Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz a B kategóriás...

Mennyire nehéz a B kategóriás jogosítványt megszerezni?

Figyelt kérdés

Könnyű megbukni a vizsgákon?

Melyik a nehezebb, az elméleti vagy a gyakorlat?

Elég a kötelező 29 óra vezetés vagy szükséges több is?

Számit, mennyi idősen csinálom meg? Könnyebb ha idősebb vagyok vagy jobb ha már akkor elkezdem amikor tudom?

dec. 29. 17:57
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

a kresz oké, csak készülj rá....

a vezetésből megszivathatnak.... volt ismerősöm aki 8-adjára ment át

dec. 29. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Ha tapasztalt sofőrök szemszögéből nézzük, hogy mennyi idióta tudott jogosítványt szerezni, akkor nem elég nehéz, ha egy olyan szemszögéből nézzük, aki még sosem vezetett autót, neki nehéz lehet, hisz egy teljesen új, összetett dologról van szó.

Akkor kezd el, amikor kelleni fog, van rá lehetőséged. Ha nem szükséges a jogsi, akkor max. azért csináld meg, mert most olcsóbb mint később lesz vagy pl. nem fogsz ráérni mert teljes munkaidőben fogsz dolgozni, most meg suli mellett belefér.

dec. 29. 18:02
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Akinek jó érzéke van a vezetéshez megy az 500 km alatt vagyis 30 óra.

De általában buknak a tanulók és nem a KRESZ-en.

dec. 29. 18:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Elég a kötelező 29 óra vezetés vagy szükséges több is?"

50 óra alatt nem szokták az oktatók vizsgára jelenteni a tanulókat.

dec. 29. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

" 50 óra alatt nem szokták az oktatók vizsgára jelenteni a tanulókat. "

Szerintem ez csak a 10, nagyon max 20% az oktatók részéről akik valóban így csinálják. Mármint azokkal a "tanulókkal", akik ezt megkövetelik.

Lehet hogy kicsit nyers leszek, és ez nem az itt lévő kommentelőknek szól, de sajnos elég nagy baj az, hogy bárkinek lehet jogosítványa. Én keveslem a 8 általánost és azt, hogy nincsen kötelezően előírt PÁV vizsga, mint a nagy kategóriáknál.

Nem nehéz a jogosítvány, már annak akit érdekel az autók világa és maga a vezetés. Ha egyik sem érdekel, és nincs érzéked és affinitásod rá, mert csak szimplán szeretnéd megcsinálni mint az emberek 90%-a, akkor vagy fog menni vagy nem. Ezt nem lehet tovább ragozni.

A KRESZ-t MEG KELL(!) TUDNI ÉRTELMEZNI ÉS TANULNI. ELOLVASNI, ÁTOLVASNI CSUPÁN NEM ELÉG. Ha egy 14-17 év közötti gyerek megtudja tanulni az AM, A1, A2, B kategóriáknál a KRESZ-t és le tud vizsgázni, akkor nehogy már egy idősebb ember nemtől függetlenül ne tudjon.

Nem a KRESZ-től és az elsősegélytől kell félni. Hanem majd magától a forgalomtól. Hogy >

1: Milyen oktatót fogsz ki.

2: Van-e érzéked a vezetéshez

3: Tudsz-e egyszerre több dologra figyelni

4: Mennyire tanultad meg a kreszt. Mert levizsgázni egy dolog. Úgy is lelehet, hogy nem tanultál meg mindent, vagy nem teljesen, vagy nem jól.

Nekem 18 évesen meglett a B kategória. Első jogsim volt, mindenből átmentem elsőre. KRESZ, ELSŐSEGÉLY, FORGALOM.

2,5 éve megcsináltam a C kategóriát. Szintén átmentem mindenből elsőre. KRESZ, BÜ, RUTIN, FORGALMI

Majd most December 23-án levizsgáztam D kategóriánól is. Ebből is meglett minden elsőre. KRESZ, RUTIN, FORGALOM.

Mindent lehet mindenkinek, csak akarni kell.

dec. 29. 19:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Engem szerencsére érdekel a vezetés még, ha nem is nagyon az autók, de vezetni nagyon szeretnék.

Azt meg már csak remélni tudom, hogy érzékem lesz hozzá.

És nem is a kresztől tartok, mert úgy érzem, hogy az elméleti részét elég könnyen meg fogom tudni tanulni. Azt már most is elkezdtem. Inkább a forgalom mert tényleg sokmindentől függ(pl.amiket már felsoroltatok).

dec. 29. 23:11
 7/8 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok!

Felesleges izgulni a forgalmi vezetésen még most. Először legyen meg a KRESZ majd az elsősegély, majd utána ráérsz foglalkozni a vezetéssel. Ha van lehetőség szülők, rokonok, barátok által akkor én javasolnám azt, hogy miután megvan a KRESZ vizsgád, menj ki párszor gyakorolni valahova. Kb 5-10 alkalommal vezetés előtt. De azért legalább fél órás alkalmak legyenek, hogy legyen is valami értelme.

(Gondolok itt például egy olyan helyre, ami viszonylag sima. Az, hogy beton, aszfalt vagy földes út az mindegy igazából, csak nagyjából vízszintes legyen.)

Legalább gyakorolnád az elindulást, megállást és a váltást. Miközben 1-es 2-es fokozatba elindulsz és tekered a kormányt, akár az indexet is kapcsolhatod arra, amerre mész. Csak hogy ez is berögződjön. Ha már feltudsz kapcsolni 3-as fokozatba mégha csak pár másodpercre is és utána lassítasz vagy megállsz, akkor az már nagyon jó.

Ezeket nem azért írom, hogy félni kellene tőle vagy hogy neked nem lesz érzéked hozzá, hanem pont ellenkezőleg.

Neked is meg az oktatónak is jó legyen. Neki is könnyebb dolga van, hogyha van érzéked vezetni, mert akkor ő már csak a parkolásokat fogja neked megtanítani az ő autójával, hogy hogyan csináld.

És ez megint csak egy biztos pont a felé, hogy meglegyen a minimum 30 óra után a forgalmi vizsgára az időpontod, na meg persze arra is hogy sikerüljön elsőre is.

tegnapelőtt 08:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat!
tegnapelőtt 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!