Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Komoly stresszhelyzetben...

Komoly stresszhelyzetben miért szivatja az embert még a saját teste is?

Figyelt kérdés
Értem a felszabaduló hormonokat, és kémia változásokat. De nem értem ennek milyen evolúciós oka lehet, mert ez nemhogy segítené a túlélést, hanem nagyon megnehezíti. Sajnos férjemet érte olyan szörnyűség amiért váratlanul a semmiből reagálnom kellett, és mentőt kellett hívnom, ő nem volt már tudatánál, egyedül voltam vele. Én nagyon rosszul lettem akkor, annyira kiszáradt a szám hogy alig bírtam beszélni a telefonba, remegett a kezem megállíthatatlanul, szédültem mintha részeg lennék, és olyan hasmenés tört rám hogy alig bírtam vissza tartani amíg kiértek a mentősök, (aznap utánna félóránként jártam WC-re, ahol tudtam) Annyira szégyelltem magam, és most is szégyellem, hogy mikor már kórházban volt élet halál között, és várakoztunk a szüleivel, és mind azt vártuk melyik másodpercben jelenik meg orvos, én állandóan hasmenéssel futkároztam a WC-re. Mi ennek az oka? Nem hogy pont erősebbnek, èberebbnek, tettre késznek kellene lennünk ha baj van?
tegnap 00:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
44%

Az akut stressz elvileg egy fizikai túlterhelésre készíti fel a szervezetet. Mivel a civilizált világban erre nincs lehetőség/ szükség csak a testi tünetek vannak, látható haszon nélkül.

Ha nem telefonálnod, hanem a szomszéd házáig elcipelni kellett volna a férjedet, hidd el, a sresszreakciód pont, hogy képessé tett volna rá.

Nincs itt mit szégyellni, pont a reakciód nagysága bizonyítja, hogy mennyire fontos neked a férjed.

Kívánok neki mielőbbi teljes gyógyulást!

tegnap 13:48
 12/12 anonim ***** válasza:
39%
Nálam is ez volt mikor a párom kórházba került másik városba, nem tudtam hogy van és nem tudtam aludni mert nyilván ő nekem fontos. Ezután annyira rosszul voltam másnap hogy ő már rég jól volt de akkor meg rám kellett várni hogy életre keljek.
tegnap 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!