Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más magyar ember is durvának...

Más magyar ember is durvának és kellemetlennek hallja a magyar nyelvet huzamosabb külföldi, angol nyelvi környezetben tartózkodás után?

Figyelt kérdés
tegnap 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem. De gondolom, te az a típus vagy, aki pár hónapot külföldön tartózkodik és máris akcentussal beszéli a magyart.
tegnap 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. maximum hozzá kell szokni pár nap alatt, hogy újra mindenki magyarul beszél körülöttem.
tegnap 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Éveket éltem Olaszországban, pár hónapja költöztem Skóciába. Sose éreztem durvának, de főleg kellemetlennek a magyar nyelvet. Amikor mutatok valamilyen magyar nyelvű dalt a kinti barátaimnak, ők se érzik annak. Misztikus, különös, ilyesmi szavakkal szokták illetik.

A németet és ahhoz hasonló nyelveket érzem durvának, kellemetlennek pedig csak a törököt, de szerintem azt is csak azért, mert elég rossz tapasztalataim vannak a törökökkel.

25/N

tegnap 11:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
* illetni
tegnap 11:25
 5/10 A kérdező kommentje:

"Nem. De gondolom, te az a típus vagy, aki pár hónapot külföldön tartózkodik és máris akcentussal beszéli a magyart."

10 év. Az akcentus természetes, hogyha angol nyelvű környezetben huzamosabb ideig vagy. Egyébként te nem veszed észre magadon!

Igazából ez a "külföld" szó is amit használunk, én is használom, de vicces, mert nekem már ez a külföld...

tegnap 11:29
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Dehogy természetes, ezt csak azok szokták mondani, akik imádják megjátszani magukat. Rengeteg ember van, aki pl. 30-40 éve él Amerikában, de meg nem mondanád az alapján, ahogy magyarul beszél.
tegnap 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

18 éve élek Svájcban.

Hallok németet , svájci németet,angolt ,olaszt , franciát minden nap (kis túlzással)

De semmi ilyet nem érzek

tegnap 11:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, soha nem éreztem még ilyet.
tegnap 12:14
 9/10 anonim ***** válasza:
4,5 éve élek Hollandiában, ahol főként angolul kommunikálok. Egyáltalán nem érzem durvának vagy kellemetlennek a magyar nyelvet.
ma 00:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Éltem Írországban,de pont,hogy szépnek,dallamosnak,érdekesnek találtam.
ma 11:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!