Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz az állítással?...

Egyetértesz az állítással? Anyaság sokkal természetesebb mint az apaság, ami sokkal elvontabb dolog?

Figyelt kérdés
A nők általában az élethez állnak közel, a férfiak a halálhoz. Ennél fogva a nőktől lehet többet tanulni, hogyan kell élni, és a férfiaktól lehet többet tanulni hogyan kell meghalni... És az apaságra a férfit sokszor rá kell vezetni, míg az anyát nem kell.

dec. 24. 00:32
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%
A férfi feladatai nem akkor kezdődnek, amikor kicsit idősebb a gyerek, hanem abban a pillanatban, hogy megszületik. Abban a pillanatban, hogy megszületik, onnantól szülő, kötelessége ugyanúgy mindenből kivenni a részét. Ezt kéne megértened, kérdező.
dec. 24. 18:07
 52/59 A kérdező kommentje:
Ezt írtam én is.
dec. 24. 19:38
 53/59 anonim ***** válasza:
82%

Nem, te azt írtad, hogy az újszülött csecsemővel elsősorban a nőnek kell foglalkoznia, és már amikor idősebb (vagyis könnyebb vele bánni) akkor kerül a férfi bele a dologba, nem mint közvetítő az anya és a gyerek közt, hanem mint önálló kapcsolat az apa és gyerek között. Illetve egy apának sokkal több dolga van annál, mintsem hogy példát mutasson. Még mindig ott tartasz, hogy a nőnek többet és nehezebbet kell beletennie azok után, hogy ő volt kilenc hónapig várandós, ő szült, ő viseli utóbbi lelki és testi következményeit.

Nem, az apa az első perctől ott van. Ő is felkel éjszaka a gyerekhez, ő is pelenkáz, ő is intézi a bölcsis és ovis dolgokat, stb. Tavaly született gyerekünk és a páromnak ezt sose kellett magyarázni. A pelenkacserélést 99%-ban ő csinálta, éjszakánként ő kelt fel a gyerekhez, sokszor otthon marad kettesben a kicsivel, hogy tudjak élni. A terhességem végén és a szülés utáni egy hónapban szinte minden takarítást ő végzett, gyakrabban főzött és sütött (bár azt amúgy is szeret). Ilyen egy jó apa és férj, aki valóban egyenlő részben kiveszi a részét a gyermeknevelésben.

Szerinted mi egy anya dolga? Na, a férfié ugyanaz.

dec. 24. 20:18
 54/59 A kérdező kommentje:
Nem ezt írtam, de ezt gondoltam. Mondjuk a hozzászólás második végében az a "átesel a ló túloldalára" tipikus esete. Oké, megszületett a gyermeked, de mindent rátolni a férfira utána nem kicsit túlzás? Mármint a férjed amikor 99% pelenkacserélés közben te melóztál, kerested a pénzt, vagy döglöttél az ágyban? Szerinted így kell lennie egy átlag férfinek? Ha eközben szülés után elmentél munkába akkor igazad van.
dec. 24. 20:29
 55/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem toltam semmit a férjemre (nem is akarnék, ahhoz én nem vagyok elég karakán), ő vállalta át. Tudom, ez sokaknak hihetetlen lehet, de vannak gondoskodó férfiak. Mialatt ő pelenkát cserélt (ami egy kettőperces hadművelet) én hol ebédet/vacsorát csináltam, hol aludtam, hol zuhanyoztam, hol dolgoztam, hol a barátaimmal voltam, hol bármi mást csináltam. Ő mondta, hogy ez a minimum, hiszen én voltam kilenc hónapig terhes, én kockáztattam a testi épségemet a szüléssel, én kerültem egy olyan helyzetbe, ahol ki vagyok szolgáltatva és rengeteg változás történt bennem és körülöttem. (Nyilván körülötte is, de azok más jellegűek.)

Szülés után kettő hónapig voltam otthon, a párom pedig itthonról is tud dolgozni, szóval számára ez már a terhesség alatt is természetes volt. Mármint az, hogy itt van mellettem és segít.

dec. 24. 20:36
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

A fő kérdés sem helyes, a kifejtés meg egyenesen ostobaság.

Az anyaság, apaság és nem szülőként létezés is egyformán természetes és egyformán van távol vagy közel az élettől, haláltól.

Egyéne válogatja, ki melyik helyzetben mozog otthonosabban.

dec. 24. 20:47
 57/59 A kérdező kommentje:

#55 na így könnyű, hogy a férfi mindig otthon tud lenni. Kivételesen szerencsés helyzetből írsz az apákról

#56 átvitt értelem és nem szó szerinti értelmezés a szövegértésnél néha nehéz.

Puzsér itt például azt is mondta apa-fiú kapcsolat hasonlít a mester-tanítványa kapcsolatra

És kihozta az ellentétét,ha végighallgatod

dec. 24. 21:11
 58/59 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám is hónapokig otthon volt édesanyámmal, amikor én születtem (1998). Az a férfi, aki nem tud otthon maradni, ugyanúgy bőven tud segíteni a nőnek. Bevásárol, süt-főz, takarít, átveszi a gyereket, hogy a nő magával is tudjon foglalkozni.

Még mindig több terhet szánnál a nőknek.

dec. 24. 21:19
 59/59 anonim ***** válasza:
100%

#57: Nincs benne semmi nehéz, egy percig se gondoltam, hogy szó szerint kellene értelmezni...

dec. 24. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!