Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Örömöt okoz neked, ha egy...

Örömöt okoz neked, ha egy bunkót elküldesz melegebb éghajlatra?

Figyelt kérdés
Tehát látod, hogy valaki flegma, beszól, bunkózik, vagy leordít, akkor kissé helyretenni a hülyét, elküldeni őt melegebb éghajlatra, hogy ne szórakozzon, megmutatni, hogy veled nem lehet packázni. Vagy esetleg te is elkezdesz ordibálni vele, ha kell, kicsit megrángatod a vállát, belecsípsz a bőrébe, felpofozod, vagy ilyesmi..

tegnapelőtt 15:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Valahol ez is művészet, hogyha valakitől sérelem ér, úgy tudd kiosztani, helyretenni, hogy ne menj le állati szintre, de azért megvédd a becsületedet.
tegnapelőtt 16:20
 12/18 anonim ***** válasza:
25%
Az nem okoz örömet, amikor leereszkedem erre a szintre és felveszem ezt a stílust, ettől csak bűntudatom lesz később. Az viszont igen, amikor ezt kulturáltan, mosolyogva és kedvesen tudom megtenni; erre valóban többször is volt már alkalom. Sokan annyira meg tudnak ezen lepődni, akár meg is szeppenni, hogy hirtelen lefagynak és onnantól kiesnek a bunkózásból.
tegnapelőtt 16:38
 13/18 Senior Séf ***** válasza:
64%
Nem, mert mindenkivel az ő szintjén kell megküzdeni. Odáig meg nem öröm süllyedni.
tegnapelőtt 16:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Egyébként nem feltétlen csak az a bántó, amikor valaki az arcodba üvölt, kiabál, beszól, vagy csípős megjegyzéseket tesz rád.

Hanem az is, ha kipletykál a hátad mögött, vagy a pofádba nevet. Nekem kifejezetten irritáló volt, amikor kinevetettek engem, társaságban, szándékosan a jelenlétemben, és nem ez nem az a jóleső nevetés, hanem az a rosszindulatú, rosszmájú, szarkasztikus vihogás.

És nem velem, hanem rajtam történt az efféle gúnyolódás. Ez a fajta égető gúny is kellemetlen tud lenni, mint a maró sav.

tegnapelőtt 17:02
 15/18 A kérdező kommentje:
*kinevettek, bocsánat. Hülye autocorrect mindig átírja a szövegemet.
tegnapelőtt 17:08
 16/18 A kérdező kommentje:

Én már az sem szeretem, amikor valaki felülről szól hozzám. Mégis mirefel, hogy képzeli? Olvastam a játszmaelméletről, tranzakcióanalízisről, és a felnőtt-felnőtt párbeszéd lenne a normális, az optimális. De ha valaki alapből szülőiből kommunikál velem, azaz fentről, kioktatóan, lekezelően, akkor persze, hogy én meg a gyermekiből fogok visszatámadni, mert a szülőit a gyermeki létszint egészíti ki a tranzakciók törvénye szerint.

Amúgy ilyen szempontból szerintem nincs nagy különbség a szülői, és a gyermeki létállapot között, nekem ez a magas lóról való fölényeskedés, kioktatás, ledegradálás is a gyermekihez sorolható, úgyhogy szerintem Berne ebbe tévedett, hogy a kettőt különválasztotta. Van a felnőtti tudatszint, meg a gyermeki, a szülői az lényegében gyermeki tudatszint 2.0, ez csak a saját, személyes véleményem. Ugyanis egy duzzogó, hisztis szülő egy nettó gyerek, legalábbis az én szememben.

tegnapelőtt 17:38
 17/18 anonim ***** válasza:
19%
Igen én minden bunkót leoltok és megerdemlik a nepműveszeti cserépedények.
tegnapelőtt 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Örömnek nem mondanám, de elégtételnek igen, hogy egyáltalán vissza merek szólni. Mondjuk ez nálam kimerül a kulturált visszaszólásban, vagy max. abban, hogy megkérdezem tőle, hogy miért kell ekkora bunkónak lenni. A csipkedés, megrángatás egybites proli megoldás, és ugyanolyan bunkó szintre süllyednék le.
tegnap 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!