Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Helyesen cselekedtem hogy...

Helyesen cselekedtem hogy elkerültem egy esetleges verekedést?

Figyelt kérdés

2 szokásos vádlott pénzt tarhált random emberektől, már sejtettem hogy tőlem is fognak, így amikor elkezdte kiabálni, hogy " bástya bástya" mondtam neki hogy nincs semmim a számára, majd nyújtotta a koszos kezét hogy kezet fogjon velem, amit természetesen nem tettem, majd továbbálltam. Elsétáltam 10 métert és elkezdett üvöltözni, hogy " szétverne, csicska, kutya, gyere vissza" meg a hasonló cickány dumákat, de nem jött utánam. Itt elgondolkoztam, hogy visszamegyek és beborítom. Ránézésre drogos-alkesz csövesek voltak, én meg azért erőm teljében / csúcsformában vagyok, de inkább továbbsétáltam, gondolván nem érdemes olyanokkal leállni, akiknek nincs mit elveszíteniük.

Ugye ilyenkor a lehetőségek:

-beborítom, meg is halhat, vagy eltörik egy ujjam az ütéstől, ha úgy találom el.

-elővesz egy kést és belémvágja

-ők vernek meg ( eshetőség ugye mindig megvan, de azért kétlem hogy sikerült volna nekik).

Ti hogy cselekedtetek volna?

dec. 24. 17:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%

Eleve nem ks provokálnám az ilyeneket. Asszertivan mondanám csak higy bocs teso nekem sincs de boldog karacsonyt.

Volt már hogy én elkezdtem hisztizni meg pofázni (spar kasszánál), aztán majdnem megvertek vmi falusi parasztok a végén. Hogy kint megvárunk! Meg mentek ezek a trágya dumák.

Kell ez a f.sznak a nyakába hogy ilyenekkel veszödjek.

dec. 24. 17:13
 2/23 anonim ***** válasza:
*nem is
dec. 24. 17:13
 3/23 A kérdező kommentje:
Más, ha 8an vannak, de ez ilyen lezüllött drogos volt kb.
dec. 24. 17:18
 4/23 anonim ***** válasza:
De nyilván vannak barátai másnapra is.
dec. 24. 17:19
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Én már fújtam le paprikaspray-el ilyet, nem is egyet, soha nem lett semmilyen következménye. Egy ilyennek nincs meg ahhoz a megfelelő IQ szintje, hogy feljelentést tegyen.
dec. 24. 17:27
 6/23 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb a békesség, abból ritkán van baj.
dec. 24. 17:28
 7/23 anonim ***** válasza:
93%
Az én fiamat egy ilyen szituációban leszúrták, meghalt.
dec. 24. 18:39
 8/23 anonim ***** válasza:
26%
Nem szabad verekedni, bántani a másikat. Egy átlagember azt mondaná, hogy te legyél okosabb, mint ők, és ne bánts másokat, ne verekedj. Igaz, nem tudhatod, hogy ők olyanok-e, lehet, hogy rendesek. De én keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követőjeként azt mondom, hogy egyáltalán ne bánts soha senkit. Mindig legyél rendes, jószívű, szeresd az embereket, kövesd Jézus Krisztus szavait, legyél segítőkész. A segítség a tettekben nyilvánul meg. Az nyilván nem segítség, ha úgy próbálsz segíteni, hogy te magad is tudod, hogy csak részben, vagy nem tudsz segíteni, aztán segítségnél sem nem tudsz segíteni, és a végén még te is segítségre szorulsz. Jézus Krisztushoz imádkozz, kerüld a verekedést, legyél jószívű, ha van pénzed, adj nekik. Vagy ami még jobb, és lehet, hogy mivel a pénz rossz kezekbe kerül, ezért nem csak jobb, hanem a valódi segítség az, ha nem az utcán kéregető, valószínű bűnözőknek adsz pénzt, hanem hajléktalanszállókat, befogadóközpontokat, különböző hajléktalanokat, vagy rászorulókat segítő, ellátó, otthont adó helyeket támogatsz, valódi anyagi támogatással, és az valódi segítséget is nyújt. Ha kérnek pénzt, nyugodtan mond, hogy te támogatod őket valódi segítséggel, valódi, nagyobb pénzösszeggel, olyan szállók támogatásával, ahol tényleg helyre tudják hozni magukat ingyen, és ahol kapnak napi 3-szor rendes, egészséges, megbízható étkezést. Tisztálkodási lehetőségek is adottak. Ilyen egy jó segítség. Keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követőjeként, ennél rosszabb segítséget nem is akarnék adni nekik, még ha sokuk bűnöző is, vagy éppen rossz életet él. Könyörületesnek kell lennünk velük, és nem szabad ítélkeznünk. Ezeknek az embereknek borzasztó volt az élete, amúgy is, akkor is az, ha mi nem bántjuk őket, mert ezek az emberek rossz körülmények között, sok rossz ember között élnek. És nagyon sok bántást kapnak, egymástól is. Nem csoda hát, ha nem jók. Meg kell tudnunk bocsátanunk nekik. Remélhetőleg az adott város önkormányzata is egyet ért ezzel, és támogat ilyen, valódi központokat, amik valódi segítséget adnak. Ezek teljesen ingyenes étkezést biztosítanának, és az állam kezében lennének. Remélhetőleg az ellenzéki önkormányzatok is valamennyire egyetértenek ezzel, mert tudom, hogy a Fidesz keresztény, és hogy a Fidesz az pont az ilyen támogatásokat, segítségeket támogatja. És semmiképpen se verekedj. Imádkozz Istenhez, és Jézus Krisztushoz, és kérd, hogy ne segítsen, hogy ne legyen baj, és hogy tudjon rájuk hatni a szeretetével. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 24. 18:39
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

#7 Részvétem, és ez borzasztó dolog! Semmiképpen sem szabad kiállni velük verekedni, ha lehet, inkább el kell futni. Sokuk bűnöző, vagy rossz ember, akik még nem tértek meg Istenhez.

Ezért is lenne jó, ha a telephelyeken, hajléktalanszállókon, lenne valami valódi, működő, keresztény központ is.

dec. 24. 18:42
 10/23 anonim válasza:

"Remélhetőleg az ellenzéki önkormányzatok is valamennyire egyetértenek ezzel, mert tudom, hogy a Fidesz keresztény, és hogy a Fidesz az pont az ilyen támogatásokat, segítségeket támogatja."

#8 FIDESZ-Propagandát miért kell idehányni?

dec. 24. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!