Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is emlékeztetni...

Szerintetek is emlékeztetni kell az emberemet arra, mi minden jót tettetek velük?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztalom azt, milyen martalékosak és hálátlanok tudnak lenni az emberek. Van, hogy egy csomót segít az ember a másiknak, vagy szívességet tesz, viszont idővel ezt alapnak, elvárásnak tekintik azok, akiken segítettek.

Én azt találtam most ki, hogy írogatni fogom, hogy kinek milyen segítséget nyújtottam, vagy szívességet tettem, illetve emlékeztetni fogom embertársaimat egy-egy hálátlan beazólás esetén arra, mi mindent segítettem neki. Ezenkívül segítségnyújtás közben is tudatukra adom, milyen magylelkű vagyok. Úgy néz ki, vannak, akiknek ezt jelezni kell, mert maguktól nem vennék észre.

Ti mit gondoltok erről?

tegnap 13:57
 1/9 A kérdező kommentje:
*embereket
tegnap 13:57
 2/9 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem, mert aki segít, az segítsen önzetlenül. De hát a magyarok...?
tegnap 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha segítesz valakinek, önzetlenül tedd, vagy ne tedd. Nem szép dolog utólag felhánytorgatni a segítséget.
tegnap 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel azt fogod elérni, hogy eltűnnek majd az emberek az életedből.

Nekem is pocsékul esik, amikor valaki hálátlan és készpénznek veszi a kedvességem, de eszembe nem jutna listázgatni és a pillanatot várni, amikor hozzá tudnám vágni, hogy mikor és mit segítettem. Ezt egy picit kicsinyesnek érezném.

tegnap 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Sokszor segítettem már, adtam önzetlenül ennek, annak, akiről azt hittem, megérdemli. Aztán mindig pofára estem, mert ahogy mondod, természetesnek vették és igen hamar eljutottunk odáig, hogy bár nem mondta ki, de láttam, hogy már ez sem elég neki. Adok neki egy zsák méregdrága lakástextilt, de jobb lenne, ha meg is varrnám..(??)

Csak egy példa volt. Aztán kiderül, hogy hátba támad, mert a munkabeosztásomra is irigy.

Nem birom a képmutató, irigy, haszonleső érdekembereket, pedig hemzsegnek.

Felesleges irogatni, jobb nem adni, jobb segiteni. Elég a családtagnak, a legközelebb állóknak, vagy aki tényleg észreveszi, értékeli.

Hánytorgatni felesleges. Elég, ha utána siman leszarod az illetőt.

tegnap 14:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

De te miért segítesz másoknak? Ha én szívességet teszek, akkor azt nem várom vissza, sőt abban a hiszek, hogy nem fogom visszakapni, mert nem kell, hogy visszakapjam. Ha te nem ezért teszel másokért bármit, akkor azt egyáltalán ne nevezzük szívességnek, illetve ilyen esetben szerintem szólj a másiknak, hogy te ezt nem önzetlenül teszed, hidd el, rengetegen nem fognak belőle kérni.

Nyilván az egy másik kérdés, hogy milyenek az emberek, viszont attól, hogy ők valamilyenek, neked nem kell olyannak lenned, cselekedhetsz önzetlenül, akkor is, ha mások nem teszik.

tegnap 14:45
 7/9 UlfOrmson ***** válasza:
100%
Ez kicsinyességre vall. Vagy segíts önzetlenül, vagy sehogy
tegnap 14:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagyon rossz ötlet, mert kicsinyes lenne, a problémát se oldaná meg és csak te süllyednél az ő szintjükre. Ha úgy érzed, hogy valaki nem értékeli a segítségedet és csak kihasznál, akkor ne segíts. Teljesen rendben van, ha meghúzod a határaidat és csak olyannak teszel szívességet, akinél ezt nem érzed tehernek. Nekik viszont önzetlenül tedd és ne vezess listát meg ne hajtogasd, hogy te milyen nagylelkű vagy. Ettől senki nem lesz hálásabb.
tegnap 16:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem inkább ne segíts soha. Inkább minthogy utána folyamatosan ezt halljam vissza tőled.
ma 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!