Az "el lehet menni ha nem tetszik" gondolkodás, egy ennek szenvedő alanyának számára hatalom vagy visszaélésnek számít?
Ki ennek a szenvedő alanya?
Ha valami nem tetszik, akkor első dolog eldönteni, hogy akarsz-e rajta változtatni, vagy sem.
Ha nem, ellenben nyavalyogsz, az nem csak lúzerség, de a negatívitás lehúzza másokat is.
Hatalommal való visszaélés.
De van igazából hatalma bárkinek is a másik ember felett?
Szerintem nincs.
Ennek a mondatnak nagyon nem mindegy a kontextusa, mert kellő alattomossággal könnyen felhasználható áltozathibáztatásra. Legitimálni lehet vele az iskolai/munkahelyi zaklatást, vagy akár a korrupciót. Nem az elkövető a hibás, véletlenül sem őt kell felelősségre vonni, hanem azt, aki nem váltott iskolát/munkahelyet/élőhelyet, mert akkor már meg is érdemli. Mert azt csak így el kell fogadni, hogy ott egyesek azt csinálnak amit akarnak. Nehogy már a társadalom fellépjen az igazságtalanság ellen! Te bajod, minek mentél oda, vagy miért nem jöttél el?
Mondjuk ez a mentalitás sok mindent megmagyaráz, ami az országban történik.
"De van igazából hatalma bárkinek is a másik ember felett?"
Helyzet adja.
#6 Hát miért lenne az elkövető a hibás, nem? Hát az áldozat csak kiváltotta a gyengeségével a bántalmazói ösztönt az elkövetőből. Nincs is olyan, hogy áldozat, csak tett kiváltó. A tettes az áldozat, nem? Túl az irónián, igazad van.
#8 Sajnos ez így van.
De én legalább iróniából írtam, nem azért, mert így gondolnám. :) Igaz azzal a céllal, hogy kivetítsem azoknak a látás módját a kérdésről, akik meg komolyan gondolják, hogy mi zajlik fekete fénnyel megvilágított fejük belterében. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!