Érdemes kedvesnek lenni a mai világban?
Igen, érdemes mindig kedvesnek lenni mindenkivel.
Rossz a felfogásod, kérdező: nem azért taposnak el, mert kedves vagy, hanem azért, mert nem veszed észre időben azt, ha a másiknak épp rossz szándéka lenne. Ez tényleg érzelmi intelligencia kérdése, ami fejleszthető, pl. a témáról olvasással, és önvédelmet is érdemes lenne tanulnod, ami nem csak arról szól, hogy egyenes, horog, felütés, rúgás, hanem éppen a rossz szándékú emberek felismerése és megfelelő kezelése, egyáltalán nem feltétlenül fizikai erőszakkal. Sőt, kedvesen és határozottan határt szabni az elvárásaid köré.
Talán te sem tudod, hogy mit akarsz sokszor, amit könnyű kihasználni, aztán azt gondolod, hogy a kedvességed miatt használna ki bárki is...?
A kedvességnek pedig csak akkor van értelme, ha természetesen jön belőled, őszintén, nem pedig erőltetve, mert azt nem kedvességnek hívják, ugye.
Ezen kívül abban is tévedsz, kérdező, hogy a kedvességet ki kéne érdemelnie bárkinek is. Kinek képzeled te magad, már bocs, hogy érdem szerint osztogasd az érzéseidet és a lelki állapotodat? Ez a kérdésed tán meg is magyarázza, hogy mivel dühíthetsz fel embereket, ha ennyire többre tartod magad másoknál... Kicsit vegyél vissza az egódból, vagy ne csodálkozz, ha a környezeted nem jól reagál rá, még ha kedves is vagy...
Ha meg nincs türelmed épp az emberekhez, akkor inkább kerüld el őket, mert csak bajt hozol magadra. Mit vársz azon embertársaidtól, akikre köszönés helyett ráförmedsz?
Köszönj kedvesen, kedves köszönés lesz a válasz!
A sérelmeidet meg ne más embereken vezesd le, mert azt is te szívod meg!
Amíg nem tudsz kedves lenni másokkal, inkább ne menj emberek közé, mert jót nem válhatsz tőlük!
Érzelmi intelligencia, tanulj, képezd magad!
Azért legyél kedves mindenki, mert ezzel tudod kifejezni az érzelmi és értelmi fölényed másoknál.
Ha hagyod, hogy más kihasználjon, az nem azért van, mert te kedves voltál vele, hanem mert nem vetted időben észre, hogy rosszra fordult a kapcsolatotok.
Nem tudom, hogy te írtál-e sokat nekem, kérdező vagy más, köszi, itt válaszolok csak a magánra is, hogy én sem mindig tudom, hogy mit akarok, viszont akkor nem is rohanok fejjel a falba, pláne nem másik emberbe bele, hanem félreállok átgondolni és átérezni, hogy hogyan tovább, vagy időt kérek az ösztönösen primitív, kicsinyes és maffiaszintű bosszúnál, pontosan azért, hogy ne hozzak bajt magamra.
Önvédelem, szerintem legalább olyan fontos lenne mindenkinek megtanulnia, mint írni és olvasni, pontosan azért, hogy az emberek boldogabban éljenek egymással!
Ezen kívül a mindfulness, légzésfigyelő meditálás napi gyakorlása segít abban, hogy az ember ne ösztönreakcióval reagáljon helyzetekre, hanem megfontoltan és átgondoltan. Ez a meditálási mód könnyen elsajátítható internetről is, ingyen is, magyarul is, akár én is leírhatom a hogyanját.
Az utolsó mondatoddal egyetértek, kérdező, azzal együtt, hogy én azért a közönyösségnél jobban kihangsúlyoznám a hátáraimat, ilyenkor a harag jó szolgálatot tesz erőadónak!
A magánba jött üzenet további pontjaira is itt fogok majd reagálni.
"Azért legyél kedves mindenki, mert ezzel tudod kifejezni az érzelmi és értelmi fölényed másoknál. Ha hagyod, hogy más kihasználjon, az nem azért van, mert te kedves voltál vele, hanem mert nem vetted időben észre, hogy rosszra fordult a kapcsolatotok."
Ez pontosan így van!
Egy kis plusz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!