Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kezd el valaki folyton...

Miért kezd el valaki folyton magáról beszélni?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó barátnőm, évek óta jóban vagyunk, de az utóbbi hónapokban bárki/bármi a téma, állandóan magára tereli a szót, egyszerűen bármiből képes kihozni azt hogy ő így, ő úgy, gyakran próbál másokat überelni. Ha egy kisebb társaságban valami másról van szó, akkor is közbeszól és az ő történeteit kell hallgatni, vagy arról hogy vele durvább dolog történt, vagy valami teljesen nem odavágó, vele kapcsolatos dologról kezd beszélni. Nem tudom miért kezdett így viselkedni, és azt sem hogy hogyan mondhatnám el neki hogy indokolatlanul sokszor tereli magára a témát, azt pedig végképp nem hogy hogyan reagáljak ilyenkor, mert már felmegy a pumpa amikor ismét csak ő létezik. Nem szeretném megbántani mert nagyon jó barátnő és nagyon szeretem, de valahogy úgy érzem muszáj szólnom mert így csak gyűlik bennem és érzem hogy tudatosan eltávolodok tőle. Mindig próbálom megfejteni, megérteni hogy egy ember miért viselkedik úgy ahogy, de ebbe most beletört a bicskám, főleg hogy nem ilyennek ismertem meg. Vajon tudatoson csinálja ezt, vagy neki fel sem tűnik? Kérlek segítsetek!
jan. 16. 16:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Ha az utóbbi időben vette fel ezt a szokását, akkor valószínűleg tényleg nincs mostanság jó időszaka, nyomaszthatja valami, vagy valamilyen megterhelő dolgon mehet át.

Szerintem érdemes lenne ezt mégis elmondani neki, de semmiképp sem letámadva, hanem óvatosan felvezetve, és felajánlva (de csakis, ha komolyan gondolod), hogy meghallgatod, bármi bántja.

jan. 16. 20:21
 12/29 anonim ***** válasza:
én is mindig magamrol beszélek, mert más annyira nem érdekel.
jan. 17. 06:52
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, tudom hogy vannak olyan dolgok az életében amik nyomasztják, és szoktunk is róla mindig beszélni (minden egyes alkalommal ha összeülünk), és nem csak meghallgatom, elmondom a veleményem, tanácsot adok ha tudok, de nekem is vannak problémáim, amikkel alig vagy egyáltalán nem tudok megküzdeni, ilyenkor nem vágyom arra hogy újra és újra az ő bajaival is foglalkozzak, ezért az utóbbi időben kerülöm is a társaságát mert nem tudok érdemben hozzászólni ahhoz ami évek óta lerágott csont. Egyébként jól érezzük magunkat, sokat nevetünk, iszogatunk, de akkor is újra és újra előjönnek a szokásos témák
jan. 17. 09:00
 14/29 anonim ***** válasza:

#13, a leírásod alapján olyannak tűnik, akivel lehet erről beszélni.

Pl ha magamból indulok ki, én nem szeretnék így viselkedni, de általában csak utólag veszem észre. Ha nekem szól valaki, hogy bocs, de rosszul esik, hogy rólam eltereled a szót magadra, mindig bocsánatot kérek, és javítok.

jan. 17. 11:15
 15/29 anonim ***** válasza:
40%
Nekem meg egyáltalán nem olyannak tűnik. Ilyen az alaptermészete. Kérdező, a barátságok véget tudnak érni. Illetve ha meg akarod tartani, ne várj tőle többet, mint amit adni tud: röhögést, iszogatást és panaszkodást. Nekem ez nem barátság, hanem valamilyen megszokáson alapuló kapcsolat.
jan. 17. 12:52
 16/29 anonim ***** válasza:

"Nekem meg egyáltalán nem olyannak tűnik. Ilyen az alaptermészete."

Az lehet, de mit is jelent ez az alaptermészet?

Egy haverom felesége szétb.szott idegileg. Olyanokat csinált, hogy miközben beszéltem hozzá, egyszer csak hirtelen elkezdett mondjuk a feleségemhez beszélni. Rászóltam, hogy ember, ne már. Erre bocsánatot kért, folytassam. Egy perc múlva ugyanúgy. Ilyet és ehhez hasonlókat rendszeresen csinált, ha tiszteletlen, bunkó emberre példát kellett volna mondanom, vele kezdtem volna.

Erre kiderült, hogy k.rvára nem szándékosan csinálja, hanem enyhén ADHD-s. Járt pszichológusnál, tanult gyakorlatokat, és látom rajta, mekkora erőfeszítéseket tesz, hogy képes legyen rám összpontosítani. Azóta is csomószor elkalandozik, de egész másként élem meg.

Érted: neki is alaptermészete. Csak nem úgy, ahogy te gondolod.

jan. 17. 13:56
 17/29 anonim ***** válasza:
De a barátod nem ADHD-s. Csak simán tapintatlan, érdektelen, önző. Jó, hát biztos nehéz egy régi barátságot elengedni.
jan. 17. 14:06
 18/29 anonim ***** válasza:

"De a barátod nem ADHD-s. Csak simán tapintatlan, érdektelen, önző. Jó, hát biztos nehéz egy régi barátságot elengedni."

Ezt nekem írtad, vagy a kérdezőnek?

jan. 17. 15:49
 19/29 anonim ***** válasza:
Kicsit összekutyultam a 16-ost meg a kérdezőt. :D
jan. 17. 15:52
 20/29 anonim ***** válasza:
Ha ezt nekem írtad: őszintén, honnan veszed a magabiztosságot, hogy ilyen szinten felülbíráld, amit írtam? 😀
jan. 17. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!