Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Helyesen cselekedtem hogy...

Helyesen cselekedtem hogy elkerültem egy esetleges verekedést?

Figyelt kérdés

2 szokásos vádlott pénzt tarhált random emberektől, már sejtettem hogy tőlem is fognak, így amikor elkezdte kiabálni, hogy " bástya bástya" mondtam neki hogy nincs semmim a számára, majd nyújtotta a koszos kezét hogy kezet fogjon velem, amit természetesen nem tettem, majd továbbálltam. Elsétáltam 10 métert és elkezdett üvöltözni, hogy " szétverne, csicska, kutya, gyere vissza" meg a hasonló cickány dumákat, de nem jött utánam. Itt elgondolkoztam, hogy visszamegyek és beborítom. Ránézésre drogos-alkesz csövesek voltak, én meg azért erőm teljében / csúcsformában vagyok, de inkább továbbsétáltam, gondolván nem érdemes olyanokkal leállni, akiknek nincs mit elveszíteniük.

Ugye ilyenkor a lehetőségek:

-beborítom, meg is halhat, vagy eltörik egy ujjam az ütéstől, ha úgy találom el.

-elővesz egy kést és belémvágja

-ők vernek meg ( eshetőség ugye mindig megvan, de azért kétlem hogy sikerült volna nekik).

Ti hogy cselekedtetek volna?

dec. 24. 17:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nem politikai értelemben értettem. Keresztényként keresztény kormányt szeretnék, és a Fidesz az. Igazad van, nem kellett volna idehoznom a politikát. Igaz, csak a kereszténységük miatt tettem, és arra is gondoltam, azzal kapcsolatban írtam a Fideszt. Nem akartam politizálni. Bocsánatot kérek. Csak én keresztényként a keresztény hozzáállást szeretem, és szeretném, hogy az legyen máshol is. Azok az emberek, akik verekednek, bántják egymást, rabolnak, ölnek, borzasztóak. De biztos vagyok benne, hogy borzasztó volt az életük is. És rengeteg bántást kaptak az élettől, egymástól, még mielőtt a komolyabb bűncselekményt elkövették volna. És ez keresztény szemszögből borzasztó. A büntetésükön kívül nem szabad, hogy még büntetéseket kapjanak. Attól, hogy rossz ember volt, bűnözött, a társadalom nem tagadhatja ki. Mégis csak ember. Főleg, ha megváltozott, vagy próbál megváltozni. A keresztények Jézus Krisztus szavainak követői. Kereszténykényt meg kell bocsátanunk a másiknak, és könyörületesnek kell lennünk. Isten nem személyválogató, a szükséges dolgokat, életfeltételeket mindenkinek megadja, jóknak is, rosszaknak is. Keresztényként nekünk is így kell hozzáállni az emberekhez. Legyünk keresztényként elfogadók, ne ítélkezzünk, hanem bocsássunk meg másoknak. És a verekedést, bántalmazást, mindenképpen kerüljük! Sőt, minden rossz dolgok kerüljünk, és imádkozzunk Istenhez, hogy segítsen, hogy el tudjuk kerülni a rosszat, és felismerni, hogyha rosszak vagyunk. Isten a legnagyobb, Istentől van minden, ami jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Isten mindenhol ott van, és nem távolodik el az emberektől. Az emberek távolodnak el Istentől, amikor rosszat tesznek, vagy bűnt követnek el. Legyetek jók, imádkozzatok Istenhez, hogy tudjatok minél jószívűbbek lenni, tudjátok szeretni az embereket, és segítsen, hogy tudjátok követni Jézus Krisztus szavait. Imádkozzatok istenhez, hogy tudjatok megbocsátóak lenni, tudjatok megbocsátani másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veletek. Imádkozzatok Istenhez őértük is, hogy tudjanak ők is jók lenni, Isten adjon neki bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet. És hogy Isten küldje el nekik a Szentlelket! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
dec. 24. 23:10
 12/23 anonim ***** válasza:
A Fidesz keresztény? Te ezt benyaltad? Anyi köze van a kereszténységhez, mint nekem az agysebészethez.
dec. 24. 23:15
 13/23 anonim ***** válasza:
Igen, én elhiszem, hogy keresztények.
dec. 24. 23:17
 14/23 A kérdező kommentje:

7, Részvétem.

Igen, sajnos ezek a cickányok gyáva emberek, ha vesztésre állnak egyből késért nyúlnának.

Mondjuk így télen még annyiból szerencsés, hogy ez emberen rajta egy vastag kabát, vastag pulcsi, valamennyire felfoghatja a szúrás becsapódási erejét.

dec. 25. 07:38
 15/23 anonim ***** válasza:

Direkt kinakarjak provokalni a verekedest

Ha onvedelembol vered meg az nem baj de ha te kezded az baj

dec. 25. 08:01
 16/23 anonim ***** válasza:

13#

Ne legyél naiv. Ezek nem keresztények, hanem egy maffiacsalád, élén a keresztapával. Ne a közpénzből fizetett propagandára hallgass, mert minden szavukkal manipulálnak, hazudnak.

14#

Ne vigyük bele ebbe a származás kérdését, kérlek, ez ennél összetettebb.

Ha kéred, privátban küldök újságcikket is. (#7)

dec. 25. 09:41
 17/23 A kérdező kommentje:
16, szívesen elolvasnám a cikket
dec. 25. 10:32
 18/23 anonim válasza:

Figyu!

Nem gyávaság ha nem mész bele egy konfliktusba, viszont ha belemész és nyers, akkor mi van? semmit nem érsz el vele, viszont halottad már azt hogy nagyon könnyű börtönbe kerülni??? És hiába titkolod hogy miért kerültél be, rá egy órára már mindenki tudni fogja aki számít, mert az őrök elmondják. Aztán ha tudják ha nem, akkor is seggbe tolnak, miközben lefognak vagy 10-en. ha megtudják hogy a tesíreket bántottad, akkor véged van, mert aki haverkodna és/vagy bevédene, az sem fog utána. Ráadásul ha egyszer bent voltál, akkor 70% hogy vissza is fogsz kerülni. Mjad bent pedig azt fogod gondolni, hogy bár csak elfutottál volna... Megéri?

Legyen nálad egy raklap paprika spray (legalább 2) és annyi. Élj szabadon, és hidd el rá pár hétre már emlékezni sem fogsz rájuk.

dec. 25. 14:43
 19/23 anonim ***** válasza:
dec. 26. 01:09
 20/23 A kérdező kommentje:
Emlékszem erre az esetre, nagyon felháborító.. és van egy olyan sejtésem, hogy abból a 20 évből 12 lesz ténylegesen letöltve, maximum.
dec. 26. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!