Van rajtam kívül, aki a főbérlőket gyűlöli a világon a legjobban és nem bánná, ha el lennének lehetetlenítve?
A legalávalóbb embertípusnak tartom a létezésüket. Hasznot próbálnak húzni az ember legalapvetőbb szükségletéből, a hajlékból és nem érdekel semmilyen magyarázat.
A temetkezési vállalkozó meg hasonló mások nyomorán élősködő sem korrekt, de azzal úgy vagyok, hogy nem kötelező ha valaki nem akar ebből is divatot csinálni, de lakni muszáj. Meg dolgozni is, hogy legalább fenntartsa magát az ember.
A modernkori rabszolgaság fő-fő fogaskerekei, a leggonoszabb embertípus mind közül. Még a gyilkosokat is jobban tisztelem, az legalább nem akarja jó színben feltüntetni magát, hogy ő mekkora vállalkozó meg az államhatalom (adófizetők, akik szintén legkiszolgáltatottabb részei, akik így duplán fizetnek, egyszer a lakhatásért, másszor meg azért, hogy a főbérlőjük segge védve legyen a karhatalom által) szoknyája mögé bújva köpködnek.
Érez még más is hasonlóan?
Anno annakidején egy 35 négyzetméteres panellakást vettem 25 millióért. Volt 9 millió forint önerőm. Hitelt vettem fel (fixkamatozásút). A lakást kiadtam albérletbe.
Véleményem szerint ha a kb 30% önerőt összeszeded és van egy biztos jövedelmed akkor már kapsz hitelt.
Attól, hogy nekem meg még sok másnak sikerült lakást venni,ez akkor is baromi nehéz feladat (összeszedni a vételárat vagy önerőt ) ha mindent jól csinál az ember hát mèg akkor ha nem dolgozik valaki keményen és nem tudja a pèzügyeit jól managelni.
Akkor marad az otthonmaradás vagy albérlet és lehet irigykedni a bèrbeadókra
Persze, megdolgozott érte a szocializmusban, amikor fillérekért lakáshoz lehetett jutni.
Pesten, aki ma örököl jó helyen egy gangos putrit, vidéken abból is vesz 3 lakást.
És bizony sokan adót se fizetnek utána.
A 6-os teljesen jól leírta. Ugyanaz, mint aki gazdagnak született, csak itt sokkal szélesebb a tömeg, emiatt sokkal szélesebb kört is érint, hogy egyeseknek az ölükbe hullott és kb. munka nélkül eliszogatják az albérleti díjból befolyt pénzből a féldeciket, mások meg güriznek azért, hogy a hónap 4 hetéből 3 hetet CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azért dolgoznak, hogy kitermeljék az ilyen patkányoknak a bérleti díjat.
Persze mehetnének +20-30-ért valami öltönyös vadbarom albérletébe is, aki aztán fél év múlva "saját költségen" kicserélné a szétrohadt csaptelepet, meg ilyesmi... Nyilván a többség úri szeszélyből, divatból megy albérletbe, még véletlenül sem azért, mert NINCS MÁS VÁLASZTÁSA...
"Ha neked lenne két lakásodb akkor azt egyiket ingyen odaadnád a hozzád hasonlóknak?"
Ha más kiadhatja, de én nem, akkor nyilván nem. De ha SENKI nem adhatná ki, akkor pezsgőt bontanék, örülnék, hogy ilyen patkányságból nem húzhatnak végre hasznot emberek más emberek ellen...
#15: Gazdasági alapfogalmaid nincsenek. A TÖBBSÉG(!) soha nem fog tudni "jól" keresni. Olyan értelemben igen, hogy pl. ha svájcinak vagy luxemburginak születsz, akkor a világ bármely csóróbb országában tudsz kilóra venni mindent, beleértve az ingatlant, de a saját országodban ugyanúgy csórónak számítasz.
Emiatt a többség a saját hazájában mindig kiszolgáltatottnak fog számítani. És minél inkább globalizálódik a világ és minél több idegent engedünk be keletről is mert olcsó(bb) és nyugatról is, mert agysebész(ebb), annál nehezebb lesz a helyi emberek élete. És egyesek még tapsolnak is hozzá.
Arról ne is beszéljünk, hogy egyesek állami támogatással vették a sokadik lakásukat, a fizetésükből adókedvezményt kapnak.
Más meg azért adózik, hogy nehezebben jusson lakhatáshoz, és ki legyen szolgáltatva azoknak, akiket az ő pénzükön támogat az állam.
Ilyen mocskos rendszer nem tudom hogy létezik e még más országban.
Máshol is mennek felfelé az ingatlanárak meg sajnos bizonyos országokat klímakockázat is fenyeget (pl. Hollandia), de ennyire, mint Budapesten sehol nem emelkedtek, talán Prágában, de hát a cseheknél is lehetnek hasonszőrű politikusok, akik mesterségesen felpumpálták az árakat.
Arról nem beszélve, hogy valaki írta a boltosokat analógiának. Ott ha egyszer nem ad számlát az ALKALMAZOTTAD, súlyosan megbüntetnek. Itt meg senki nem vizsgálja, hogy feketén adod-e ki az ingatlanodat. Papíron igen, de valójában senki nem hallott senkiről, akit valaha megbüntettek volna emiatt. A legnagyobb karmatikus büntetés, amit a 20-as válaszoló írt, ha olyanok költöznek be, akik tisztában vannak a jogaikkal, aztán szopórollerre ültetik őket ilyen oda-vissza módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!