Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nárcisztikusokat nem zavarja,...

Nárcisztikusokat nem zavarja, hogy tönkreteszik az egész környezetüket?

Figyelt kérdés
Mindenki szenved miattuk, család, barátok, kollégák a munkahelyen.. Miért nem szednek valami gyógyszert, ami helyreállítja az agyi kémiájukat? Hogy ne szekálják, terrorizálják a másikat. Miért kell nekem az ilyen személyiségzavaros pszichopatákat elviselnem és egy levegőt szívni velük?

dec. 13. 21:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%
Akik szerint ez csak hiszti még nem dolgozott együtt olyannal. Nekem van ilyenben tapasztalatom. Volt hogy halál komolyan elgondolkoztam aupm hogy fejbe verem kalapáccsal.
dec. 14. 05:06
 12/28 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem meg bárkire rávágjátok hogy nárcisztikus mert nem szimpatikus, anélkül hogy tisztában lennétek a szó jelentésével.
dec. 14. 05:18
 13/28 anonim ***** válasza:
82%
Nem nagyon van betegségtudatuk,amennyire én tudom.Nekik ez egy gyerekkorban kialakult túlélési stratégia,beépült a személyiségükbe.Innentől kezdve,ha tönkreteszik a környezetüket,akkor is mindig "a másik a hibás" nem ők.
dec. 14. 05:44
 14/28 anonim válasza:

9/13

Nemtudom szerintem nem olyan jó hely az a zárt osztály hamarabb kinyirnam magam mint hogy ilyen helyekre kerüljek

dec. 14. 09:19
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
A nárcisztikusok (akik valóban azok, nem csak a köznyelvi értelemben kapták meg ezt a jelzőt) nem érzékelik, hogy bárminemű hiba lenne magukban, sőt, nem is gondolnak ilyenbe bele, mert számukra ez nem létező eshetőség.
dec. 14. 14:19
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

15 azért intelligens ember is lehet nárcisztikus, aki viszont felismeri magában...

Plusz a narcizmus is egy spektrum. Van aki nagyon az, van aki kevésbé.

Sőt van nárcisztikus viselkedészavar is nem csak személyiségzavar

dec. 14. 14:28
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert ők meg vannak győződve arról, hogy mekkora főnyeremények.
dec. 14. 16:10
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

Egy nárcisztikusnak van empátiája, csak nem használja. Legalábbis nem sokszor, csak ha az érdek úgy kívánja.

Szóval gyógyszert neki nem tudsz erre adni, mert nem szervi baj van, hanem mentális.

Ugyanakkor mivel nem használ empátiát, azt sem fogja látni, hogy más szenved. Önreflexióval sem rendelkeznek, így beismerni sem fogja sosem magának, hogy bármit is rosszul csinálna.

Úgy vannak vele, hogy a világ a szar, nem ők.

dec. 19. 23:56
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
18-as így van. Egy hamis torz képet látnak magukról meg a világról is.
dec. 24. 17:53
 20/28 anonim válasza:
100%

Sajnos nem veszik észre magukat. Pontosabban, nem tudják észrevenni magukat, és nem is akarják. Nekik az a lételemük, hogy másokat hibáztassanak (tök mindegy mit tettél, vagy sem - ugyanúgy hibás leszel a szemükben), és az illetőt/illetőket a sárba tiporják, főleg az önbizalmukat. Ezt azért tudom, mert sajnos az édesapám erősen az, így könnyen elérte a célját. Viszont, amikor sok év után kinyílt végre a szemem (sajnos túl későn), azóta próbálom magam eltaszítani őt magamtól, mert sosem az érdekeimet tartotta szem előtt, hanem az övét.

Érzelmileg egyébként támaszkodni nem lehet rájuk, mert ők nem képesek a szeretet kifejezésére, ellenkezőleg, ők várják el, hogy szeresd, legyél velük 0-24-ben.

Mindenesetre emelem kalapom azok előtt, akik mertek/mernek lépni ki egy ilyen mérgező kapcsolatból. :)

dec. 25. 02:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!