Passzív agresszív viselkedés? Személy?
A kulcsszó a tudatosság. Vagyis aki ezeket tudatosan csinálja. Ezt az ismerősei, vagy a jelenséget jól ismerők tudják megmondani.
Idegennek tényleg szimpla figyelmetlenségnek tűnhet.
Idegennek ez figyelmetlneség, valójában azonban tudatos.
- "véletlenül" keresztbe tesz neked: jaj, tudom, hogy gluténérzékeny vagy, de belefőztem már a zsemlegombócot a vadasba, szóval SAJNOS nem ehetsz belőle; véletlen kimostam a matrózblúzodat, pedig tudom, hogy holnapra meg kellene száradnia, ne haragudj...
- "elfelejt dolgokat" ja, bocs, nem vettem laktózmentes tejet, idd feketén a kávét", vagy "jaj, bocsi, tízre beszéltük meg, ne haragudj, hogy egyórával később érkeztem és cs.sztem szólni"
- csenddel verés is ide tartozik, mikor neki valami nem jó, akkor nem szól hozzád, míg TE nem kérsz elnézést
- megsértődik, hogyha valami nem úgy van, ahogyan ő akarja, és addig "büntet", míg bele nem egyezel
Csupa csupa, véletlennek beállított szándékos fúrkálás.
Anyámnál pl állandó kötőszó volt a "sajnálom, de"...
Nem sajnálja, egy francokat, szándékosan b.sz keresztbe, de ezzel a szóval eléri, hogy MÁSOK, akik nem ismerik legyintsenek a szmétkedésére.
Ezer példát tudnék felsorolni, mert ebből állt az életem - és ezek anyámtól mind tudatosak voltak felénk. Az összes - de persze mindenki hülye csak ő helikopter.
Nem is beszélek vele már több, mint tízéve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!