Olyan emberek, akik az érettségit sem tudták megszerezni, hogy sikerül nekik a jogosítvány?
Most őszintén... én ezen rengeteget gondolkodom.
Tegnap megtudtam hogy egy régi ismerősöm, aki kibukott az iskolából már 16 évesen, már vezet és megvan a jogsija.
Olyan lányról is tudok akinek szinten nincs végzettsége, soha nem dolgozott semmit, csak férfiak tartották el. Ő is vígan vezet... és nem éppen egy intellektuális lény.
De tudnám sorolni hogy hány, Fogalmazzunk diplomatikusan nem túl értelmes ember vígan vezet és az utakon van. Ismert emberek közül is. Győzike, a testvére, az a másik pasi aki segédmunkás és a show-ban szerepelt.
És még sorolhatnám, hogy hány megszólalás alapján nagyjából 90-es iq-val rendelkező embernek van jogsija... hogy lehet ez?
Hiszen ahhoz tanulni kell, vizsgázni és vezetés közben gondolkodni...
Én kívülállóként kérdezem ezt, mert pánikbeteg vagyok, soha az életben nem tudnék egy 5 percet sem levezetni, ergo sosem lesz jogsim...
Én azt gondolnám, hogy a jogsit érettségihez kellene kötni, ehhez képest rengeteg ember akinek az nem megy, a jogsi igen...
Hogy lehetséges ez?

A jogsi megszerzése olyan mint a sakk.
Ismerek olyan embereket, akik orvosok, tanárok, de a jogsit képtelenek voltak letenni.

Szerintem eleg egyszerű a dolog... (most hagyjuk az érettségit, maradjunk annyiban, hogy közepfokú tanulmányok)
Egyszerűen a jogsit könnyebb megcsinalni, mint évekig sikeresen teljesíteni az osztalyokat egymás után.

Bocs, de ebből a kérdésből látszik, hogy vagy neked sincs több eszed az általad lenézett embereknél vagy abnormális mértékben irigy vagy rájuk.
A KRESZ-t meg kell tanulni, de ott sem csak seggelni, hanem a gyakorlatban alkalmazni (a vizsgán is vannak gyakorlati példák, azok érik a legtöbb pontot). Utána pedig abszolút a készségeken múlik maga a vezetés, nem iskolai végzettségen.
Egyébként millió 8 általánost meg szakmunkást végzett kamionos, teherautósofőr, buszvezető van. Szerinted akkor ők sem vezetnek jól és a kitűnő érettségisnek vagy hat diplomásnak akkor is jobban kéne teljesítenie, ha teljesen alkalmatlan arra, hogy összehangolja a kéz-láb mozgását vagy éppen gyorsan felismerjen egy helyzetet?
De megkérdezem:
Mellém ülnél be szívesebben, akinek van érettségije+szakmái, jó eredménnyel, de majdnem kivasaltam két gyalogost a zebrán, mert egyszerűen nem vettem őket észre időben (nyugi, nem vezetek már) vagy a férjem mellé, akinek van 8 általánosa, mellé B-C-D kategóriája meg kb az összes nehézgépkezelői és tizenéve vezet mindent balesetmentesen?

16
"Egyébként millió 8 általánost meg szakmunkást végzett kamionos, teherautósofőr, buszvezető van. "
Hát az meg is látszik a viselkedésükön, olyanok mint a vadállatok + állandóan balesetet hoznak létre...

18
Semmit sem ér egy alkalmassági ill. az orvosi vizsgálat budipapír és a fatelepről az ütődött Jenő is megszerzi bármikor.
Azt gondolják a hivatásos emberkék, ha meg van minden engedélyük, akkor már professzorok és lexarják magasaról a többi embert, akkora gőgösök.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!