Azok az emberek akik minden ok nélkül tiltogatnak embereket két ártatlan mondat után, azok mentális betegséggel küzdenek? És tényleg ok nélkül, nincs perverz beszólás. Leginkább nőkre jellemző ez a kényszeres tiltogatás.
Nem hiszem, hogy mentális betegség lenne, szerintem azzal egyenértékű, mint hogy az ismeretlen (névjegyzékben nem elmentett) számot nem veszem fel, meg, ha csöngetnek, nem várok futárt, postást, senkit, és nem is zajongtam, hogy a szomszéd álljon az ajtómban hogy kussoljak már, hanem csak elvagyok otthon, mint a befőtt, akkor nem fogok ajtót nyitni, mert nincs kedvem Jehováról beszélgetni, meg arról, hogy kire szavaznék, ha holnap lennének a választások.
Ugyanezért blokkolom az ismeretlen sziázókat, ha visszaköszönés után se bükik ki, hogy mi a fenét akarnak, hanem megy az idegőrlő small talk. Élő spamek, amiket ki kell takarítani, mert a világ minden ideje sem lenne elég, ha mindenkivel udvariasan szóba elegyednék, aki megtalál.
Nem mentális betegség van a háttérben általában, és az sem kényszeres tiltogatás, hogy egy idő után belefáradunk abba, hogy elég sokan kéretlenül írkálnak olyan helyeken, amiket nem társkeresőként használunk.
Jártam már úgy, hogy egy teljesen ismeretlen férfi csak úgy, a semmiből, küldött egy sziát, holott semmi közös nem volt bennünk, ismerősök sem, tanulmányok, vagy épp lakóhely sem. Erre meg nem reagáltam, mondván, ő írt rám, ő akar valamit, akkor mondja meg, mi az. Erre még 2-3 alkalommal újra küldött egy sziát, majd bepipult, hogy nekem válaszolnom *kell* ilyenekre, mert illetlenség nem reagálni és szégyelljem magam. Mivel nekem ilyenre nincs többé szükségem, tiltom, törlöm az ilyen sziázó embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!