Mit tegyek ha nagy az igazságérzetem?
Csökkentsd az igazságérzeted.
2024. jan. 25. 20:11
2024. jan. 25. 20:17
*De a főnöknek,tanárnak Ne szóljá' be,jobb a békesség,jobb,ha nem_rúgatod ki magad. Előfordulhat olyan szitu,hogy "le kell nyelni a békát."
2024. jan. 25. 20:20
4/11 anonim válasza:
Én nagyon magasra értékelem ezt a tulajdonságot. Az igazságérzet nekem egyenlő szinte az önszeretettel. Szerintem úgy tudsz magadból boldogtalan embert csinálni, ha elnyomod inkább az igazságérzeted. Ha tudván tudod hogy mennyire nem igazságos dolgot tesznek veled, mennyire megalázó szerepet szánnak neked, és ennek ellenére félreteszed az igazságérzeted, azzal igazat adsz másoknak és asszisztálsz hogy lehet belőled bolondot is csinálni. Ha vállalod a véleményed, teret adsz az igazságérzetednek, az nem fog mindenkinek tetszeni, de legalább te boldog leszel attól hogy megtetted, hogy nem kell minden áldott nap elfojtanod valamit. Gondold át, hogy megéri-e lenyomni a torkodon azt amit nem akarsz. Ha felvállalod a véleményed, a felelősséget is vállalnod kell. Találd meg azt a kommunikációs formát, azt a normális stílust amivel tudsz érvényesülni, de mindenki érteni fog abból amit mondasz. Nem értek egyet azzal hogy feletted álló személynek nem mondhatsz semmit, szerintem meg de, mert ha normálisan el tudod mondani mit akarsz és érvényesülni is tudsz, az tök szuper, ha meg nem, akkor le kell tiplizni, mert ott nem tisztelnek, sem téged sem a határaidat. Csak arra figyelj, hogy mindent normálisan de érthetően tálalj.
2024. jan. 25. 21:31
5/11 A kérdező kommentje:
4-es nagyon szépen köszönöm a hasznos és segítő válaszod 🙏❤️
Igen az a baj, hogy lenyomom a torkomon és nekem ez szorongást ,gyomor ideget okoz, én normálisan eltudom mondani azt ami zavar, intelligensen, de az a baj, mindig vagy ott hagy a fönökasszonyom vagy nem érdekli és túl beszél,mármint a hangszinén változtat ,hangosabb és így nehéz vele beszélni.
Nekem is magas. Szerintem inkább hátrány. Mindig attól félek, hogy akkor tőr ki belőlem a véleményem ha nem szabad, pl a munkahelyen, mikor legszívesebben elküldeném a főnököt. Én nagyon nehezen változtatom meg a véleményem, és ez akkor nem jó, ha mondjuk meg kellene, mert negatívum felé haladok miatta. Nem egyenlő az önszeretettel, mert én speciel ki nem állhatom magam, pedig az emberek szerint nem kellene, nincs rá okom. Nem érdekel mit gondolnak.
2024. jan. 25. 21:48
2024. jan. 25. 21:50
8/11 A kérdező kommentje:
Hát ez az ,hogy én is azért írtam ,hogy szorongok ez miatt és ráemgy az ideg a gyomromra, tehát sajnos hátrány :/
Munkahelyen meg elkell fojtanom mindent
8-as
Van kivel megbeszélned a lelki dolgaid? Mert sokat segít az, hogy van akinek elmondhatod nyugodtan, mekkora állat volt aznap a főnököd. Csak ne a kollégáidnak, mert nem tudhatod ki mondja vissza. De mondjuk a szüleidnek, párodnak, haverodnak kiöntheted a lelked, ettől még nem vagy gerinctelen. A barát azért barát, mert elmondhatsz neki mindent, mert hosszútávon tényleg káros, ha sehogy se adod ki magadból. Tapasztalatból mondom, hogy így azért könnyebb újult erővel "viselkedni". VAGY üss boxzsákot. Az utóbbit nem viccből mondtam, nekem az is segít.
2024. jan. 25. 22:08
10/11 A kérdező kommentje:
Páromnak és anyukámnak szoktam elmondani, de sajnos akkor napokig mondom a magamét :(
Az nyugtat meg általában ha az adott személlyel tudnám megbeszélni a problémát..
De a boxzsák jo ötlet :)
Kapcsolódó kérdések: