Nagyon ízléstelen lenne a temetés másnapján kvázi bulizni?
Apámat 30-án temetik. 55 volt, hirtelen halt meg, de betegség miatt. Nem álltunk közel egymáshoz soha, egy időben kifejezetten utáltam az alkoholizmusa miatt, ennél jobban nem mennék ebbe bele. Igazából a halála annyit befolyásolt az életemben, hogy talán a vizsgaidőszak alatt elkezdem a melót, és nem csak a szorgalmiidőszakban, mint ahogy eredetileg terveztem. Őszintén szólva nem az fáj, hogy meghalt, hanem az, hogy nem tudok szomorúságot érezni miatta, mert sosem volt jó apa, hiányzik az, hogy jó apám legyen, és ő így, hogy halott, soha nem lesz az.
Viszont engem egy barátnőm meghívott a szilveszteri bulijába(ami inkább társasozós összejövetel), még november elején. Vele jóban vagyok, ő a legközelebbi barátom, de mi csak személyesen beszélünk, üzenetben csak annyit, hogy ki mikor ér rá, tehát még nem volt alkalmam említeni, hogy mi történt, és a buliig nem találkozunk. Ez a buli, lévén, hogy szilveszteri, konkrétan apám temetésének a másnapján lesz. Igazából én szeretnék elmenni. Anyám nem ellenzi, hogy elmenjek, legalábbis nyíltan nem, más családtagom nincs, akinek érint a véleménye.
Csak nem tudom, hogy mennyire "gáz" a temetés másnapján szórakozni. Igazából az aggaszt, hogy ha mennék, talán anyám felhánytorgatná, ahogy őt ismerem, de amúgy semmi más nem szól a buli ellen. Azt a barátnőmet régen láttam, nem vagyok extrém-szomorú a történtek miatt.
Itt akkor inkább attól tartasz, hogy anyád felhánytorgatja. Hát nehéz ügy. Mi történne ha direkt rákérdeznél nála, hogy hogy áll ehhez?
Sajnos benne van a pakliban, hogy azt mondja most, hogy persze menjél, aztán fél év múlva meg a fejedhez vágja...
Nekem is kicsit bonyolult szüleim vannak, én ilyenkor inkább előre belemegyek a konfliktusba és rákérdezek, mert akárhogy is, nem előtte való nap mondanám le a programot, tehát akkor inkább tudjam előre, hogy mi a helyzet.
13+
Illetve 12 évvel ezelőtt mamám temetése után elmentem egy buliba, mert a társaságnak akkor volt jó és meg voltam hívva. Ez nem jelent illetlenséget. Sőt: kiadtam a gőzt. Most 31.-én pedig a sok gond miatt is be akarok karmolni társaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!