A legtöbb munkatársam/barátom miért nem tud bánni a pénzel?
Mondjuk a nyomógombos telefon nem tudom hogy jön a képbe, mamár az okostelefon nem pénzügyi döntés.
Egyébként az emberek kis % -a tudja a pénzét jól kezelni, a legtöbben hónapról hónapra élnek, talán az emberek 30%-a tesz félre de befektetés helyett max a számláján ül a pénz, talán az emberek 1-5% ának van diverz portfóliója.
Egyébként meg nem bank vagy, mindenkinek a saját feladata a pénzügyeit kezelni, őszintén én úgy nem tudnék valakivel barát lenni hogy havonta kölcsönkéreget tőlem.
Az a baj a befektetésekkel, hogy rengeteg ember azt sem tudja hogyan kellene kezdeni.
Illetve mi van akkor ha olyanba rakja a pénzét ami elviszi ?
Valahogy nehezen hiszem el, hogy van olyan közösség, ahol több ember is havi szinten új telefont vásárolna.
De egyébként az van, amit az egyik válaszoló írt, mivel eleve nincs sok értéke a pénzünknek, nehezebb arra gondolni, hogy még sanyargasd is magadat. Semmi értelme havonta 10-20-30 ezer forintokat félrerakni, ha nem tudsz legalább minimum 80-100 ezret eltenni egy hónapban, felesleges az egész. Akkor már inkább jól érzi magát az ember, ez meg kinek mit jelent.
Az nekem is fura, hogy állítólag havonta vesznek új telefont.
Viszont én sem adnék nekik pénzt, mert a sajátjukkal nem tudnak bánni, akkor az általam kölcsönadottal valószínűleg még annyira sem menne. Meg, ha adnék nekik, valamelyest azt erősíteném meg bennük, hogy jól van ez így, én úgyis segítek, nem nekik kellene ezen az egészen változtatni.
Mert prolik, már gyerekként is így éltek a szüleik.
Sosem kaptak meg semmit gyerekkorukban.
Nekem is van ilyen ismerősöm évek óta Németországban dolgozik, de megtakarítása nincs, pedig 2000 eurót megkeres.
Minden nap a mekiben eszik, a legdrágább telefon van, öreg autó hitelre.
Apámnak volt olyan munkatársa, aki hó végén nyers krumplit evett, mert arra nem volt pénze, hogy olajat vegyen, amiben kisüti.
Aztán amint kapta a fizut ment játékgépezni.
Pedig 8 általánosa se volt, de segédmunkásként is megkeresett kint 1500-2000 eurót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!