Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyik transz nemet tudod/tudn...

Melyik transz nemet tudod/tudnád könnyebben kezelni?

Figyelt kérdés

Könnyen kezelni alatt azt értem, hogy tudsz vele oldott hangulatban kommunikálni és úgy bánni vele, mintha annak született volna amivel önazonos.

Pl. Én nőként könnyen tudnám kezelni egy transz férfi jelenlétét, azaz aki biológiailag nőnek született de férfiként él. Nem jönnék zavarba tőle, csak ha olyasmit csinál, ami bárki mástól is zavarbaejtő lenne. Viszont nehezebben oldódnék transz nő jelenlétében. Nem menne ugyanolyan könnyen nőnek elfogadni, mint ahogy a transz férfit férfinak. Nem akarnám megbántani ezért udvariasságot eröltetnék magamra.

Írjátok meg ti is a nemeteket. Az is érdekel, lesz e egybecsengés/különbség aszerint hogy női vagy férfi szemszögből nézzük.

febr. 7. 18:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem jut eszembe egy helyzet sem a hétköznapokból, ahogy valakivel a neme szerint máshogy bánnék.
febr. 7. 18:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem eleve nincs "A" transz férfi meg "A" transz nő. Mint ahogy nincs "A" kövér ember meg "A" vékony stb. Mindenkinek igyekszem megadni a tiszteletet és viszonozni azt, ha megkapom.

Átlag emberből is van aki "gyanús" vagy unszimpatikus, meg van aki már első ránézésre is szimpatikus. Van aki nyitott más zárkózott. Gondolom nemtől függetlenül így van ez mindenkinél.

febr. 7. 19:51
 3/17 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem tökmindegy, ha jó arc akkor jól érzem magam az illetővel, ha meg nem, akkor nem. (nő)
febr. 7. 22:29
 4/17 Szolovjov ***** válasza:
0%
A kérdés is hibás. Két nem van. Biológiai férfi és nő. A többit mentális betegségnek hívjuk. Gyógykezelés kéne nekik.
febr. 8. 10:12
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

Egyikkel se. Ha már tudom róla hogy transznemű, az azért van mert ő elmondta. Az ilyennek ebből áll a személyisége. Az ilyen embereket rühellem.

Nem érdekel amúgy hogy ki transz, cis-gendered, non bináris, lgbtq+..leszarom. Magánügy. Nem kell róla tudnom.

Amúgy meg egy tranaz nemű nem is értem miért reklámozza hogy ő transz. Pont az lenne a lényeg hogy az új nemével azonosul, nem a régi énjét emlegeti.

Ez olyan mintha valaki Jóskáról Balázsra váltana nevét, és minden bemutatkozáskor elmesélné hogy amúgy ő Jóskának született de megváltoztatta a nevét. Ki nem xarja le.

febr. 8. 11:29
 6/17 anonim válasza:
85%
Én olyannyira el tudom viselni,hogy idén lesz a 4. èvfordulónk a szerelemmel,aki transzi csajszi 🙂 3 éve együtt is élünk 🙂 És nagyon boldogok vagyunk 🙂 33 vagyok,ő pedig 23😍♥️
febr. 8. 12:33
 7/17 anonim válasza:
100%
Egyébként fiú vagyok,6os voltam 🙂
febr. 8. 12:38
 8/17 A kérdező kommentje:

"Ha már tudom róla hogy transznemű, az azért van mert ő elmondta."

Nem biztos. Van, akin egyszerűen látszik. Erősebb alkatú biológiai férfit nehéz nővé operálni. Ugyanígy egy 150 cm-es biológiai nőt, ha nőkhöz képest is gyengébb izomzattal rendelkezik, nehéz férfivá. Az elérhető eredmény is évek munkája. Megkockáztatom, hogy több olyan van, akin látszik, mint olyan, akiről fel sem merül. És még nem említettük a műtét előtt állókat, akik csak az öltözetükkel tudják kimutatni az önazonos nemüket.

6-os, neked külön köszönöm, hogy írtál :D sok boldogságot nektek.

febr. 9. 00:10
 9/17 anonim ***** válasza:
49%

A problema ott van, ha mar ismerted az illetöt az operacio elött. Akkor nem sok az esely, hogy a nem valtoztatas utan ugyanugy allj hozza, mint elötte. A baratnöm fia 30 eves koraban atalakult növe, a neve is persze mas. Hat a baratnöm egy evig pszichologushoz jart, en is kivülallokent kezelem a "lanyat", ezt nem lehet megszokni. En nöi szemszögböl nezem ezt a kerdest.

En nem tartom normalisnak az atalakitast, de nem tudom, milyen erzes lehet azoknak, akik a sajat nemüket nem tudjak elfogadni, es ez manapsag a demokraciahoz hozzatartozik, hogy ezt akceptaljuk. A vilag nem all meg, allando valtozas van.

febr. 9. 08:15
 10/17 anonim válasza:
75%
Ez attól függ sok embernél szerintem, hogy az adott transznemű mennyire passing a választott nemében.
febr. 9. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!