Így nem igazi az adomány? 3 éve ruhákat és élelmiszert szoktam adni a fiam egyik osztálytársának és az anyukájának. Eddig nagyon szívesen tettem. De a múltkor volt egy kijelentése, hogy "ha hozod a holmit akkor tudok venni több cigit mert nem
Adománynak igazi a te részedről. Lehet, hogy eladja.
Az egy proli. Nem a gyereknek vesz szükségeseket, nem a gyereket taníttatja, járatja sportolni, stb., hanem az így megspórolt pénzt tulképpen a gyerekét is mérgező szenvedélyére költi.
A gyermekvédelem mit tesz ez ügyben?
Voltaképpen, ha nem adsz nekik, mindenképpen a gyereket rövidíted meg.
Az a riha a cigijét akkor is megveszi, ha a gyereknek nincs ruhája, nincs mit ennie.
De az étel adást nem értem. Az iskola a rászoruló gyereknek napi 4 ingyenes étkezést biztosít.
Én utánanéznék a helyedben, mit tud az iskola gyermekvédelmi felelőse.
Én a gyereket sajnáltam, hogy kinőtt meg olyan agyon hordott ruhákban járatja az iskolába. A 3 év alatt új ruha sosem volt a fiúcskán.
Hogy a gyerekvédelem mit tesz, azt nem tudom. Látják a tanárok is meg a védőnő a gyermeket, meg a helyzetet is.
Elgondolkodtam, hogyha én lennék hasonló helyzetben, akkor biztos nem cigiznék. Inkább a kertet is bevetném, hogy legalább zöldségeim legyenek.
Én házi berakásokat tettem be: lekvár, dzsem, savanyúságok, krumpli, hagyma, amit vettem az tészták meg olaj.
De biztosan tudnám jobb helyre is adni viszont a fiúcskát sajnálom, de az anyja iránt viszont haragot érzek.
#5 ez nem ilyen egyszerű, mert aki ilyen helyzetben van mint ő részben azért, mert nincsenek meg ezek a finom készségei, hogy hogyan legyen hatékonyabb, hogy tartson egy napi rendet stb. és pluszban még függőségek. és szomorú, de könnyen lehet, hogy a gyereknek sem lesznek meg ezek, mert nem tudja megtanulni otthon példa alapján.
az is lehet, hogy vehetne igénybe több segélyt, vagy kaphatna ruhát, egyebeket más forrásokból is, csak azt sem tudja, hogy kell ezeket.
hajéktaloknál is értelmetlen azt mondani, hogy de hát menj el dolgozni, mert egy csomó mikro készsége szét van esve teljesen.
szociális munkások tudnának ilyennel foglalkozni, ha költene erre az ország. lényegében egy hosszú távú coach kell az ilyeneknek. csak ez nagyon költséges időben.
Esetleg beszélgess vele többet. Vagy a gyereket hívd át néha, hogy lásson más életet is. Esetleg főzzetek be együtt a gyerekekkel. De tudom, hogy ezek nem reálisak, mert nagyon sok energia ilyenbe belemenni. Nagyon nehéz más életét elmozdítani.
Köszönöm szépen, hogy írtatok!
A ruhákat ma elviszem neki, de másat nem. Jövő héten fognak szerepelni a karácsonyi vásáron, had legyen rajta rendes kabát meg csizma. Most vékony farmer cipőbe járatja az iskolába.
Akkor nem igazi az adományom, jól éreztem.
Eddig örömmel vittem, valóban jószándék vezetett. De most nem. Én is gonosz lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!