Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Így nem igazi az adomány? 3...

Így nem igazi az adomány? 3 éve ruhákat és élelmiszert szoktam adni a fiam egyik osztálytársának és az anyukájának. Eddig nagyon szívesen tettem. De a múltkor volt egy kijelentése, hogy "ha hozod a holmit akkor tudok venni több cigit mert nem

Figyelt kérdés
Kell ezekre költenem". A neki szánt dolgok itt állnak táskákban, de nem tudom magam rászánni , hogy elvigyem. Már nincs meg bennem az akarat és a jószándék. Hiszen akkor ő is meg tudná venni ha nem cigire költené. Ha ilyen lelkülettel adom át, akkor az nem igazi adomány?

dec. 11. 11:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
63%

Én odaadnám továbbra is, attól mert dohányzik nem egy utolsó senkiházi. Mivel ennyien ismerik, valószínűleg már elvették volna a gyereket, ha teljesen rosszul bánna vele.

Mit szívott hgwell válaszoló? 🤣

dec. 11. 12:56
 22/30 A kérdező kommentje:
#21 nem tudom, de néha én is kipróbálnák ilyet. A Mikulás előtti osztálypénz gyüjtéskor jól jött volna egy kis lazítás.
dec. 11. 12:58
 23/30 anonim ***** válasza:
88%
Gondolj arra, hogy a kisgyerek örül neki. Az anyja alighanem amúgyse venné meg, mindenképp a cigit választja, ha van rá pénze ha nincs.
dec. 11. 13:06
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Hm, én a cuccokat eladom a Vinteden, prolikkal meg nem barátkozom.
dec. 11. 13:39
 25/30 Kései Sirató ***** válasza:
48%

Ne neki add!

Vidd el az adományt a családsegítő szolgálathoz, vagy pedig a Máltai szeretetszolgálathoz és ők kiosztják a rászorulóknak!

dec. 11. 14:27
 26/30 anonim ***** válasza:
83%
A gyereknek adnék, ő nem tehet róla, hogy milyen anyja van.
dec. 11. 14:51
 27/30 anonim ***** válasza:
86%

Ne hidd, hogy bárki figyel a gyerekre.

Szomszédunkban erősen italozó házaspár lakott, 1 kislányuk volt.

Tüzifára nem volt pénz, normális étel, ruha sosem volt.

Se az óvoda, se a védőnő, se az iskola nem jelentette, hogy mi a helyzet!

Sőt, amikor magánszemély bejelentette, hogy milyen körülmények között élnek, valaki "megsúgta", mikor jönnek ki a hivatalból, és mindjárt lett étel, tüzifa.

További vizsgálatok nem történtek, így a gyerek maradt a szülőkkel, majd középiskolás korában kollégiumba került.

Terhes lett 16 évesen, a párjához költözött, jelenleg anyaotthonban van...

Egy egész életre tönkretették.

Semmit nem ér a gyerekvédelem Magyarországon.

dec. 11. 15:01
 28/30 anonim ***** válasza:
47%

Amit te gyűjtögettél, adtál, azt a gyereknek adtad. Gyerekruha, stb. Ennek a kisfiú örül, az iskolába szebb ruhában tud menni, mindenkinek jobb. Ő semmiről nem tehet, nem hibás az anyja cigizéséért (elég baj hogy elszenvedi). Hogy az anyja egy bunkó, azzal ne törődj! Megváltani úgysem tudod, legfeljebb reménykedhetsz benne, hogy változik. De ez még nem gyermekvédelmi ügy. Ahogy írod, ismerik őket a településen, valószínűleg vannak ott súlyosabb problémák más családoknál.

Szerintem ezután is add oda nyugodtan a kisfiúnak való holmikat.

És nem vagy hibás abban sem, hogy kicsit megingatott az anya bunkósága (ne törődj vele).

dec. 12. 18:58
 29/30 A kérdező kommentje:

Tegnap este mindent oda adtam amit nekik szántam.

Én sehol sem írtam, hogy gyerekvédelmi ügy, vagy hasonló, azt valamelyik hozzászóló írta.

dec. 12. 19:04
 30/30 hgwell ***** válasza:
38%
Helyesen cselekedtel ..ha gondolom holnap lesz a 3. Advent gyertya gyujtas és sok szeretettel fogadja a latogatasod a gyontato fulke ha úgy erzed nem jól tetted amit tettél. Ha ismerném kisasszonyt, én is szívesen adomanyozom Õnnek, hogy ne erezze rosszul magat. Egy mi atyankat nagyon szívesen elmondok Önért. Tehetek Önért valamit??!
dec. 14. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!