Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor arról beszélünk, hogy...

Amikor arról beszélünk, hogy a hatalom, a pénz megváltoztatja az embert negatív irányba, igazából miért történik?

Figyelt kérdés

Szóval, mi okozza a változást?

Ha valaki jó, miért nem marad jó akkor is, amikor hatalma van?

tegnap 11:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Ezen sokat gondolkozok. Nem tudom a választ mielött valaki azzal vádolna, hogy meg szeretném mondani a tutit.

Én inkább azt látom hogy a mai világ olyan komplex, hogy nagyon kevés ember jut el a hatalmi státuszba. Akik nem eleve olyan beállítottságúak hogy képesek máson keresztűlgázolni, azok nem lépik meg azokt a szükséges lépéseket amik a hatalom megszerzéséhez elengedhetetlenek.

Én inkább úgy gondolom hogy van egy üvegplafon szerű jelenség, amit csak úgy tudsz átlépni, ha felhagysz a moralitással és mások kárán folytatod tovább a hatalomszerzést. Ezeket az embereket nem feltétlen a hatalom teszi gonosszá, csak hatalom nélkül hiába gonoszak. Így amíg nincsenek olyan helyzetbe hogy biztonságban kiéljék, addig diszkréten csinálják, nem hullik le a lepel.

Amúgy az emberek nagy része jónak gondolja magát. Ahogy fentebb írták, hatalom nélkül nehezen derül ki. Nem nehéz úgy jónak lenni ha nincs lehetőséged a rosszra.

tegnap 15:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt függ a belső habitustól, a külső személyek befolyásolásától, de nagymértékben attól, hogy addig milyen élete-, életkörülményei volt az illetőnek? Ez utóbbin azt értem, hogyha eddig többnyire nehéz élete volt, akkor - ha nincs tartása - könnyen lehet, hogy átbillen a "Nekem mindent lehet" üzemmódba és harácsolni fog mindenhol (Tisztelet a kivételnek!).

Függ, hogy mennyire tud határt szabni önmagának-, a környezetében, tehát mennyire erős kezű a területére vonatkozóan?

tegnap 17:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Mondom, inkább az önjutalmazási (önmaga) és büntetési (mások) funkciók lépnek érvénybe ha sérült és tudja hogy bármit megtehet.
tegnap 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!