Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én vagyok a hülye amiért...

Én vagyok a hülye amiért elvállaltam? Fodrászok, körmösök,sminkesek, pillások, volt már ilyen vendégetek, hogy reagáktatok/reagálnátok?

Figyelt kérdés
Kezdő fodrász vagyok,19 éves, most vegeztem az iskolában, kb 3 hete dolgozom egy szalonban. Egy panasz se volt a munkámra. A minao bejött egy éjfekete hajú nő . Beült a szekbe odamentem, bemutatkoztan kérdeztem mit csinálunk ma. Mondja nen tudja. Mondom neki oké, megmosom a haját és addig kitalálhatja. Na előállt az ötlettel; platinaszőke hajat akar, trimmeléssel, tartós egyenesítéssel. Na mármost aki elolvasott a hajápolásról legalább 3 cikket, az tudja hogy a szőkítés roncsolja a hajat. Főleg ha feketéből akarunk hirtelen, nagyon világosat akarunk csinálni, fenn áll a hajhullás, hajkárosodás veszélye. Persze ezt is lehet ésszel csinálni, pl fokozatos szőkítés minimális károsodással. Na a vendégnek ténykeg nagyon nagyon sötét haja volt, és bevallom el se tudtam dönteni hogy festett e vagy nem. Mondta hogy festett. Mondom neki hogy tulképp meg lehet oldani, viszont a fekete festéket, ha eladom a lelkem se tudom platinaszőkévé varázsolni egy alkalmi szőkítéssel károsodás nélkül. A válasza:de én szeretnék platinaszőke hajat most és szerintem meg tudnád oldani. Mondom neki hogyva fekete festéket max fokozatosan lehet kiszedni a hajból mert borzasztóan kiszárítja a hajat és azt semmi bakzsam és olaj nem hozza helyre. Mondtsm neki hogy én megcsinálhatom az egy alkalmi szőkítést is, de hajhullás, hajtöredezés lesz az eredménye. Mondta nekem csináljam meg. Úgy voltam vele oké, én szóltam. Megcdináltam neki, és ahogy ígértem (mindent megprobáltam hogy megmentsem) szép száraz és szálkás lett a haja. A vendég elkezdett kiabálni velem hogy mit tettem a hajával javsam ki stb stb. A főnökömet is hívta az leszidott. Most ténykeg én vagyok a hülye? Én mondtam neki hogy mi lesz csak azért is kérte és a műveket közben is kegkérdeztem higy biztos hogy igy akarja ne csináljuk mégis inkább a fokozatos szőkítést? Jogisan dühös a vendég?

tegnap 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kaptál egy hülyét, sok ilyen lesz még. Annyit hibáztál, hogy mivel tudtad, hogy ez lesz, szólnod kellett volna a főnöknek, hogy "főni, fél óra múlva hiszti lesz!", aztán most a főnökkel együtt kacaghatnátok a vendégen. Legközelebb, ha tudod, hogy tönkre fogsz tenni egy hajat a vendég kérésére, a főnök is tudjon róla. És akkor fixen nem lehet gond.
tegnap 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyenkor elég lenne annyit mondani, hogy sajnos nem lehetséges kiszőkíteni a fekete hajat egy alkalom alatt, és kész.
tegnap 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy hibás, csak kissé naív. Látszik hogy először volt dolgod ilyennel. Te teljesen jól jártál el. A vendég volt problémás. Olyan "magam sem tudom mit akarok" vendégek általában elégedetlenek bármit is csinálsz.

A főnöknek tényleg szólhattál volna, hogy te mint szakember nem ajánlod ezt a dolgot és figyelmeztetted is a vendéget. Ha normális megérti.

Bár úgy tűnik hogy nem az ha ennyire lecseszett téged is.

Részedről te mindent jól csináltál. Tájékoztattad a vendéget. Ez a legfontosabb. Ha ez elmaradt volna akkor jogos lenne a hibáztatásod.

Fel a fejjel, remélem nem vette el a kedved az eset.

Ha én hallanék egy ilyen sztorit biztos a vendéget tartanám hülyének. Elmondja neki a fodrász hogy ezt inkább ne, és annak ellenére is megcsináltatja aztán még neki áll feljebb... rémálom

tegnap 22:03
 4/6 Girlll3 ***** válasza:
100%
Én a helyedben szòltam volna a főnöknek, hogy van egy problémás vendég, akit nem tudsz vállalni, mert nem érti, hogy amit kér, az károsìtja majd a haját.... Ha pedig nincs a főni, lehet elküldeni, hogy nem vállalsz ilyet, mert szar munkát nem adsz ki a kezeid közül. Tetszik tudni, hìre is mehet ki csinált ilyet és hol a hajával. És akkor a vendég nem ìgy fogja előadni a történteket, hanem, hogy ő kért valamit és te elbasztad a haját!
tegnap 22:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom ahogy 1-es írja, a főnök engedélyével tedd tönkre a haját, ha már ekkora hülye, vagy a főnök külje el ha a szalon nem vállalja el, ne te dönts benne.
tegnap 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

"Na mármost aki elolvasott a hajápolásról legalább 3 cikket"

Egyet nem olvastam el, innentől sajnos nem nekem szól a kérdés... :(

tegnap 22:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!