Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A halottak napja számotokra...

A halottak napja számotokra mit jelent? Ilyenkor egész nap gyászoltok?

Figyelt kérdés

#Halottak napi program
nov. 1. 11:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, ja, nem úgy értettem, hogy ma már csakazértsem mennék ki a temetőbe, de egyrészt gondolom sokan vannak, másrészt meg nem szeretem szokások szerint élni az életem, ha úgy alakul, hogy november elsején rohadt fáradt vagyok és inkább itthon akarok dögleni és pihenni, akkor nem fogok csak azért menni, mert ma illik és kész. Majd megyek mondjuk november 10-én.
nov. 1. 13:20
 12/14 anonim ***** válasza:
52%
Van kit gyászolnom, pár éve halt meg, de mivel messze van a sírja, én nem megyek. Számomra a halottak napja ugyanolyan mint a többi, mert mindennap gondolok erre az emberre mindennap hiányzik, nem csak halottak napján.Igazából csak egy gyertyát szoktam ezen a napon meggyújtani, meg veszek egy csokor virágot az emlékére. Ennyi a különbség.
nov. 1. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Egész évben rendben tartjuk a sírokat, kimondottan rendszeresen viszünk virágot is, és nemcsak ezen a napon gondolunk a szeretteinkre, akik már nincsenek köztünk. Azonban ez a nap annyiban különlegesebb, hogy koszorút és mécseseket is kiviszünk a sírokra.
nov. 1. 16:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem a halottak napja temetőzést jelent. De ha tudjuk direkt másik napra tervezzük, hogy ne a tömegben kelljen menni. Most vasárnap tervezek menni, ha sikerül.

A megemlékezés a számomra fontos emberekre egész évben tart, amikor épp valamiről eszembe jut.

nov. 1. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!