is odadörgöli amit ő csinált rosszul, minden csak a másik hibája.
Ha ez párkapcsolat, akkor semmi értelme benne maradni, folytatni. Csak téged tesz tönkre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!