Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Olyan emberek, akik az érettsé...

Olyan emberek, akik az érettségit sem tudták megszerezni, hogy sikerül nekik a jogosítvány?

Figyelt kérdés

Most őszintén... én ezen rengeteget gondolkodom.

Tegnap megtudtam hogy egy régi ismerősöm, aki kibukott az iskolából már 16 évesen, már vezet és megvan a jogsija.

Olyan lányról is tudok akinek szinten nincs végzettsége, soha nem dolgozott semmit, csak férfiak tartották el. Ő is vígan vezet... és nem éppen egy intellektuális lény.

De tudnám sorolni hogy hány, Fogalmazzunk diplomatikusan nem túl értelmes ember vígan vezet és az utakon van. Ismert emberek közül is. Győzike, a testvére, az a másik pasi aki segédmunkás és a show-ban szerepelt.

És még sorolhatnám, hogy hány megszólalás alapján nagyjából 90-es iq-val rendelkező embernek van jogsija... hogy lehet ez?

Hiszen ahhoz tanulni kell, vizsgázni és vezetés közben gondolkodni...

Én kívülállóként kérdezem ezt, mert pánikbeteg vagyok, soha az életben nem tudnék egy 5 percet sem levezetni, ergo sosem lesz jogsim...

Én azt gondolnám, hogy a jogsit érettségihez kellene kötni, ehhez képest rengeteg ember akinek az nem megy, a jogsi igen...

Hogy lehetséges ez?

tegnap 14:04
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

14 azért ha értelmiségi szeretnél lenni akkor nem csak 4 évet kell “lenni” az iskolában, hanem utána még sokkal többet, sokkal keményebb rendszerben az egyetemen, főiskolán.

De hagyjuk is.

És de, az érettségi az intelligencián is múlik. Akinek nincs, az nem tudom miben tervez, hogy 16 évesen milliomos vállalkozó tud lenni érettségi nélkül. Bár aki meg azt tud lenni annak meg az érettségi szinte semmi…

Valójában nem is az érettségin lett volna itt a hangsúly, hanem az intelligencián és az okosságon.

Rendben, akkor ezek szerint a válaszok alapján kicsit túlértékeltem a jogosítvány megszerzését.

Én azért fixen elég jól meg tudom állapítani szerintem, hogy kinek mennyi esze van és amikor látom hogy 8 Általánost végzett, meg a középiskolából 16 évesn kibukott lány vígan vezet, akkor azért elgondolkodom hogy hogy...

Sőt az egyik leghülyébb ember, akivel valaha találkoztam külföldi volt és ráadásul egy olyan országban ahol a helyiek azt mondták hogy konkrétan nem kell vizsgázniuk kresz-ből, hanem meg lehet venni az engedélyt. És ő is vígan vezetett, volt hogy részegen illetve drog hatása alatt is… De vezetni ő is tudott.

Igazából azért akartam ezt megkérdezni, mert én ostorozom magam, hogy nekem ez soha nem fog menni. Közben meg ennyi ilyen embernek igen.

ma 01:09
 22/22 A kérdező kommentje:

16 irigy vagyok a Győzike haverjára igen. Abnormálisan.

Valójában ez a helyes válasz.

És eszem sincs. Semennyi.

ma 01:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!