Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy kezelnétek az àldozat...

Hogy kezelnétek az àldozat típusú embereket?

Figyelt kérdés
Újévezni voltunk nàluk.A csalàd női tagja ilyen.Nagyjàból mindig ugyanazva színjàték megy a gyerekek születésnapjàn,egy szimpla kàvézàs alkalmàval is.Gyógyszert is iszik legalàbb húsz éve,pszichiâter,pszichológusok,természetgyógyàszok...A felàllàs most az volt,hogy beszélgetünk ő elkomorodik és elvonul,hogy rosszul van,felment a vérnyomàsa,szédül,akkor méregeti.Megjegyzem nem olyan magas az.Most kibökte nem tud bekapcsolódni tàrsalgàsba,idegesíti minden szociàlis interakció meg mindenki.Nem mentek olyan témàk amihez ne szólhatott volna hozzà meg ő a hàziasszony.Na amikor ràbkerült a sor kezdte a szokàsos àldozat monológjàt,hogy ő màr mindent megpróbàlt,semmi és senki nem tud segíteni neki.Mennyi mindenkibe csalódott,semmi se sikerül neki.Bàrki bàrmit mond azon megsértődik.Nem akar vàlzoztatni.A gyerekek is jobban elvannak az apjukkal mint vele.A férje sok mindent megcsinàlt az összejövetelre,az se volt jó neki.Ő főzött egy tàl lencsét és azt mondta kifàradt.Takarítani nem szokott,majdnem olyan a hàz mint a cigànyoknàl.A gyerekek a falakat összefirkàltàk.Anyagilag van nekik.Még több volt,a férjének gazdasàga van,és sokan azon a véleményen vannak azóta kezdett hanyatlani a gazdasàg amióta betette oda a làbàt.A férje a gazdasàg mellett munkàt is kénytelen volt vàllalni.Bàr sokszor mondja jót tesz neki a sofőrködés,hogy kiszellőztesse a fejét.Lehet inkàbb ezért vàllalt munkàt.
tegnapelőtt 07:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Én a pont és vessző után szóközt nyomnék. De ez én vagyok.
tegnapelőtt 07:37
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

"Ok. És azt tudtátok, hogy a kacsacsőrű emlősök kéken világítanak UV fény alatt?"

Magasról lesz@rom a problémáit ha már próbáltunk segíteni és nem hajlandó változtatni. Inkább tereljük a témát, még ha bunkónak is néz, a többiek hálásak lesznek érte.

tegnapelőtt 07:49
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Bedobok egy semleges témát fapofával, miután kisiránkozta magát, hogy eltereljem a beszélgetést valami vidámabb vizekre.
tegnapelőtt 08:42
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
Ugyan ez ment nálunk is de szó szerint! Mig a gyerekek kicsik voltak nem tudtam mit csinálni az ő érdekükbe maradtam. Amikor a legkisebbik is kimaradt általános iskolából beadtam a válópert. Azóta a nyugalom és béke van itthon!!! Igaz egyedül élek de nem kell még utána is rendet raknom. Vérnyomásom rendben vércukrom nem ingadozik olyan brutálisan nincsenek alvászavaraim!!! Mindenki azt mondja jól nézek ki. Ja és azóta a feleségem szedi a gyógyszert nem én!!! Közös ismerősöktől mondják a volt anyósom engem szid miért dobtam jól kiszurt velem ez a disznó elzavarta most itt van az én nyakamom! Jókat mulatok magamba! Valószinüleg ezért jó a közérzetem!!!
tegnapelőtt 08:46
 5/12 A kérdező kommentje:
4.ezek szerint nalatok is a no volt a martir szerepben.
tegnapelőtt 08:57
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
Igen! Mindenkinél mindent jobban tudott,mindenki ütődött volt. Társaságba nem járt szüleimhez nem jött de még a saját szüleihez is ritkán. Gyerekekkel én foglalkoztam játék kirándulás egyebek soha nem jött velünk. De nem is volt baj úgyis csak veszekedés lett volna a vége. Szóval kiállhatatlan volt. Nem tudom akiről irtál,hogy van ezekkel a dolgokkal de ha teheti lépjen le. Nekem 25-évembe tellett a gyerekek miatt,a válás is megviselt de azóta nyugalom van. A gyerekek is tisztába voltak a helyzettel ők is mondták. Apu lépjél le mert tönkre fogsz menni.
tegnapelőtt 09:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Kb.itt is az van.Nem szeret tarsasagba jarni.Ha naluk van osszejovetel jatssza az aldozatot,hogy neki kell mosogatni,nem kellett volna az osszejovetel,o nincs jol,idegesitik az osszejovetelek.Amugy fozni nem kell neki azt elkesziti a ferje a barataival,rostely,paprikas vesznek melle savanyu uborkat meg rendelnek ket tortat,pogacsat.Nyaralni nem akar menni.Azt mondta nem szeret o menni,jo neki otthon.A gyerekekkel szinten a ferj foglalkozik,ahhoz is ragaszkodnak jobban.Az egyik kis gyermek serult.
tegnapelőtt 09:40
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Egy ilyen mártírral együtt élni a legnagyobb kínszenvedés a világon.. Egy ilyen mártír nárci az egy istenverése, az tuti...
tegnapelőtt 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Azt kell vele csinálni, hogy magasról le kell szarni, amikor így viselkedik.

Fontos megérteni az ilyen ember motivációját: figyelmet akar. Az önsajnáltatás ennek egy megúszós módja, mert a bajba jutott emberen társadalmi kötelesség segíteni, ezért a mártír úgy éri el mások figyelmét, hogy közben minden vele járó felelősséget elhárít magról. De erre csak azért tud rátanulni, mert olyan emberek veszik körül, akik partnerek. Ha nem jutalmazná a környezete, akkor vagy változtat, vagy full egyedül marad.

Azaz a férj szerepe ugyanolyan (azaz nem kevésbé!!) fontos, mint az asszonyé, mert ő tanítja erre a viselkedésre. Tipikus felállás: gondolom apa tök jól el van magában is, anya viszont állandó figyelmet igényel. Apának agyára megy anya nyomulása, de ha baj van, kötelességének érzi, hogy segítsen, hát mégiscsak a felesége. Anya pedig hamar rátanul, hogy ha mindig van valami baja, akkor megkapja, amire vágyik.

Az ilyen emberrel pozitív értelemben, de kíméletlennek kell lenni. Nem szabad sajnálni, segíteni, tanácsokat adni, veszekedni vele, mert ez mind-mind rossz figyelem. Ignorálni kell.

Ennek az a módja, hogy egymással foglalkoztok, jól érzitek magatokat, és amikor ő megpróbálja ezt szétverni, hogy rá figyeljetek, akkor nem mentek bele a játékba, max meghallgatjátok, megkérdezitek, tudtok-e neki segíteni és utána folytatjátok tovább a magatokét. Ha figyelmet szeretne, alkalmazkodnia kell.

De ameddig a férje túlzott felelősséget érez, addig ez nem fog menni, mert rajta keresztül fogja szétb.szni a társasági életet.

tegnapelőtt 10:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy depressziós beteg lehet. Nem véletlenül jár pszichiáterhez. Türelmes legyél vele. Nem élsz vele együtt, egy rövid ideig el lehet viselni.
tegnapelőtt 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!