Háztartásbeli férfi házasságban ill. családban ciki
vagy sem?
Figyelt kérdés
Speciális informatikai területen dolgoztam, ahol magas volt a stressz. Kisiskolás gyermekek mellett nejem vállalkozásba kezdett, amely fokozatosan beindult. Én itthoni munkára váltottam, ő reggeltől estig dolgozott, dolgozik. Nekem a covid illetve a megszaporodott home offices miatt kevesebb munkám lett, idővel szinte semmi. Mára egyértelműen háztartásbeli vagyok. Én úgy tapasztaltam, nem igazán veszik jó néven az emberek.
Éljetek, ahogy akartok! Kit érdekel, miként jó nektek?
Egyéb, kifejtem hozzászólásban
Én is ezt szeretném, de nejem nem akar eltartani / nincs nejem aki megtegye. 😏
34 szavazat
1/8 anonim válasza:
És akkor mivan?
Kit érdekel mit mondanak azemberek'!
A ti megállapodásotok hogyan éltek együtt!
nov. 5. 12:22
2/8 anonim válasza:
Senkinek semmi köze hozzá, csak vigyázz, hogy a feleséged nehogy elveszítse a tiszteletét irántad.
nov. 5. 12:25
3/8 Metionin válasza:
Egyáltalán nem ciki. Kovid alatt nálunk is felmerült a kérdés, hogy mi lesz ha párom munkahelye teljesen bezár, mert egyik napról a másikra heti 3 napos munkavégzést vezettek be. Mivel kettőnk közül én dolgoztam már akkor is otthonról és én is tudtam volna plusz melót vállalni, bizony hogy ő lett volna az, aki a háztartást vitte volna. Max az akad ki ezen, aki kb. semmit nem tud megcsinálni otthon, mert az "női munka". Ahol eleve közös feladat a háztartás, ott nem kellene gondot okoznia, ha az egyik fél munkatöbblete miatt eltolódik az arány, akár odáig hogy az egyik csak dolgozik, a másik csak háztartást vezet.
nov. 5. 12:28
4/8 anonim válasza:
Nekem is ilyen munkamániás anyám volt, szegény gyerekeket sajnálom. Minek az ilyennek gyerek, ha utána nagyjából szarik rá.
nov. 5. 12:45
5/8 anonim válasza:
Az nem ciki, hogy most így alakult. Az ciki, hogy teljesen felhagytál a munkával. Akkor is az lenne, ha nő lennél. És senkitől sem szeretnék teljesen függeni és halálra is unnám magam. Nem, a házimunka nem kielégítő elfoglaltság, akkor sem, ha kitölti az időt.
Nekem az az igazi megosztás, közösség, ha mindketten dolgozunk is valamennyit (nem kell ugyanannyit) és mindketten a házimunkából is kivesszük a részünket. A gyerekkel kapcsolatos dolgok meg egyértelműen mindkét szülőre ugyanúgy vonatkoznak, már csak a gyerek érdekében is.
nov. 5. 13:03
6/8 anonim válasza:
Utolsó, senkit nem érdekel, neked mi a kielégítő. Másnak meg pont az, ami neked nem.
nov. 5. 13:12
7/8 anonim válasza:
6: De a kérdezőt érdekli, azért kérdezte meg itt :)
nov. 5. 13:15
8/8 anonim válasza:
7 Csak te konkrétan ezt írtad:
Nem, a házimunka nem kielégítő elfoglaltság, akkor sem, ha kitölti az időt.
Erre reflektáltam. Engem például teljesen kielégítene a házimunka, mert imádok takarítani, kikapcsol és lefoglalja az elmémet. Nem lenne semmi bajom, ha nem kéne dolgoznom többet. Másban is meg lehet találni z elfoglaltságot, nem csak a munkában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!