Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire normális ,hogy...

Mennyire normális ,hogy tiniként nagy hazaszerető voltam, felnőttként utálom az országot?

Figyelt kérdés
A lényeg tiniként azt láttam, majd ha mérnök leszek, lesz jó fizetesem, szabadidőm lesz, családom lehet. Elmentem egyetemre megbuktam volt osztálytársaim nettó 5-600akat, de még 700 nettót is keresnek. En szakmát tanultam ahol 280 nettót keresek, többműszakban, mellette anyám kisvállalkozásában dolgozok mert ennyiből nem tudnék megélni, hulla fáradt vagyok. Nem látom sok mindennek értelmét, anya még barátaimhoz se enged el, mert melóznom kell. Se nyaralás, se szórakozas. Közben azt láttom aki elvegezte az egyetemet lett egy hasonló párja nyaralnak, kocsit vesznek, söröznek barátaikkal. Hát nekem nem ez nem jut csak a munkahely meg az otthoni munka. Az látszik itt keleten itt ha nem vagy mérnök, orvos esélytelen megélni jó életszínvonalon. Ezért utálom az országot, mert totál természetesnek veszi, hogy a fizikai munkások létminimumon élnek.
jan. 31. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Máshol sincs kolbászból a kerítés. Lehet, hogy Ausztriában háromszor annyi a kezdőbér, de az azonnal el is megy lakhatásra. Nem lesz többed nyaralni, szórakozni mint most.
jan. 31. 09:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Tiniként sose voltam hazaszerető, de nekem is sokat változott az elképzelésem arról hogyan működik a világ.

Van amit mondanak az embernek és elhiszi, mert maga még nem látta. Majd idővel szépen lassan leépülnek azok a dolgok amikben szeretett volna hinni.

Sokan ezt úgy élik meg hogy gyenge jellem, elárulta az elveit. Nem így van. Sose ciki beismerni ha tévedtünk és tanulni, jobbra, igazságra törekedni. Biztos vagyok benne hogy ma is vannak olyan gondolataim amiről az idő bebizonyítja majd hogy butaság. Az igazi butaság ezekhez foggal körömmel ragaszkodni, mikor a valóság szemünkbe néz. Sajnos sokan ezt csinálják.

Amúgy meg amit leírtál nem csak magyarországon megy így. Az anyagi javak nincsenek egyenlően elosztva. Az hogy valakik annyira fényűzően élnek, mint sokszor látjuk, csak úgy engedhető meg, ha valaki pedig kevesebbet kap. A kapitalizmus ezt nem csak megengedi, hanem a köré épített hitrendszer a kevésből élő munkást hibáztatja, hiszen biztos nem dolgozott vagy tanult eleget. Vannak jobb és rosszabb részei a világnak, de amerikában is most ezzel kerülnek szembe az emberek ahogy nyílik szét az olló. Máshol sincs kolbászból a kerítés. Az hogy magyar vagy még rá tud tenni egy lapáttal, persze. De a probléma forrása nem csak itt van jelen.

jan. 31. 09:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 2000-ben végeztem el a közgázt és rögtön el is helyzkedtem jól fizető állásban Pesten és azt láttam hogy ha az ember kizárja a mindennapjaiból a politikát, akkor nincs is igazán mire panaszkodni. Aztán 2009-ben külföldre költöztem családi okokból, még sajnáltam is itthagyni Magyarországot. Azóta viszont akivel csak beszéltem mindenki azt mondta hogy jól tettem, mert minden rosszabb lett otthon, pedig való igaz hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés. Szóval én például továbbra is szeretem Magyarországot, de addig nem költöznék vissza, amíg ennyire toxikusnak látszik a légkör.
jan. 31. 09:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Abban az értelemben normális, hogy abban a közegben, amiben élsz, ez az általános. Ugyanakkor nem tartom okénak, hogy másokat okolsz a saját döntéseid következményeiért.

Képzeld, én is megbuktam az egyetemen, ki is rúgtak. Nekifutottam még egyszer, és elvégeztem. Most nettó 8-900-at keresek, egyszerű alkalmazottként. Volt egy haverom, aki később szintén bukásra állt. Korrepetáltam, segítettem, ahol tudtam, de azt mondta, neki nem hiányzik ez a szívás. Most eladó egy boltban.

De még ez sem feltétlenül gáz. Egy másik haverom elment szakmunkásnak, de a szakmájában ügyes lett, és ő is bolti eladó, de olyan helyen, hogy a jutalékokkal, egyebekke együtt nettó 500k körül szed össze.

De ha meg utálod az országot, akkor állj fel, és menj tovább.

Amit mutatsz, a tanult tehetetlenség. Azt hiszed, ennyi a max, amit ki lehet hozni, és semmit sem tehetsz ellene.

jan. 31. 10:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szóval jól értem, hogy megbuktál az egyetemen, és most az ORSZÁGOT utálod, mert látod, hogy akik nem buktak meg, azoknak jól megy...

Hát nem tudom, én soha nem az országot utáltam, ha megbuktam pl. egy vizsgán, hanem próbáltam legközelebb többet tanulni, és hasonlók.

jan. 31. 10:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Orvosoknak, mérnököknek mindenhol a világon jobban megy, mint az egyszerű melósnak.
jan. 31. 10:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Minek buktá meg? Ménem tanultál?
jan. 31. 11:12
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Kérdezőnek az a legnagyobb baja, fizikai munkás ma idehaza létminimumon él.
jan. 31. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:

"Kérdezőnek az a legnagyobb baja, fizikai munkás ma idehaza létminimumon él."

Csak hát ez konkrétan nem igaz.

jan. 31. 12:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Totál normális. Az ember 7 évente változik, valamint elég nagy változások voltak a közéletben, így érthető.
jan. 31. 14:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!