Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes kedvesnek lenni a mai...

Érdemes kedvesnek lenni a mai világban?

Figyelt kérdés
Nem tapossák el a kedves embereket? Nem gyengeségnek titulálják az emberek, hogy na ezzel bármit meg lehet tenni? Egyre többször azt érzem, hogy a kedvesség sok esetben kevés, nem elég. A legtöbb ember nem érdemel kedvességet, maximum azt, hogy átnézzek rajta. Lehet, hogy egykor kedves voltam, de nagyjából 100%-ban kiölték ezt belőlem. És egyre kevesebb türelmem van a kreténekhez. És szerintem ez egyre csak rosszabbodni fog. Túl sok bántás ért, hogy visszakattanjak. Őszintén, van olyan ember is, akit legszívesebben leköpnék, mert azt érdemli.
tegnap 02:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Azzal igen, aki szintén az veled.
tegnap 03:05
 2/21 anonim ***** válasza:
30%
nem nagyon mert tele van a világ suttyó, kibeszélős, pletykás, ott tesz keresztebe ahol tud, érdekemberekkel.
tegnap 05:46
 3/21 kis kolbász ***** válasza:
100%

Nulla forintba és energiába tellik kedvesnek lenni, plusz engem jó érzéssel tölt el.

Azt meg, hogy ki érdemli meg és ki nem, ezen nem szoktam sokat agyalni.

tegnap 06:28
 4/21 anonim ***** válasza:
0%
Fonokkel csak
tegnap 07:03
 5/21 anonim ***** válasza:
39%
Nem. Én váltottam bunkó stílusra és azóta nem aláznak meg annyira. Nem szólogatnak be, kötekednek mert durvábban viszonzom.
tegnap 07:09
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Megismeréskor igyekszem kedves lenni mindenkivel, akár szimpatikus, akár nem, aztán, ha bunkó, akkor lehet, hogy az én hozzáállásom ís változik. Aki kedves, azzal mindenképpén én is az vagyok. De összességében ugyanannyi energia kedvesnek, mint bunkónak lenni. Akkor miért ne legyek az, ha tehetem? Nekem is jó érzés, amikor kedves vagyok, sőt sokszor akkor vagyok kicsit nyers másokkal, amikor igazán szeretetre vágyom, szóval arra törekszem egyre inkább, hogy egyformán mindenkivel kedves legyek, mert talán valakinek pont arra van szüksége. Nyilván ha valaki kifejezetten gonosz, ártó szándékú, az más tészta, de normális ember még nem használt ki amiatt, mert kedves voltam, ellenben sok esetben az ő stílusuk ís pozitív irányba fordult.
tegnap 07:57
 7/21 anonim ***** válasza:

Kedvesség és megalázkodás nem ugyan az.

Én úgy vagyok vele, hogy igyekszem mindenkit kedvesen kezelni, aki nem adott okot az ellenkezőjére. Van elég konfliktusom így is. Magamat is kimélem ha nem generálok többet.

Lehet hülye példa, de a maffia is rájött hogy a legjobb út civilben az udvarias, kedves, türelmes hozzáállás. És akivel tényleg probléma van, azzal lehet brutálisnak lenni. De randomokkal bunkóskodni a pillanatnyi örömért nem jó befektetés.

tegnap 09:24
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen nem értem, hogy a kedvességet miért kell állandóan összemosni a gyengeséggel? Az, hogy fontos neked mások öröme, mióta jelenti azt, hogy hagyod magad kihasználni?

Ja, hogy inkább hízelgésről beszélünk? Kedvesnek azért kell lenni, mert a kedvesség jó és helyes viselkedés, nem azért, hogy elfogadjanak. Ha meg valaki visszaél vele, attól elveszed és kész; közben pontosan tudod, hogy nem te hibáztál.

tegnap 09:42
 9/21 anonim ***** válasza:
Kedvesnek lenni mással jó érzés próbáld ki
tegnap 10:27
 10/21 anonim ***** válasza:

Kedves magadért vagy, nem másokért. Az önmagadhoz való kedvesség egy mellékhatása hogy másokkal is kedves vagy, mivel belőled indul ki minden.

Én normális szoktam lenni, és általában mindenhol szeretnek.

Ha valahonnan eljövök mert negatív a környezet, az az én felelősségem.

tegnap 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!