Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kezd el valaki folyton...

Miért kezd el valaki folyton magáról beszélni?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó barátnőm, évek óta jóban vagyunk, de az utóbbi hónapokban bárki/bármi a téma, állandóan magára tereli a szót, egyszerűen bármiből képes kihozni azt hogy ő így, ő úgy, gyakran próbál másokat überelni. Ha egy kisebb társaságban valami másról van szó, akkor is közbeszól és az ő történeteit kell hallgatni, vagy arról hogy vele durvább dolog történt, vagy valami teljesen nem odavágó, vele kapcsolatos dologról kezd beszélni. Nem tudom miért kezdett így viselkedni, és azt sem hogy hogyan mondhatnám el neki hogy indokolatlanul sokszor tereli magára a témát, azt pedig végképp nem hogy hogyan reagáljak ilyenkor, mert már felmegy a pumpa amikor ismét csak ő létezik. Nem szeretném megbántani mert nagyon jó barátnő és nagyon szeretem, de valahogy úgy érzem muszáj szólnom mert így csak gyűlik bennem és érzem hogy tudatosan eltávolodok tőle. Mindig próbálom megfejteni, megérteni hogy egy ember miért viselkedik úgy ahogy, de ebbe most beletört a bicskám, főleg hogy nem ilyennek ismertem meg. Vajon tudatoson csinálja ezt, vagy neki fel sem tűnik? Kérlek segítsetek!
ma 16:05
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy egyébként én nem vagyok egy bőbeszédű ember, nem szeretek a figyelem középpontjában lenni, nem innen fúj a szél abszolút. És alapból kerülöm is az ilyen embereket, valószínűleg azért is fájó pont hogy ilyenné vált
ma 16:11
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha eddig nem volt ilyen, akkor szerintem nincs jó passzban.

Én magamon akkor szoktam hasonlót megfigyelni, amikor éppen rágódok valamin. Ilyenkor a gondolataim nagyon magam körül forognak, és nem tudok rád figyelni, mert akármit mondasz, egyből a saját ügyeim jutnak eszembe. Ha jó dolgot mesélsz, beugrik, hogy én is erre vágyom, ha rosszat, akkor bólogatok, hogy nekem is, stb.

ma 16:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert unintelligens. Eddig is ilyen volt, csak eddig szeretted, most oszlik fel a rózsaszín köd. Idealizáltad, mert valami hiányodat próbáltad vele kitölteni. Barátságban is van ilyen, nemcsak szerelemben.
ma 16:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem tartom unintelligens embernek, de az igaz lehet hogy eddig is ilyen volt, csak mostanában jóval több időt töltünk együtt, így jobban feltűnik, erre én is gondoltam. Akkor inkább ne is említsem neki? Jelenleg általában igyekszem nem rosszul reagálni, ha már jól sem tudok, plusz azzal csak adnám alá a lovat és még jobban elfajulna a helyzet.

Első, ez érdekes, még sosem gondoltam erre, bár ő random pillanatokban is magára tereli a szót, nem is értem ez hogy nem tűnik fel neki. De igyekszem megértőbb lenni és mégjobban odafigyelni a jelekre, már ha vannak, köszi a válaszokat!

ma 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem fog változni, az emberek nem változnak.

De, aki nem veszi észre magát, hogy sok, akit nem érdekel a másik ember, aki ráakasztja magát a másikra, ezzel kellemetlenséget okozva neki, az unintelligens. Nem az a mértékegysége, hogy hány Munkácsy képet tud megnevezni, vagy hanyasa volt biológiából.

Te félsz tőle? Pontosan mért is akarod megérteni önző, érdektelen viselkedését? Mit nyújt ő neked?

ma 17:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó, kevés embert engedek közel magamhoz, "tűrök meg" magam körül, ő a kezdetektől fogva szimpatikus volt és mindig nagyon jól éreztük magunkat együtt, bármiről beszélhettem vele, ahogy fordítva is, egyszerűen csak nem szeretnék eldobni egy jó barátságot azért mert elkezdett egy tulajdonsága idegesíteni. És nem órákig mesél magáról, csak mindig elhint 1-1 mondatot halkan vagy hangosabban, hogy a végén mégiscsak felé terelődjön már a szó. De biztosra veszem hogy bennem is van olyan tulajdonság ami neki vagy másnak nem tetszik, csak lehet másoknak könnyebben megy az elfogadás
ma 17:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy nagyon jó ember, soha sem önző, nem ítélkezik, de mindig megvan a maga véleménye, jó a humora, határozott céltudatos személy és nagyon okos is az élethez és mindenhez ami érdekli, de egyáltalán nem túlzottan szigorú magával vagy másokkal szemben, mindenre emlékszik amit elmesélek neki, odafigyel a szavaimra ha komoly témáról van szó, de abból már sajnos kevés jut mostanában mert attól félek hogy megint ott kötünk majd ki hogy vele is ez volt vele is az volt. Sokat tanultam tőle és felnézek rá, csak nem tudom hogyan lehetne áthidalni ezt a problémát, félek ha megemlítem neki akkor azt se fogja tudni hogy miről beszélek
ma 17:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Mitől jó barátnő? Olvasd vissza a kérdésedet. Nem ilyen egy jó barátnő.
ma 17:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Amolyan paraszt. Nem intelligens. Primitív. Nincs kultúraérzéke.

Buta.

ma 17:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Nincs más témája; ennyire fontosnak tartja önmagát.
ma 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!