Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért védik ennyire az alkohol...

Miért védik ennyire az alkoholistákat?

Figyelt kérdés

Facebook-on láttam egy posztot, ahol egy idős néni az alkoholista apjáról mesélt. A kommentszekció volt az érdekes.

Egy férfi odakommentelte, hogy neki is ilyen apja volt, de hálistennek 41 éves korára elitta az életét és meghalt. Az emberek neki támadtak. Ilyeneket írtak. hogy csak az apád volt, ha ilyen gyerekem lett volna énis ittam volna, majd a karma vissza adja meg hasonlók.

Pofám leszakadt, hogy egy alkesz mocskot védtek az emberek.

Nekem lett volna alkoholista szülöm, milyent olyan korba léptem volna hogy fizikailag erős vagyok hozzá eléggé, úgy vertem volna meg minden alkalommal amikor részegen jön haza, hogy meggondolta volna utánna hogy hazamer-e jönni részegen.

Mondjuk már itt is gyk-n megmagyarázták többen is, hogy alkesznak lenni kevésbé rossz dolog, mint bagózni.

jan. 16. 21:40
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nem az alkohol a lényeg hanem, hogy gyalázza az apját persze lehet azt mondani, hogy rég volt az már mit számít, hogy olyan régen volt még a leány is öregasszony lett. Én meg viperával vertem az apámat a McDonald's-ban, mert kocsmába járt gyereknevelési tanácsokért. Kérdeztem tőle, hogy ezért érettségitél le, ezért tanultál, ezért dolgoztál, te apszolút fogyapékos balfaxpatkány. Kitárom anyád bitsáját és fejjel beleállítalak te agyhalott xar. Persze nem a gyerek neveli a szülőt amihez tartom is magam. Sajnos nem sikerült rávezetni az önálló gondolkodásra. Sokáig burokban élt. Amikor nyáron elmentünk a nagymamához szinte semmit nem csináltunk csak játszottunk legóztunk na meg persze néztük, hogy kel a nap meg nyugszik. Az anyai nagyapám jóval többet tudott a gyereknevelésről de oda nem akartak vinni mert üvöltözik. Nem neheztelek apámra azért mert néha elvert. De minden másért viszont igen, hogy igazolást kért arra hogy megverjen, na meg persze anyut is, emiatt pedig össze vissza hazudozott.
jan. 17. 12:46
 22/39 A kérdező kommentje:
Van aki megérdemli, hogy halála után is maximum wc-nek legyen használva a sírja.
jan. 17. 14:37
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"Van aki megérdemli, hogy halála után is maximum wc-nek legyen használva a sírja."

Valószínűleg, de az alkoholizmus önmagában nem ok erre. Pl az én anyám is ivott, egy csomó szempontból megnyomorította a gyerekkoromat, még örökségként is maradt rám egy adag putri utána, mégsem wc-nek használom a sírját.

Nem azért, mert én egy ilyen szervilis jókisfiú vagyok, hogy jaj, anyukám felnevelt, nekem hálásnak kell lennem mindenért, hanem mert azt is láttam, miért volt ilyen: önutálat, depresszió, komplexusok tengere. Olyan szinten vergődött lelkileg, hogy álmában rendszeresen zokogott, meg ököllel verte a falat.

Ez felmenti őt? Egy f.szt. Haragszom rá? Persze. Szénné szopatott, és nem tehettem ellene semmit? Hát hogyne. De ettől még nem gyűlölöm, egyáltalán nem gondolom, hogy wc-nek kellene használnom a sírját, hiszen ő sem szándékosan csinálta, hanem ennyire volt képes. Ő is így járt, én is így jártam.

Közben azért felnevelt, kiiskoláztatott, tanultam tőle egy csomó hasznos dolgot az élettől. Ráadásul mindezt egyedül végigvitte úgy, hogy közben így állt lelkileg. Én nyilván nem érdemeltem ezt a szarságot, de ő sem érdemli, hogy a sírjára hugyozzak. Megvolt neki is a maga baja.

jan. 17. 16:11
 24/39 anonim ***** válasza:

5#

Ez csak az alkoholistáknak egy kis hányada. Nem kell általánosítani

jan. 17. 17:13
 25/39 anonim ***** válasza:
0%

Katona dius!

Az az alkesz és családjànak a magãnügye... Persze szentigaz, jobb lenne, ha ez se lenne.

De hogy még mindig jobb hogy csak az az egy család szenved, az is biztos. Egy alj bagós nemcsak a családjàt gyilkolja, hanem engem is, ha az utcàn, vagy bàrhol a közelembe jön.

Tehát még mindig jobb az alkesz.

Természetesen a mi családunkban nincs ilyen, de bagós se!

jan. 17. 23:44
 26/39 A kérdező kommentje:

Szóval inkább játszom valaki Boykát részegen a feleségével, minthogy a szabad levegőn egy kis füst rád menjen.

Akkor gondolom autót sem vezetel, mert abból is jönnek ki a káros anyagok.

jan. 18. 10:11
 27/39 anonim ***** válasza:
Lehet, tévedek, viszont úgy gondolom, a kifejtésben leírt helyzetnél az történhetett, hogy inkább amiatt estek az illetőnek, hogy olyant írt, "hálistennek 41 éves korára elitta az életét", nem pedig az alkoholistát védték. Itt inkább az lehetett szerintem, hogy az apja halálának örült, ami kiverte a biztosítékot többeknél.
jan. 19. 11:06
 28/39 A kérdező kommentje:
Ha egy szörnyű ember meghal, akkor nem értem miért ne lehetne örülni neki. A kommentelők valszeg nem tudják milyen az, ha egy ember megkeseríti az életüket.
jan. 19. 11:24
 29/39 A kérdező kommentje:
Nekem kollégám van olyan, hogy egy éjszakán át táncolnék örömömben, ha végre feldobná a talpát, mert akkora egy utolsó féreg.
jan. 19. 11:25
 30/39 anonim ***** válasza:
29., lehet rólad is ezt gondolják páran ... :)
jan. 19. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!