Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nárcisztikusokat nem zavarja,...

Nárcisztikusokat nem zavarja, hogy tönkreteszik az egész környezetüket?

Figyelt kérdés
Mindenki szenved miattuk, család, barátok, kollégák a munkahelyen.. Miért nem szednek valami gyógyszert, ami helyreállítja az agyi kémiájukat? Hogy ne szekálják, terrorizálják a másikat. Miért kell nekem az ilyen személyiségzavaros pszichopatákat elviselnem és egy levegőt szívni velük?

dec. 13. 21:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
A személyiségzavar része. Nem zavarja ez élteti. Abból nyeri az energiát, hogy pozitív vagy negatív érzelmi reakciót vált ki a környezetéből. Számára ez létszükséglet.
dec. 26. 10:06
 22/27 A kérdező kommentje:
Én azt figyeltem meg, hogy az ilyen nárcisztikussal beszélgetni se nagyon érdemes. Pláne beavatni a dolgaidba, mert akármilyen ötletet mondasz neki, lehülyéz, idiótának nevez, porig aláz. Te alapjáraton egy szerencsétlen vagy, innen indulunk. A nárci leépíti az önbizalmadat, fokozatosan, egyre drasztikusabb és durvább eszközökkel. Egyre kegyetlenebb, szadistább, erőszakosabb, őrültebb lesz. Pszichotikus állapotba kerül, nem beszámítható. Az ambícióidról, vágyaidról lebeszél, mert te indításból hülye vagy, és egyébként is, a világ lúzere vagy, egy semmirekellő, naplopó féreg.. Hogy vágtak volna hozzá a falhoz csecsemőkorodban. (ezt nem mondja ki, de kb. ezt gondolja) Bármit mondasz, kiforgatja, és ellened fordítja. Megaláz, megszégyenít, ordenáré jelenetet, cirkuszt rendez. Gyakran nagy hangerővel ordibál, hogy nyomatékot adjon mondandójának, és hogy lelkileg megtörjön, kicsináljon, megsemmisítsen téged, visszahangzik tőle minden. Észérvekkel nem lehet rá hatni, lelkileg sem lehet, mert egyszerűen nem érti, mi a fenéről hadoválsz, nincs neki olyan, nincs empátiájuk, lelkiismeretük. A legjobb az, hogy van, hogy nem is te kezded az interakciót, hanem indításból támad, ordít, úgy, hogy egy szót nem szóltál hozzá. Védekezni nem lehet ellene, mert lelkileg elpusztít. Ha visszaordítasz, képes neked menni, vagy egy végeláthatatlan szájkarate elkezdődik, aminek sosem lesz vége. Szép szavak nem használnak. Vagy van, hogy csendben tűröd, nem mutatsz reakciót, azt várod, mikor lesz vége a patáliának. Jobb esetben pár perc az egész, de van, amikor 15-20 perc, de olyat is láttam már, hogy valaki legalább fél napon keresztül megállás nélkül dühöngött, őrjöngött, ha nem hosszabb ideig.. Szerintem minden nárcisztikus egy időzített bomba. Mindenki szenved tőle, bár olykor igyekszik a megnyerő arcát mutatni, hogy megtévesszen, manipuláljon másokat. A nárcisztikus egy önjáró fegyver, egy mini atombomba, egy páncélozott tank, ami mindent tarol a közelében, ott kő kövön nem marad..
dec. 28. 21:08
 23/27 A kérdező kommentje:
22# Amit még megfigyeltem, és nagyon érdekes, hogy a nárcisztikus nem bírja a csendet, frusztrált lesz tőle. Mindig kell neki a hiszti, zaj, zűrzavar, hepaj, balhé, perpatvar.. A nárcisztikus gyűlöli a csendet, mert akkor kiderülne, hogy mennyire üres lelkileg. Nincs is lelkük. Egy ilyen embernek az a legnagyobb büntetés, ha magára marad, nem marad táplálékállatkája, akiből lakmározhat. A konfliktus, a harc élteti őt, minden és bármi áron keresi a konfrontációt. A legtöbb nárcisztikus szavakkal provokál, mert a fizikai atrocitáshoz gyáva, mint a féreg. Gyűlölik az intimitást és a szeretetet. Leértékel téged, csak azért, hogy magát egy magasabb polcra tehesse. Szélsőséges esetben meg is ölheti az áldozatát, mert ezt végső győzelemként értékeli. Azonban legtöbb esetben "csak" érzelmileg terrorizál. A nárcisztikusnak lételeme a provokáció. Egészen addig, amíg vagy ott nem hagyja mindenki, vagy egy nála erősebb beveri a képét.. Én nem, mert nem vagyok híve a fizikai erőszaknak, de aki a pofonfát rángatja, az meg is kapja azt, egy nála dominánsabb egyéntől.
dec. 28. 21:21
 24/27 anonim ***** válasza:
27%
Nem tudom mit figyeltél meg mert nem tudod a nárcisztikus jelentését, ez csak egy szófosás. A szöveged 90%-át bárkire rámondhatnád és nem lenne tőle egy narcisztikus személyiség. Én meg azt is mondhatnám hogy nárcisztikus vagy mert rávágod mindenkire hogy nárcisztikus, mert az egy valódi nárcisztikus jellemvonás, mellesleg a figyelemre is szomjazol.
dec. 28. 23:14
 25/27 A kérdező kommentje:
Érdekes módon azonban valahogy senki sem mer szembeszállni velük. Pedig mindenki szenved tőlük. Félnek a nárcisztikus haragjától. Nagyon sok esetben falaznak nekik, az ilyeneknek csicskáik vannak, akik kiszolgálják a nárcikat. Az áldozatot elszigetelik a környezetétől, és befeketítik, alázzák, nagy nyilvánosság előtt is. Elhiteltelenítik őket, egy nárcisztikus szerint te nem vagy, nem létezel, senki vagy. Nem is mernek ellenkezni egy ilyennel, de előfordul, hogy a másik is ilyen beteg ember, a nárcisztikusok egymásra találnak, ugyanis nagyon is jól megértik egymást. Mindenesetre abban nagyon nagy az egyetértés, hogy hogyan szadizhassanak másokat. Ez egy embertípus, amelyik soha nem változik. Betegségtudatuk meg nincs, szerintük ők teljesen normálisak, sőt tökéletesek. Ez egy borzalmas, pusztító játszma, az áldozatot sok esetben öngyilkosságba is kergetik. Szerintem ezeknek az embereknek ez az életcéljuk, hogy tönkretegyenek másokat, erre születtek, mert alkatilag képtelenek másra. Rombolásra lettek beprogramozva, kvázi a génjeikben van ez a vérszomj, szadizmus.
dec. 28. 23:34
 26/27 anonim ***** válasza:
53%
Miért válaszol a kérdező a saját kérdésére, és mi ez a sok összehordott hülyeség amit leírt? 2 mondat ebből körülbelül igaz, a többi teljesen invalid
dec. 29. 09:41
 27/27 anonim ***** válasza:
65%
Mert egy nárcisztikus a kérdező aki figyelemre szomjazik, áldozatot játszik, a saját szövegét nyomja, más tanácsát meg telibe szarja.
dec. 29. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!