Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy kezelnétek az àldozat...

Hogy kezelnétek az àldozat típusú embereket?

Figyelt kérdés
Újévezni voltunk nàluk.A csalàd női tagja ilyen.Nagyjàból mindig ugyanazva színjàték megy a gyerekek születésnapjàn,egy szimpla kàvézàs alkalmàval is.Gyógyszert is iszik legalàbb húsz éve,pszichiâter,pszichológusok,természetgyógyàszok...A felàllàs most az volt,hogy beszélgetünk ő elkomorodik és elvonul,hogy rosszul van,felment a vérnyomàsa,szédül,akkor méregeti.Megjegyzem nem olyan magas az.Most kibökte nem tud bekapcsolódni tàrsalgàsba,idegesíti minden szociàlis interakció meg mindenki.Nem mentek olyan témàk amihez ne szólhatott volna hozzà meg ő a hàziasszony.Na amikor ràbkerült a sor kezdte a szokàsos àldozat monológjàt,hogy ő màr mindent megpróbàlt,semmi és senki nem tud segíteni neki.Mennyi mindenkibe csalódott,semmi se sikerül neki.Bàrki bàrmit mond azon megsértődik.Nem akar vàlzoztatni.A gyerekek is jobban elvannak az apjukkal mint vele.A férje sok mindent megcsinàlt az összejövetelre,az se volt jó neki.Ő főzött egy tàl lencsét és azt mondta kifàradt.Takarítani nem szokott,majdnem olyan a hàz mint a cigànyoknàl.A gyerekek a falakat összefirkàltàk.Anyagilag van nekik.Még több volt,a férjének gazdasàga van,és sokan azon a véleményen vannak azóta kezdett hanyatlani a gazdasàg amióta betette oda a làbàt.A férje a gazdasàg mellett munkàt is kénytelen volt vàllalni.Bàr sokszor mondja jót tesz neki a sofőrködés,hogy kiszellőztesse a fejét.Lehet inkàbb ezért vàllalt munkàt.
jan. 2. 07:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is volt egy ismerősöm felnőttként. Nagyon problémás volt, ezért sajnáltam őt, de voltak fura szokásai ami miatt nem azért lógtam vele, mert én erre vágytam volna. Sokszor megtörtént, hogy megnézték az utcán, ami után nekem volt szekunder szégyenérzetem. Viszont nem volt szívem megszüntetni vele a kapcsolatot, mert sok gondja volt.

Egy idő után észrevettem, hogy másra nem jutott időm annyit találkozunk (volt hogy egy programra nem jutottam el emiatt, amit egész héten vártam) és nem is akartam ilyen mennyiségben vele lógni. Amikor javasoltam neki azt hogy fussunk össze kéthetente, a szokásosnál is többször keresett, elémjött a munkahelyre, hogy hazakísér és az út alatt beszélgethetünk, folyamatosan írt vagy csörgött a telefonom, szóval pont az ellenkezőjét értem el.

Meguntam. Leültem vele és elmondtam neki hogy ez sok, akkor teljesen kiborult, depresszióba esett, minden közös ismerősünk utána keresett engem és csodálkozott hogy milyen szívtelen vagyok.

Pont ezért adtam neki még egy esélyt, de már a közös programok alatt azt éreztem, hogy látni is utálom. Így ért véget a barátságunk is, mert azt erezte, hogy ellenséges vagyok vele és leépített.

jan. 2. 13:28
 12/12 anonim ***** válasza:

11.: Valóban, a pszichés betegek nagyon nehezek lehetnek. Tapadósság is lehet bennük. Lehet, hogy szegényt szinte mindenki visszautasította, ezért tapadt rád annyira.

A kérdező ismerőse lehet, hogy nemcsak depressziós, hanem szociális fóbiája is van, ha annyira nem szeret emberek közt lenni.

jan. 2. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!