Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Olyan emberek, akik az érettsé...

Olyan emberek, akik az érettségit sem tudták megszerezni, hogy sikerül nekik a jogosítvány?

Figyelt kérdés

Most őszintén... én ezen rengeteget gondolkodom.

Tegnap megtudtam hogy egy régi ismerősöm, aki kibukott az iskolából már 16 évesen, már vezet és megvan a jogsija.

Olyan lányról is tudok akinek szinten nincs végzettsége, soha nem dolgozott semmit, csak férfiak tartották el. Ő is vígan vezet... és nem éppen egy intellektuális lény.

De tudnám sorolni hogy hány, Fogalmazzunk diplomatikusan nem túl értelmes ember vígan vezet és az utakon van. Ismert emberek közül is. Győzike, a testvére, az a másik pasi aki segédmunkás és a show-ban szerepelt.

És még sorolhatnám, hogy hány megszólalás alapján nagyjából 90-es iq-val rendelkező embernek van jogsija... hogy lehet ez?

Hiszen ahhoz tanulni kell, vizsgázni és vezetés közben gondolkodni...

Én kívülállóként kérdezem ezt, mert pánikbeteg vagyok, soha az életben nem tudnék egy 5 percet sem levezetni, ergo sosem lesz jogsim...

Én azt gondolnám, hogy a jogsit érettségihez kellene kötni, ehhez képest rengeteg ember akinek az nem megy, a jogsi igen...

Hogy lehetséges ez?

tegnap 14:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40%

A jogsi megszerzése olyan mint a sakk.

Ismerek olyan embereket, akik orvosok, tanárok, de a jogsit képtelenek voltak letenni.

tegnap 15:10
 12/22 anonim ***** válasza:
31%
Itt szeretném elosztani azt a tévhitet, hogy a Gáspár család hülye lenne. Az, hogy mit adnak a tv-ben a showműsor alatt a nézettségért, köszönőviszonyban sincs a valósággal.
tegnap 15:24
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem eleg egyszerű a dolog... (most hagyjuk az érettségit, maradjunk annyiban, hogy közepfokú tanulmányok)

Egyszerűen a jogsit könnyebb megcsinalni, mint évekig sikeresen teljesíteni az osztalyokat egymás után.

tegnap 15:24
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
a jogosítvány készségek kérdése, az érettségi azé, hogy nincs-e jobb dolgod, mint négy évet rohadni egy iskolában, és 90%ban felesleges szarságokat magolni, majd egyben visszaböfögni őket öt feladatlapra...
tegnap 15:35
 15/22 anonim ***** válasza:
31%
Én azért nem érettségiztem le, mert lázadó tini voltam, amúgy kb 4-es átlagom volt végig, de betöltöttem a 18-at már korábban (kéttannyelvű, 5 évfolyamos gimibe jártam meg eleve az általánost is később kezdtem) és inkább otthagytam a sulit a francba és külföldön dolgoztam egy kicsit. (Angolul majdhogynem anyanyelvi szinten beszélek.) Meg tudok tanulni bármit, ami érdekel. Elvégeztem egy grafikus képzést, most UI/UX designt tanulok, a jogsit is most csinálom, teljesen más, amikor valamit magadtól meg akarsz tanulni, mint az, hogy rád kényszerítenek egy rakás dolgot, de nem is a tananyag a gond nyilván, hanem az egész oktatási rendszer, meg ami megy a sulikban plusz amennyire a szülők is rástresszelnek és cseszegetnek állandóan.
tegnap 17:23
 16/22 anonim ***** válasza:

Bocs, de ebből a kérdésből látszik, hogy vagy neked sincs több eszed az általad lenézett embereknél vagy abnormális mértékben irigy vagy rájuk.

A KRESZ-t meg kell tanulni, de ott sem csak seggelni, hanem a gyakorlatban alkalmazni (a vizsgán is vannak gyakorlati példák, azok érik a legtöbb pontot). Utána pedig abszolút a készségeken múlik maga a vezetés, nem iskolai végzettségen.

Egyébként millió 8 általánost meg szakmunkást végzett kamionos, teherautósofőr, buszvezető van. Szerinted akkor ők sem vezetnek jól és a kitűnő érettségisnek vagy hat diplomásnak akkor is jobban kéne teljesítenie, ha teljesen alkalmatlan arra, hogy összehangolja a kéz-láb mozgását vagy éppen gyorsan felismerjen egy helyzetet?

De megkérdezem:

Mellém ülnél be szívesebben, akinek van érettségije+szakmái, jó eredménnyel, de majdnem kivasaltam két gyalogost a zebrán, mert egyszerűen nem vettem őket észre időben (nyugi, nem vezetek már) vagy a férjem mellé, akinek van 8 általánosa, mellé B-C-D kategóriája meg kb az összes nehézgépkezelői és tizenéve vezet mindent balesetmentesen?

tegnap 19:29
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

16

"Egyébként millió 8 általánost meg szakmunkást végzett kamionos, teherautósofőr, buszvezető van. "

Hát az meg is látszik a viselkedésükön, olyanok mint a vadállatok + állandóan balesetet hoznak létre...

tegnap 21:24
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
Mármint ezt nyilván a személyautósokra érted, ahova az égvilágon semmiféle alkalmassági nem kell egy fiszfasz orvosin kívül és boldog-boldogtalan beülhet, szemben a hivatásosokkal.
tegnap 21:56
 19/22 anonim ***** válasza:

18

Semmit sem ér egy alkalmassági ill. az orvosi vizsgálat budipapír és a fatelepről az ütődött Jenő is megszerzi bármikor.

Azt gondolják a hivatásos emberkék, ha meg van minden engedélyük, akkor már professzorok és lexarják magasaról a többi embert, akkora gőgösök.

tegnap 22:58
 20/22 anonim ***** válasza:
2 nyelven anyanyelvi szinten beszélek, másik 3-at jól és még 4 nyelven tudok alapszintű társalgást folytatni. Olyan a munkám, hogy megállás nélkül számolok valamit. Mégis, borzasztó ügyetlen sofőr vagyok. Tér érzékelési gondjaim vannak, nem érzem a teret, hogy elférek vagy nem. Úgy érzem tökre a patka mellé parkoltam, kinyitom az ajtót, ott van még fél méter 🥴 nem oloztam soha balesetet, de a kocsimat folyton odaverem valahova, meghúzom néha ha állok ki-be a kapun 🤷 muszájból vezetek, mert 3 gyereket nehéz lenne logisztikázni 8 órás munka mellett, kocsival is alig érek oda értük. De ha egyedül vagyok, inkább sétálok, buszozok, be nem ülök a kocsiba, ha nem muszáj.
tegnap 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!