Más magyar ember is durvának és kellemetlennek hallja a magyar nyelvet huzamosabb külföldi, angol nyelvi környezetben tartózkodás után?

Nem.
Éveket éltem Olaszországban, pár hónapja költöztem Skóciába. Sose éreztem durvának, de főleg kellemetlennek a magyar nyelvet. Amikor mutatok valamilyen magyar nyelvű dalt a kinti barátaimnak, ők se érzik annak. Misztikus, különös, ilyesmi szavakkal szokták illetik.
A németet és ahhoz hasonló nyelveket érzem durvának, kellemetlennek pedig csak a törököt, de szerintem azt is csak azért, mert elég rossz tapasztalataim vannak a törökökkel.
25/N
"Nem. De gondolom, te az a típus vagy, aki pár hónapot külföldön tartózkodik és máris akcentussal beszéli a magyart."
10 év. Az akcentus természetes, hogyha angol nyelvű környezetben huzamosabb ideig vagy. Egyébként te nem veszed észre magadon!
Igazából ez a "külföld" szó is amit használunk, én is használom, de vicces, mert nekem már ez a külföld...

18 éve élek Svájcban.
Hallok németet , svájci németet,angolt ,olaszt , franciát minden nap (kis túlzással)
De semmi ilyet nem érzek

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!