Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A halottak napja számotokra...

A halottak napja számotokra mit jelent? Ilyenkor egész nap gyászoltok?

Figyelt kérdés

#Halottak napi program
nov. 1. 11:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Számomra semmit...

Nekem, akik számítanak, azok a szüleim, így csak rájuk emlékezem. De nem a halottak napján, nem mosom egybe az ő eltávozásukat bárki más, már nem élővel.

Csúnyán kifejezve: nekem a halottak napja az "egy halottról", a "halottakról" szól, de a szüleim számomra "A HALOTTAK"...

Remélem, érthető a lényeg...

És rájuk nem ma, hanem a haláluk évfordulójakor, a születésnapukon, illetve a házassági évfordulójuk napján elmékszem meg...

nov. 1. 11:18
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Gyűlölöm a halottak napját. Gyerekként Budapestről el kellett mennünk gyertyát égetni Miskolcra, majd Pécsre. Nem lehetett másik nap menni, mert akkor mit szólnak majd a szomszédok.

Felnőttként eldöntöttem, hogy ha meghalok akkor a hamvaimat szórják szét. A gyerekeimet nem akarom terhelni ilyen kötelező programmal.

Számomra a halottak napja olyan mint a Húsvét, egy szimpla munkaszüneti nap.

nov. 1. 11:29
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Én gyűlölöm a gyászt, elég szomorú dolognak hangzik. Ilyenkor inkább emlékezek. Általában felidézem a szép emlékeket, mesélünk egymásnak a családdal pl nagyszülőkről, ilyesmik. Aztán este mikor szép a temető kimegyünk gyertyát gyújtani, ilyenkor ha emlékeznek a gyerekek visszamondhatják kiről milyen történetre emlékeznek. Egész vidám kis ünnep.
nov. 1. 11:31
 4/14 Metionin ***** válasza:
51%
Nekem semmit. Akik érdekelnek, azokkal életükben foglalkozom, haláluk után pedig szeretettel gondolok rájuk bármikor, amikor valamiről eszembe jutnak. Nem szeretem az ilyen kijelölt napokat, amikor valamit bizonygatni kell. Attól meg egyenesen hányingerem van, hogy a rokonok azzal vannak elfoglalva, hogy ki mekkora meg milyen drága mécsest vagy koszorút vitt a temetőbe. Többször hallgattam már végig ezt gyerekkoromban, undorító.
nov. 1. 12:07
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Egy közeli hozzátartozómhoz szoktam kimenni temetőbe, de hozzá is a születésnapja környékén, és a halála napjának környékén (azért csak kb, mert messze van), nem ilyenkor. Szerintem ez ilyenkor képmutatás, egymásra licitálás, ahogyan a 4es is írta, egymást beszélik ki sokan, az milyet hozott, emez miért nem volt kint... Undorító. Sokan vannak, és elveszi az egész megemlékezésnek az értelmèt ez az össznépi kijelölt nap. Azokat mondjuk megértem, hogy nem szaladgálnak állandóan, akiknek több szerettük van egy területen eltemetve, de én akkor sem ilyenkor mennék ki.
nov. 1. 12:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, alapból minden nap gondolok az elvesztettekre
nov. 1. 12:33
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
Részemről is képmutatás, katolikus párom sem tartja.
nov. 1. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Én is el is szórtam a szüleimet és már anyum is azt akarta. Ugyanaz, hogy nem akart rám terhelni semmit.
nov. 1. 12:36
 9/14 anonim ***** válasza:
33%
Miért lenne képmutatás? A legtöbb ember év közben is gondol az elhunyt szeretteire, de ettől még van egy napja ennek is, mint minden másnak. Nem kell ezt is szokásos módon kiforgatni, hogy aki ma, meg holnap kimegy a temetőbe, az évközben sosem megy ki. De, kimegy és ezeken a napokon is jólesik neki, mert kifejezetten ez a lényege. Biztos vannak olyanok, akik sosem járnak temetőbe és azzal sincsen semmi baj. Gyászolni, meg emlékezni nem csak a sírnál lehet... Szóval szerintem nem kell senki felett ítélkezni.
nov. 1. 12:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem gyászolok, mert szerencsére nincsen kit, akik meghaltak a családban idős rokonok, velük már azelőtt sem tartottam a kapcsolatot régóta. Ha lenne kit, akkor sem hiszem, hogy pont ezen a napon akarnék erőltetetten gyászolni, gondolom eszembe jutnának bármikor év közben, akinek lesz sírja (nem mindenki akar), ahhoz kimennék néha, amikor épp úgy gondolom.
nov. 1. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!