Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem ciki frusztráltnak lenni?...

Nem ciki frusztráltnak lenni? Aki frusztrált, az miért reklámozza magáról?

Figyelt kérdés
A kérdésekre adott válaszok kb 90-95%-ánál egyértelműen lejön, hogy a válaszadó frusztrált és megkeseredett. De miért kell ezzel ennyire dicsekedni, hogy el is árulja magáról az illető? Én, ha épp magam alatt vagyok vagy hasonló, inkább nem jövök fel választ adni, minthogy beégessem magam azzal, hogy bárki levághatja, hogy "a válaszadó frusztrált".

tegnapelőtt 15:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mert magyarok vagyunk és a panaszkodás a nemzeti hobbink.
tegnap 08:19
 12/14 A kérdező kommentje:
9-es, sajnos a nárcisztikusozás az ma nagy divat lett. Mindenki nárcisztikus, aki picit másképp gondolkodik.
tegnap 08:41
 13/14 A kérdező kommentje:
Valaki írta, hogy a szó maga idegesíti, illetve, hogy a frusztráltozás is divat lett. Minden bizonnyal, de én a ténylegesen frusztrált emberekre gondoltam, amikor kiírtam a kérdést. Maga a "frusztrált" szó a latin "frustratus" szóból ered, amely a "frustrare" igéből származik. A "frustrare" jelentése: meghiúsítani, eredménytelenné tenni vagy csalódást okozni. Így a frusztrált ember az, aki akadályoztatottsága okán csalódott, és ebbéli csalódottságát vezeti le, tölti ki mondjuk bántó kommentelésekkel, beszólogatásokkal. Teljesen elkülönül az asszertíven kommunikáló, de valamiben egyet nem értő ember kommunikációs stílusától. A tiszteletteljes és aszertív, azaz win-win alapon nem leuraló szándékkal, hanem építő jelleggel ellent mondó emberrel folytatott kommunikáció: érdemi vita. A frusztrált emberrel folytatott interakció: érthetetlenül és túlzó mértékben alkalmazott bántás, ellenségesség. Aki rendben van magával, az az ellenvéleménye kifejtésekor is tiszteletteljes. Aki frusztrált, azaz csalódott, emiatt feszült, azok szoktak tiszteletlenül viselkedni olyanokkal, akiket nem is ismernek és nincs is okuk a bántására. Egyszerűen csak levezetnek, kompenzálnak, projektálnak.
tegnap 08:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Sokan vannak, tisztelet a kivételnek, akiknél ez a frusztráció már szinte állandósult dolog, ahogy olyanok is akadnak, akik szinte csak ennek levezetése miatt vannak jelen az oldalon. Meg az elmúlt évek politikai kommunikációja, meg annak stílusa alapján, felvettek páran egy igencsak hasonló stílust, ami itt is szépen visszaköszön.
tegnap 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!