Miért védik ennyire az alkoholistákat?
Facebook-on láttam egy posztot, ahol egy idős néni az alkoholista apjáról mesélt. A kommentszekció volt az érdekes.
Egy férfi odakommentelte, hogy neki is ilyen apja volt, de hálistennek 41 éves korára elitta az életét és meghalt. Az emberek neki támadtak. Ilyeneket írtak. hogy csak az apád volt, ha ilyen gyerekem lett volna énis ittam volna, majd a karma vissza adja meg hasonlók.
Pofám leszakadt, hogy egy alkesz mocskot védtek az emberek.
Nekem lett volna alkoholista szülöm, milyent olyan korba léptem volna hogy fizikailag erős vagyok hozzá eléggé, úgy vertem volna meg minden alkalommal amikor részegen jön haza, hogy meggondolta volna utánna hogy hazamer-e jönni részegen.
Mondjuk már itt is gyk-n megmagyarázták többen is, hogy alkesznak lenni kevésbé rossz dolog, mint bagózni.
"Ha egy szörnyű ember meghal, akkor nem értem miért ne lehetne örülni neki."
Természetesen lehet. Ha egy ember megkeseríti az életed, és tehetetlen vagy ezzel szemben, akkor az ember halála neked szabadulást jelent, annak meg nyilván örülsz.
A te mondandóddal két komoly probléma van.
1: te nem azért akarod a kollégád halálát, mert magad akarod menteni, hanem hogy ő bűnhődjön, hogy a gyerekes igazságérzeted megnyugodjon. Ez a gonosz káröröm rettentő toxikus.
2: ahogy korábban is említettem, az alkoholizmus csak egy paramétere egy embernek, önmagában nem lehet ok ilyen mély gyűlöletre.
1. Ha kollégám eltűnne az idegrendszerem meg lenne mentve.
2. Nem az alkohol a baj senkinél, hanem amit kihoz az emberből.
"Ha kollégám eltűnne az idegrendszerem meg lenne mentve."
Ahoz elég, ha egyikőtök felmond, te mégis a halálát akarod.
#36, még egyszer: az idegrendszered megmentéséhez elegendő lenne a felmondásért rimánkodni. A halálát várni, csak sima rosszindulat, hiába csavarod mindenféle áldozati köntösbe.
Én minden további nélkül elhiszem, hogy a csávó kétszer rosszabb, mint a kizáródott aranyér a sátán seggelukán, a mondandómon ez nem változtat.
Egy ember halálát várni olyan esetben érthető, amikor a létezése mindig fenyegetés a számodra - mondjuk van egy zaklatód, és nem tudsz nyugodtan aludni, amíg szabadon járkál.
Pl egy házzal együtt örököltem egy - témába vágóan alkoholista - haszonélvezőt benne. A házat így nem adhattam el, kitenni nem tudtam, fullban élősködött rajtam: néztem, ahogy lakja le az ingatlanomat, miközben a kötelező rezsit én fizetem, mivel úgyis rajtam hajtják be. Na ennek a görénynek a halálát én is vártam, de itt ez volt az egyetlen szabadulásom.
#36 Ha csoportosan szívjátok a vérét azzal elérhető hogy csak ő menjen el
"Pl egy házzal együtt örököltem egy - témába vágóan alkoholista - haszonélvezőt benne. A házat így nem adhattam el, kitenni nem tudtam, fullban élősködött rajtam: néztem, ahogy lakja le az ingatlanomat, miközben a kötelező rezsit én fizetem, mivel úgyis rajtam hajtják be. Na ennek a görénynek a halálát én is vártam, de itt ez volt az egyetlen szabadulásom."
Az apám akarta azt, hogy igazoljam neki, hogy legyen öngyilkos. Lehet ezzel azt akarta elérni, hogy ne hiányozzon, ha meghal, csak mégis hiányzik. Nem volt alkoholista és annyira nem is volt rossz ember. Csak inkább ármánykodott teszetoszáskodott minthogy rendesen elverjen. Mindenki más meg adta alá a lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!