Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igazságérzet, vagy a...

Az igazságérzet, vagy a békeszeretet az erősebb érzés nálad?

Figyelt kérdés

jan. 27. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
A dolog jelentősége válogatja. Tyúkperekbe nem bonyolódom. De a fontos dolgokért mindig kiállok, még ha nem "kifizetődő" is számomra.
jan. 27. 18:29
 12/15 anonim ***** válasza:

A békeszeretet nyerne nálam de vannak az életben olyan dolgok amit idővel illik viszonozni, hogy az illető érezze, hogy nem lett elfelejtve.

A türelem itt a kulcs.

jan. 27. 18:47
 13/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy bennem ez a két érzés, az igazságérzet és a békeszeretet nagyon erős, bár nem azonos erősségű. Régebben nem szóltam vissza, ha sérelem ért, bántottak, ma már egyre gyakrabban vállalom a konfliktust. Alapvetően szeretem a békét, de az igazságot is. Mindkettő ugyanannyira értékes számomra, hasonló erősségű értékek.

Viszont, ha jogtalanság ér, kóstolgat valaki, vagy kifejezetten egy agresszív büdösbunkó, akkor nem tudom egyszerre elküldeni a kur₩a anyjába, meg kedvesnek megmaradni.. Pedig a kedvesség, és a békesség erény. De a kettő együtt nem megy, ütik egymást. Utálom, amikor a kedvesség már nem elég, kevés, nem használ.. Nem tudom mindkettőt képviselni egyszerre, mert akkor meg hiteltelen leszek.

tegnapelőtt 00:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Lehet mézesmázasan halk szóval is elküldeni valakit a pokolba.

De! A békesség sose múlhat csak az egyik félen. Az hogy egyetlen rövid mondatban, nyugodt hangnemben, megmondasz valamit a érdekedben, korántsem a békesség felrúgása, inkább a megteremtése.

A némán mindent benyelő emberrel nem lehet egyezségre jutni, mert nem mond magáról semmit. Utána meg robban? Hát bocsi, hogy én meg nem vagyok gondolatolvasó.

tegnapelőtt 13:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Az igazság fontos, de nem mindegy, hogy kivel állok szemben. Agresszív, provokáló embernek felesleges visszaszólni, az a játszma nem arról szól. Egyéb helyzetben van, akinek egyből tudok jelezni, hogy valami nem jó vagy igazságtalan és meg tudjuk beszélni. Mert olyan típusú empatikus ember, aki bizalmat kelt.

De van, amikor inkább próbálom csendben megoldani vagy kivárni, mert akinek jelezhetnék, vagy akitől kapom az ívet az egy „bocsi, nem vagyok gondolatolvasó” típusú, nulla empátiával rendelkező ember, aki még ha látja, hogy bántanak valakit akkor sem érdekli, mert „miért nem szólt, akkor megérdemli”. De az ilyennek ha szólsz is inkább leteremt, vagy még jobban rád tapos, vagy nem csinál semmit, vagy még téged hibáztat.

tegnapelőtt 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!