Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor szoktak "elboszorkányoso...

Mikor szoktak "elboszorkányosodni" a nők? Miért lesz belőlük "házi sárkány"?

Figyelt kérdés

jan. 22. 09:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
57%
Akkor lesz "boszorkány" vagy "sárkány" egy nő, ha túl van terhelve az életében és a párjától semmilyen támogatást és segítséget nem kap. Ez húsz- és nyolcvanévesen is megtörténhet.
jan. 22. 13:56
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

"Persze 16-os, ez is a nők hibája. Ha egy férfi nem veszi ki a részét a háztartásban egy gyereknevelesben, akkor ezen problémázni a nő türelmetlensege😂"

Nana! Ilyesmiket mondtam volna? Nem hiszem.

Én csak azt a tipikus jelenséget írtam le, amikor egy embernek permanensen több feladata van, mint amit képes elvégezni, és az ebből fakadó frusztráltságát kivetíti a környezetére. Lehet erre kapásból rávágni, hogy biztos, a faszija egy tohonya pöcs, és sokszor van is benne igazság, de azért nézzünk egy kicsit mögé.

Vegyük a feleségemet. Én ki merem jelenteni, hogy a családi teendők tekintetében 50-50-ben vagyunk. Akkor elvileg a feleségem tök boldog és kiegyensúlyozott? Egy f.szt, akkora sárkány időnként, mint a huzat. Miért? Mert a saját dolgai, meg a közös feladatok ráeső része együtt még így is bőőőőven túl sok egy embernek.

Ahogy mondtam korábban, ez normális, mindenkinek több a dolga, mint az ideje. Csakhogy ő továbbra is meg akarja mindet csinálni, és majd akkor pihenni, amikor kész van - ami sosem jön el.

Ez pedig úgy csapódik le, hogy ha a gyerekek szétpakolnak, vagy kiborítanak valamit, anya leüvölti a fejüket. Érthető, mert mire végre utolérné magát egyetlen pillanatra, a gyerekek azonnal visszaütik a nulla pontra.

De nem a gyerek a hibás. Nekem ijesztő látni, ahogy állandóan kapkod, ahogy állandóan az a megoldás mindenre, hogy keljünk fel korábban, siessünk még jobban, csináljunk még több dolgot párhuzamosan. Aztán ezzel elaprózza és széthajtja magát, és ekkor jön a gyerek, és felborít valamit, amitől robban a bomba.

És ez tök általános jelenség. Csomó haveromtól hallom, hogy épül a ház, megvannak a gyerekek, altat, böfiztet, főz, mos, mégis azt hallgatja, hogy mit NEM csinált meg, és hogy nem halad az élet sehová.

Nem lehet egyszerre tökéletes anyának, és karrierista modern nőnek, és jó feleségnek is lenni. Ez három olyan szerep, amiből maximum kettő működik, és ez okozza frusztrációt. Én, mint férj, erre nem tudok megoldást adni.

jan. 22. 15:43
 23/24 anonim ***** válasza:
37%
Amikor nem jött össze az álmai élete, amiről fiatal kora álmodozott.
jan. 22. 17:06
 24/24 anonim ***** válasza:
Bármi miatt.Úgysem jó nekik semmi,max.egy ideig.
jan. 23. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!