Hogy tudnék finoman rákérdezni, hogy övé-e a gyerek?
Van egy ismerősöm, akivel jóban vagyok. Nem legjobb barátok vagyunk, jól elvagyunk.
A sztori annyi, hogy van egy csaj, akivel ismerősöm 2 évig járt, aztán szakítottak.
Bár a srác még összejár vele, kizárólag "dugópajtiként" tekint rá, és ezt világosan meg is mondta a lánynak. A lány az elején még vette is a lapot és ennek ellenére is össze járt vele szexelni.
A helyzet azonban hónapról hónapra egyre súlyosabb lett, ugyanis a lány ismét többet akart, mint partnerség. (Randizni akart, folyton feljárt a srác lakásához, tavaly pedig már magánlaksértést követett el, illetve a srác autóját is összetörte kalapáccsal, mivel az nem akar tőle semmit, csak szexet. És hogy ő szereti és vissza akar térni hozzá. A srác persze nyilván ignorálja, amennyire tudja..).
Én ott jövök a képbe, hogy a fiú mikor már tele van az agya a sok sz.*rsággal, havonta beülünk egy sörre és elmeséli. Ritkán oszt meg magáról és az életéről dolgokat, de ebben a segítségemet kérte legutóbb, hogy mit tegyen. Én meghallgattam, jogi felvilágosítást is adtam és ennyivel elköszöntünk.
Most viszont látom Facebookon, hogy a csaj kiposztolta a héten született gyerekét. Csak keresztnevet írt, a képeken nem szerepel apuka, csak a csaj egyedül a gyerekkel szelfizik meg idézeteket rak ki.
Én úgy sejtem, hogy a haveromé a baba. És nagyon szeretnék neki segíteni, és azt is tudom, hogy rajtam kívül nem sok embernek szokta elmondani a gondjait. Csendes típus amúgy is.
Szeretném, ha tudná, hogy rám számíthat, mint barát.
De amíg nem tudom 100%ra mi a helyzet, addig ez nem megy, és szeretném megkérdezni, de ahhoz túl ritkán beszélünk egymással, hogy csak egy "te, apa lettél?!" - kérdést rádobjak messengeren. Ez nem így működik nyilván.
Tudom, majd elmondja, ha akarja, meg ha úgy érzi még ez is rám tartozik, de ez a baj, hogy ő tényleg csak akkor mond el bármit, mikor már az idegösszeomlás szélén van.
Hogy lehetne neki finoman feltenni a kérdést, hogy az ő gyereke-e? Hogy lehetne ráterelni a témát?
30 éves korosztály vagyunk mindhárman.
Bocs, ha hosszú lett..
De csúnya történet. A tanulság, hogy NEM csinálunk kúrópajtit az exünkből, mert ide vezet. :(
Egyébként meg kérdezd meg tőle, ahogy #1 írja. Lehet, hogy megint szüksége lesz jogi tanácsra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!