Szcientológus apákra lehet hatni mentális egészség ügyben? Ha igen, hogy?
Van egy 28 éves jóbarátom, akinek nagyon kellene mentális segítség. Jó srác, csak sajnos kétoldali munkaundor-itisze van, veterán KVMK. Nem a normális mértékben mint mindenki, hanem ez elmebaj kategória már. Szívbeteg 50-es anyja rövid időn belül meghal, apja pedig átlépte a 70-et és ilyenkor már bármikor lehet vele valami. Ha ez megtörténik, borítékolt Darwin-díj. Az elmebaja miatt nem kattanna nála a túlélési ösztön, erre az összes pénzem felteszem, ismerem.
Sajnos én nem élek otthon, 1000km-re élek nyugatra magyartól. Szeretném, hogy bekerüljön a Tündérhegyre és felszeretném hívni az apját jövőhéten, aki szcientológus és nem hisz a mentális egészség tudományában. Tudom, hogy 28 évesen a gyerek magától is befeküdhetne, de apja (és anyja is) lelkiterrorban tartják és bebeszélik neki a sok szcientológus sületlenséget, hogy gyógyszerezni és bántani fogják odabent. A gyerek csak akkor fog befeküdni, ha ezt a szülei is akarják. Ha szülei hitével ellenére feküdne be, fix ki lenne tagadva azonnali hatállyal a srác mert megmérgezték az "orvosok" és nem lenne hova hazamennie.
Tündérhegy NEM elmegyógyintézet... Csoportterápiás önkéntes hely, az életre motiválatlan embereknek tökéletes.
Meg miért lenne túlzás segíteni rajta? Ha nem dolgozik, éhenhal. Télen megfagy hajlék nélkül. Ilyen szintű munkaundorról beszélek, ahol már a túlélési ösztön sem küzd. Nem szeretné senki, hogy meghaljon.
2
"Az elmebaja miatt nem kattanna nála a túlélési ösztön"
Oké.De ezt írtad.Tehát elmebajosnak tartod.Így szerintem joggal gondoltam,hogy valamiféle elmegyógyintézetről van szó..Na mindegy.
--------------------------------------------------------------
Aztán ezen a Tündérhegyen adnak konkrét módszereket is;vagy csak csoportosan dumálgatnak?Mert akkor már valami olyan közösség kellene amelyben ténylegesen dolgozni is kell az ételért.
"és bebeszélik neki a sok szcientológus sületlenséget, hogy gyógyszerezni és bántani fogják odabent."
"Csoporthangsúlyú pszichoterápiás rendszerben dolgozunk, pszichodinamikus szemlélettel. Mit is jelent ez közelebbről?
Pszichoterápiás- magyarul lélektani munka a fő terápiás eszközünk (melyet szükség esetén gyógyszerrel egészítünk ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!