Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magas lányoknak/nőknek (pl....

Magas lányoknak/nőknek (pl. 180-185 cm) rendkívüli az önbizalma? Erősebb a tartásuk, magasabb az önbecsülésük, így jóval nagyobbak az elvárásaik a férfiakkal szemben? Néhány alacsonyabb lánnyal beszélgettem a napokban és mind azt mondta,hogy...Lent!

Figyelt kérdés

És mind azt mondta, hogy nekik alacsony lányoknak nincs sok tartásuk, nem nagy az önbecsülésük, vannak ugyan elvárásaik, de nem olyan nagyon magasak (hasonlóan gondolom a molettebb/teltebb lányokhoz, hogy ők is jobban örülnének a vékonyabb fiúk/férfiak közeledésének, vagyis többségében róluk sem mondanak túl nagy tartást, extrém igényeket, beképzeltséget meg pláne nem). Ellenben ők, vagyis akikkel beszéltem alacsony lányok, azt tapasztalják környezetükben, hogy a magas nőknek valamiért van tartásuk, nagyon egészséges önbizalmuk, önbecsülésük sem csorba - és legfőképp szerintük epekednek értük a férfiak!

Pusztán azért, meglátásaik alapján, mert ők magasak.

(Emellett - de ez nem túl fontos, legalábbis annyira nem lényeges, mint a fentebbi - szigorúan szubjektíven egy 182, vagy 185 cm magas nőt szerintem akár még zavarhat is, frusztrálhatja némileg őt, ha egy csupán 177, vagy 180 cm-es magasságú férfi szeretne a mindennapokban mutatkozni vele. Párkapcsolatra vágyik vele. Még az is lehet, hogy egy ilyen nő már magát az ismerkedést sem biztos, hogy jó néven venné egy ilyen férfitól. Lehet furcsállná, vagy nem gondolná komolynak a próbálkozást/szándékot. Már ha jól feltételezem.)

febr. 15. 20:20
1 2
 1/16 anonim válasza:
88%

Én utálom, hogy magas (178) vagyok, míg az alacsony lányok aranyosak, addig én egy ronda tramplinak nézek ki mellettük.

21/L

febr. 15. 20:28
 2/16 A kérdező kommentje:
Az hogy ezt gondolod magadról az egy dolog, de ez egyáltalán nem is biztos hogy így van! Mások véleményét kellene - rólad - megkérdezni.
febr. 15. 20:30
 3/16 anonim ***** válasza:
60%

Hát van ismerősöm magasabb nő de neki sincs jó helyen az önértékelése önbizalma(pedig szép). De valóban a modell lányok miatt szerintem van az a érzet az alacsonyaknál, hogy egy magasabb lány magabiztosabb és jobb az önértékelésük jobban tudják mit akarnak.

Bár szerintem inkább ember függő mint magasság.

De ha egy magas lány jár magabiztosan egyenesen szép hosszú ruhába hamarabb észreveszed. Mint egy pici lányt. És a kicsi lányokon azok a hosszú ruhák sem állnak olyan jól eltünnek benne.

Míg egy magas lány tudja hordani

febr. 15. 20:41
 4/16 KataCoach ***** válasza:
52%
Az önbizalom belső dolog. Sosem kívülről jön.
febr. 15. 20:54
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

Itt a társadalmi szokásrendszer, megítélés ill. annak az adott személyre vonatkoztatott szubjektív megélése a gond. A dolog morfológiai (antropológiai) vetülete az, hogy a férfiak magasabbak, erősebbek, sőt agresszívabbak, így ebből adódóan ők tudnak védelmet jelenteni a gyengébb, alacsonyabb, félénkebb nők számára. A gond akkor van, amikor az átlaghoz képest magasabb, erősebb testalkatú a nő, netán még a férfiak átlagánál is magasabbak, mert akkor összeütközik az átlagos társadalmi megítélés a konkrét megjelenéssel, felborul a megítélés, a szabály, a rendszer, ami kultúrától függően, de mégis csak beépül minden egyén gondolkodásába is valamennyire. Egy magas nő nem feltétlenül agresszív, nem feltétlenül bátor, sőt nem is feltétlenül erős fizikailag, mégis abban a tudatban nő fel és él, hogy ő "egy gyenge nő". Párválasztáskor meg összeütköznek benne az ellentétes szempontok, de a férfiakban is. A férfiak félnek, tartanak a magas nőktől és azt hiszik, hogy ők nem lennének megfelelő partnerek egy náluk magasabb nő számára, a nők meg úgy gondolják, hogy a társadalmi "elvárást" nem tartanák be, ha maguknál alacsonyabb férfit választanának.

Pedig mindez hülyeség. Több olyan párt ismertem, ahol a férfi volt az alacsonyabb és kiegyensúlyozott volt a kapcsolat.

febr. 15. 20:55
 6/16 A kérdező kommentje:
Kata, nem (vagyis "nem egészen") erről szólt a kiírás. Olvasd el ismét, természetesen a részletezést is!
febr. 15. 20:56
 7/16 KataCoach ***** válasza:
20%
Elolvastam. Válasz ugyanaz.
febr. 15. 20:58
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem. Nem ez volt a kérdés. Csak kötöd az ebet a karóhoz. 😀
febr. 15. 21:02
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm ötös! Te jól látod - és érted is a kiírást!

(Illetve többieknek is köszönet!)

febr. 15. 21:04
 10/16 A kérdező kommentje:
Ti (újonnan e kiíráshoz érkező) magas lányok hogy látjátok a részletezésben foglaltakat?
febr. 15. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!