Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igazságérzet, vagy a...

Az igazságérzet, vagy a békeszeretet az erősebb érzés nálad?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 17:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
47%
Nehéz kérdés.Életem első felében az igazságérzet győzött mindig,de állandó konfliktus volt körülöttem miatta.Most már többet adok a békének,nem figyelek annyira az igazságra.
tegnapelőtt 17:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság.
tegnapelőtt 17:21
 3/15 A kérdező kommentje:
Ha sérelem él, vagy oktalanul betámadnak, akkor érdemes beleállni a konfliktusba, vagy hagyni kell, mert a békesség fontosabb?
tegnapelőtt 17:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az igazságérzet. Ha látom, hogy valakit bántanak nem hagyom szó nélkül, csak hogy kerüljem a konfliktust. Meg nem is jó olyan közegben élni, ahol aki hazudik, csal, bullyingol az halmozza az előnyöket, mert mindenki inkább békésen félrenéz.
tegnapelőtt 17:52
 5/15 A kérdező kommentje:
Ha olyan nagy az igazságérzet, akkor miért tart ez az ország ott, ahol? És miért nem állnak ki egymásért az emberek? Szolidaritás nulla..
tegnapelőtt 17:54
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Ja, hát nem azt kérdezted, hogy kifizetődő-e kiállni az igazságért. Nem az. Magamnak jó érzés hogy gerinces, erkölcsös vagyok. De a többség nem ilyen. Simán kiközösítenek.
tegnapelőtt 18:00
 7/15 KataCoach ***** válasza:
100%
Mert itt pontosan fordítva van minden. Az igazságot nem hiszik. Azért tart itt. Sajnos.
tegnapelőtt 18:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Nagyon erős igazságérzetem van, így nálam az előbbi.
tegnapelőtt 18:24
 9/15 anonim ***** válasza:
Hol ez, hol az kerekedik feljebb. Mindkettő ritkán jelentkezik együtt
tegnapelőtt 18:26
 10/15 anonim ***** válasza:
41%

Nálam ez nagyon ember-és helyzetfüggő.

Már én is rájöttem, hogy az összefogás csak álomvilág. Kicsiben is látni, hogy pl a munkahelyemen apróságokért sem vállalják az emberek a felelősséget (egy mosatlan bögre), nemhogy még kiállni a másikért. Követelőzni viszont habzó szájjal tudnak, illetve a másik embert nagyítóval figyelni egész nap. Ezekben a kis dolgokban is ilyen a hozzáállás, ezt tanítják a gyerekeknek is otthon.

Én még mindig barom vagyok, mert mondjuk legutóbb is szóltam a buszsofőrnek, hogy ne csak a 15 éves gyerekekbe kössön bele, mert már több nap után én elégeltem meg, hogy minden fiatalban talált valami kivetnivalót, nyilván ők meg nem biztos, hogy mernek úgy kiállni magukért.

Sajnos már vitakultúrája sincsen a többségnek, csak személyeskedni, vádaskodni és feltételezni tudnak. Na most hiába magyarázom én észérvekkel, kézzel-lábbal az igazamat, ha ő csak sértődötten távozik kibeszélni valakinek, hogy mekkora egy barom vagyok. Akkor már inkább én legyintek és megtartom magamnak. Mégpedig azért, mert ezek az emberek mindent megtesznek, hogy alád tegyenek, arra pedig nincs szükségem.

tegnapelőtt 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!