Miért hiányzik ennyire a gyerekkorom?
Valahogy úgy érzem sokkal jobb világ volt a 90 években.
Mostanra minden olyan mű, felszínes.... lehet a korral jár de lehet, hogy egyszerűen csak rossz felé változunk.

A te problémád szimplán csak annyi, hogy most már felelős vagy mindenért, akkor meg nem sok felelősség volt rajtad. Hogy lehet ez ekkora probléma egyeseknek, felelősséget vállalni a saját életért és minden egyes tettéért..? Nem is értem?!

#21. Azt azért ne tagadd, hogy nulla felelősséggel (vagyis gyerekként) könnyebb az élet.
Felnőttként ha rosszul csinálod a dolgokat, egy idő után mehetsz az utcára, gyerekként meg nem kell tartanod kb. semmitől.

" gyerekként meg nem kell tartanod kb. semmitől."
Erről inkább kérdezzünk meg egy nevelőotthonba zárt gyereket, vagy egy olyan gyereket, akire a szülei mindent rákényszerítenek, ha pl. egyszer hozol haza 4-est, már büntetést kapsz, vagy mondjuk, aki fiatalon bűncselekményt követ el ( [link]
Egyesek miért csak a happy-t látják? Rengeteg fiatalkorú bűnöző van az utcákon is, vagy mondjuk az iskolai bántalmazásról meg ne is beszéljünk.
Ti is csak azt látjátok, amit akartok látni.

Csak azért gondolod könnyebbnek, mert mindent a feneked alá tett a két normális szülőd és nem kellett a tanuláson kívül csinálnod semmit. Én is mondhatnám ezt, viszont vagyok annyira empatikus, veletek ellentétben, hogy tudom, hogy nem mindenkinek jó a gyerekkora. Pl. aki fiatalon félárvaságra jut, annak vajon mennyire lehet boldog a gyerekkora? Vagy mondjuk volt osztálytársnőm, akinek szülei elváltak, az anyja összejött egy másik férfival, akinek gyereket szült és a volt osztálytársnőmet ugráltatta, majdhogynem csicskáztatta otthon mindenért? Vagy mondjuk egy olyan gyereknek mennyire lehet szép gyerekkora, ha a szülei nagyívben szarnak rá, szeretetet otthon nem kap, emiatt rossz társaságba keveredik, mert bármit megcsinál, csakhogy szeretetet, odafigyelést és törődést kapjon, amit egyébként otthon nem kapott meg?

Kérdező, milyen volt egy alkoholista anya mellet az élet? Nem voltál véletlenül irigy az osztálytársaidra, akiknek nem volt alkoholista a szülője és minden rendben volt otthon? Mindig volt pénzetek nyaralásra? Hányszor tette tönkre a részeges anyukád valamilyen családi ünnepséget?

"Vagy mondjuk egy olyan gyereknek mennyire lehet szép gyerekkora, ha a szülei nagyívben szarnak rá, szeretetet otthon nem kap, emiatt rossz társaságba keveredik"
Pont te jöttél azzal, hogy mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a saját életéért. Na, hát ezt én is így gondolom. Aki már gyerekként olyat csinál, hogy börtönbe kerül, az magára vessen. Nem lehet minden esetben a szülőkre mutogatni.
Én sem két mintaszülővel nőttem fel és nem toltak a seggem alá mindent, de így is sokkal egyszerűbb volt gyereknek lenni. A többség pedig pont ugyanígy van ezzel. Attól még, hogy van egy-két kirívó eset, nem lesz mindenkinek szar a gyerekkora. Sőt!

Fogalmad sincs, hogy milyen lehet egy szeretetéhes ember. Azért nem tudod, mert te megkaptad az egészséges szeretetet szüleidtől. Viszont nem mindenki ilyen szerencsés. Van, aki ezt kikuncsorogja mástól, csakhogy megtudja, hogy milyen érzés szeretve lenni, viszont nem tudja, hogy ennek milyen ára, következménye van. Fogalma sincs, hogy a társaság, ami a szeretet adja neki, mivel jár, mert az elején eltitkolják előtte. És egy gyerek honnan tudja, hogy rosszat csinál valójában? Te vajon mindig tudtad, hogy amit teszel az jó? Vagy csak utólag tudatták veled mikor már megtörtént a baj?
Gyereknek lenni nem sokkal könnyebb, csak másabb. Felnőttként így visszagondolva a gyerekkort könyebbnek éled meg, de akkor, gyerekkorban nem mindig gondolhattad ezt, mikor benne voltál. Gyerekkorban is voltak nehézségek a pozitív dolgok mellett.
Felnőttként is lehet boldog, gondtalan életed. De hát a többség, mint te is, csak azért sírod vissza a gyerekkorodat, mert nem kellett felelősséget vállalni az életedért. Nem olyan nehéz egyébként a felelősségvállalás.
Felnőttként se vagy mindig 100%-ban biztos abban, hogy amit teszel, az jó. Lehet, hogy később kiderül, hogy inkább ártottál vele, vagy rosszabb lehet az adott helyzet, de akkor, mikor a döntést meghoztad azt gondoltad, hogy az jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!