Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerin.tetek van arra esély,...

Szerin.tetek van arra esély, hogy egy nagyon sok bántást kapott ember, aki még agresszív családban is nőtt fel megmaradjon kifinomultnak, vagy a sok ordibálás és konfliktus mindekit tönkretesz?

Figyelt kérdés

Természetesen magamról van szó és úgy érzem kezd tudathasadásom lenni és két személyem kialakulni ezek miatt a dolgok miatt.

Alapvetően szerintem az egyik legfontosabb dolog az életben az az, hogy kifinomultak legyünk. Aki felnevelt egy tipikus miss tökély nő volt, valószínűleg miatta is lettem ilyen higgadt “úrinő” típus és azért is tartom ezt a legfontosabbnak.

Viszont egész életemben volt egy kontraszt, mert az apám idegbeteg volt és szinte minden nap ordított főleg az anyámmal(és verte is őt, volt hogy a szemem láttára.....), de velem is.

Aztán folytatódott az idegölés az iskolában, ahol többen is inzultáltak. Ettől függetlenül én sosem vesztettem el azt az énem, ami nem megy le alpáriba és ha nyilvánosan az arcommal szerepelek, akkor meg is tudom játszani magam és visszafogni és nem káromkodni pl hanem higgadtan kezelni minden szituációt.

Valamennyire nyers mindenképp vagyok, mert eleve erős bennem a szarkazmus és az sokszor kicsit nyersen, agresszíven mutatkozik meg.

Viszont közben úgy érzem hogy a rengeteg konfliktus miatt ami felnőttként is ért, az ordító apám emléke, meg az iskolai bántalmazás miatt már valamennyire ez eltorzult bennem és amióta van pl tiktokom(karantén alatt szoktam rá), ha ott beszólnak anonim módon már le szoktam menni néha alpáriba. Attól pl totál kikészülök ha látom hogy a romák szidják a magyarokat, ha ilyen témához írok egy kommentet, volt hogy egyszerre öt roma irt rám tipikus “rasszista magyar .... ....... a gyász vigye el a lelkedet stb....

ilyenkor anonim módon nem fogom már vissza magam és nagyon csúnyán szoktam válaszolni...

főleg ha menstruálok mert pár éve kialakult nálam egy PMS nevű betegség(pszichiáter szerint a sok trauma miatt) ami azzal jár hogy menszesz előtt és alatt elmegy az eszem és szét tudnám verni a szobát...

Ilyenkor súlyos bosszút akarok állni akár a régi bántalmazóimon is.

Szóval a végső kérdésem hogy egy ilyen rengeteg idegőrlő bántalmazással teli élet után mindenképp idegbeteg lesz már az adott ember, vagy tudathasadásom van és vagy egy úrinői énem aminek neveltek és van egy ilyen idegroncs káromkodó énem amit szerencsére tudok kontrollálni és csak akkor jön elő ha anonim vagyok?

ma 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem oké a múltad az tönkretesz, de örökké nem hibáztathatod a múltadban szereplő toxikus személyeket. Meg kell bocsátani, el kell engedni, békülni. Neked pedig a gyógyulás útjára kell lépni, eljárni terápiába vagy dolgozni a lelkeden, felelősségvállalás.
ma 13:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkit tönkretesz idegileg. Én idegroncs lettem tőle.
ma 14:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Amint felismered a te felelőséged, hogy akarsz változtatni ezen vagy sem.

Nem hiszem, hogy tudathasadás... az kicsit más. Dühkezelés érzelmek, megfelelő kezelése, gondolatok megfelelő kezelése( nem vagyok pszchiológus a szakszavakat nem tudom) trauma feldogozás esetleg segítene egy szakember mellett.

ma 14:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Itt már nem is csak az a gond ami történt hanem hogy már nem tudom eldönteni hogy mikor hogy érdemes reagálni.

Az nyilván fix hogy aki ordibal és agresszív az kivétel nélkül mind komplexusos és ezzel magát árulja el

Mondok egy példát: egyszer sajnos együtt kellett élnem egy ideig egy totál elmebeteg lánnyal

Teljesen rám szállt, több veszekedésünk volt. Folyton ordított, vagdalkozott mint egy pszichiátrián kezelt beteg

Volt olyan hogy elmentem mellette és akkor ordított utánam valami maunika show féle retardált katyvaszt... na nyilván azt gondolom hogy erre már nem érdemes reagálni mert ez már a legalja szint. Mint ahogy nem is tettem.

Csak magának ártott mert később baja lett belőle és tudom róla hogy komplexusos

Aztán később jöttem rá hogy a fő gondja az az volt hogy tetszett neki egy nagyon helyes fiú akinek viszont én tetszettem... persze így már világos volt minden.

De már nem tudom eldönteni hogy mikor mi lenne a helyes reakció

Az fix hogy kicsit borderline gyanús vagyok mert ha vki rendes velem akkor vele én is az tudok lenni, ha meg nem akkor gyűlölöm....

ma 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!